26 / 04 / 2024

Kredi almak için faiz indirimi bekleyenler dikkat!

Kredi almak için faiz indirimi bekleyenler dikkat!

Merkez Bankası'nın ikinci hamlesinden sonra krediler artacak mı? Bireysel kredi faizleri düşecek mi? Bankalar kredi musluklarını açacak mı yoksa tam tersine kredilerdeki durgunluk daha da artacak ve bankalar güvenli alanda kalmayı mı seçecek? İşte uzmanların görüşleri.



Kredi almak için faiz indirimi bekleyenler dikkat!

Piyasa uzmanı Devrim Akyıl ise yapılan değişiklikle olarak, "Gelen dalgayı görüp dün uyarmıştım. Merkez Bankası bankalara, kredilerde genişlemeyin. Kredi verecekseniz saçmalık düzeyinde düşük faizle verin. Haa illa yüksek faizde ısrarcıysanız Kur Korumalı Mevduat farkları nedeniyle Hazine sıkıştı.Onu fonlayın diyor" şeklinde açıklama yaptı.

Ekonomist Uğur Gürses ise açıklanan düzenlemeyle kredi büyümesine ve faizine kısıt getirildiğe işaret ederek, bankaların bu tebliğe uymazlarsa kademeli olarak devlet kağıdı tutmak zorunda kalacaklarını belirtti. Gürses, kredi faizleriyle kamu kağıtlarının faizlerin düşük seviyede tutmak için çok büyük bir zorlama olduğunu bunu Türkiye'nin kredi notuna da olumsuz etkileri olacağını belirtti. Gürses, "Türkiye'nin kredi notunu en dibe itiyorsunuz" dedi. 

 

Kredilerde yeni dönem! Merkez Bankası’ndan düzenleme geldi!

Merkez Bankası faiz indirdi, dolar yükselecek mi? Dolar ve kur korumalı mevduat yatırımı mantıklı mı? Hemen bakın!

Kredi kullanacaklar dikkat. Bekleyin ikinci bir müdahale gelebilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön