27 / 04 / 2024

Kredi kullanacaklar dikkat. Bekleyin ikinci bir müdahale gelebilir.

Kredi kullanacaklar dikkat. Bekleyin ikinci bir müdahale gelebilir.

Merkez Bankası'nın faiz indirimiyle ilgili açıklamasında verdiği sinyalleri değerlendiren uzmanlar kredi kullanacakları uyardı. Merkez Bankası ya da ekonomi yönetimi bankaların faizlerine üst sınır getirebilir.



Murat, faiz indirimlerinin devam edeceğini düşündüğünü bunun da piyasalara yansımalarının olacağını söyledi. Döviz kurları üzerindeki yukarı yönlü baskının artacağını kaydeden Murat, önümüzdeki dönemde tek haneli faiz oranlarının görülebileceğini Hükümetin tek haneli faiz oranıyla seçime gitmek isteyeceğini söyledi.Bir sonraki toplantıda 100 baz puan daha faiz indirimi yapılabileceğini dile getiren Murat, ardından frene basılabileceğini seçime yüzde 9-8 gibi faiz oranı ile gidileceğini düşündüğünü kaydetti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön