28 / 03 / 2024

Kredi kullanacaklar dikkat. Bekleyin ikinci bir müdahale gelebilir.

Kredi kullanacaklar dikkat. Bekleyin ikinci bir müdahale gelebilir.

Merkez Bankası'nın faiz indirimiyle ilgili açıklamasında verdiği sinyalleri değerlendiren uzmanlar kredi kullanacakları uyardı. Merkez Bankası ya da ekonomi yönetimi bankaların faizlerine üst sınır getirebilir.



Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Bakanı Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atılım Murat,  faiz indirimi ile birlikte kurdaki yükselişin önüne geçmek için Merkez Bankası'nın yeni bir müdahalede bulunabileceğini söyledi. Büyüme odaklı ekonomi modelini desteklemek için faiz indirimine giden Merkez Bankası'nın kredi kullanımını artırmak için bankaların politika faizine bir üst sınır koymasının gündeme gelebileceğini kaydeden Murat, " Merkez Bankası bir karar alıp bankaların politika faizine üst sınır koyabilir. Krediler için bu tutum gelebilir. Böyle bir düzenleme gelecek gibi gözüküyor! Şimdi politika faizi yüzde 13, Merkez Bankası 'Bankalar bundan sonra bunun 5 puan üstünde kredi verebilir' gibi bir sınır koyulabilir" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön