26 / 04 / 2024

Kredi almak için faiz indirimi bekleyenler dikkat!

Kredi almak için faiz indirimi bekleyenler dikkat!

Merkez Bankası'nın ikinci hamlesinden sonra krediler artacak mı? Bireysel kredi faizleri düşecek mi? Bankalar kredi musluklarını açacak mı yoksa tam tersine kredilerdeki durgunluk daha da artacak ve bankalar güvenli alanda kalmayı mı seçecek? İşte uzmanların görüşleri.



Kredi almak için faiz indirimi bekleyenler dikkat!

Merkez Banka'sından beklenen ikinci hamle geldi. Bankaların kullandırdıkları kredilerde faiz oranını yüzde 30'u geçmemesi için bir takım düzenlemeler yapan MB 16 Eylül 2022'de yürürlüğe girecek bir tebliğ yayınladı. Tebliğe göre bankalar kullandıracakları ticari kredilerde faiz oranlarına bağlı olarak getirilen katsayıya göre menkul kıymet tesis edecek. Tebliğ faizi yüzde 22,85’in üzerindeki kredilere yüzde 20, faizi yüzde 29,38’in üstündeki krediler için ise kredi tutarının yüzde 90’ı kadar menkul kıymet tesis etme zorunluluğu getiriyor. Uzmanlar böylelikle bankaların kulanndıracakları kredilerde faiz oranın yüzde 30'u geçmemesinin hedeflendiğine işaret etti. Ancak ekonomi çevreleri bu hamlenin de piyasada kredi arzını artıracağı beklentisisn çok gerçekçi olmadığına vurgu yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön