28 / 03 / 2024

kredi sigorta

kredi sigorta

Konut, taşıt kredisi gibi bireysel kredi kullananların yaptıracakları sigorta teminatları da kredi borcuna paralel azalacak. Kredi çeken müşteri, sigorta yaptıracağı şirketi kendisi belirleyebilecek. Hazine Müsteşarlığı'nın konuyla ilgili yönetmelik değ

Yarısı bizden kampanyasından yararlanmak isteyenler dikkat! Kentsel dönüşümde yüzde 40'a varan sigorta avantajı

Yarısı bizden kampanyasında kredi geri ödemeleri, geri ödemesiz dönemden sonraki ilk aydan itibaren başlayacak ve ilk 12 taksit faizsiz olmak üzere en fazla 120 ayda tamamlanacak. Krediden doğan borçlarını güvence altına almak isteyenler için de yüzde 40’a varan indirimlerle sigorta yaptırabilecek.

17 milyar dolarlık ticari gayrimenkul kredi portföyü ihalesinde Blackstone lider!

Blackstone’nun (NYSE:BX), Amerika Federal Mevduat Sigorta Kurumu'nun Signature Bank'ın (OTC:SBNY) borç satışından 17 milyar dolarlık ticari gayrimenkul kredi portföyünü almaya hazırlandığı ifade edildi.

Konut kredilerinde limit yükseldi! Ev alacaklar hemen bakın! Sigorta masraflarından tasarruf edebilirsiniz!

Viennalife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Murat Akçay, kredi kullanılabilecek üst limitin artmasıyla, hayat sigortalı kredi teklifi seçeneğiyle başvurmayı tercih eden tüketicilerin sigorta masraflarının da arttığını söyledi.

İhracatçı 13 milyar liralık kredi çekti

Türkiye İhracat Kredi Bankası, 2022 yılında 19,6 milyar dolar kredi ve 25,4 milyar dolar sigorta desteği sağladı. 2.500’ü aşkın ihracatçıya ise kefaletle 13 milyar liradan fazla kredi kullandırıldı.

Aynes'in 785,5 milyon TL'ye Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışı gerçekleşti!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Aynes Gıda'nın 785,5 milyon TL'lik bedelle Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne satışının gerçekleştiğini duyurdu. İşte detaylar..

Kredi kullananlar dikkat! Mahkemeden hayat sigortası primlerine iade kararı!

Bankalardan kredi kullanımları sırasında zorunlu olarak uygulanan hayat sigortasında dikkat çeken bir mahkeme kararı çıktı. Mahkeme sigorta priminin iadesini isteyen bir tüketiciyi haklı buldu. Söz konusu kararda tüketici aleyhine haksız şart oluştuğu belirtilerek, para iadesine karar verildi...

Evi olanlar ve kredi çekenler dikkat! Tavsiye kararı alındı!

Türkiye Sigorta Birliği, DASK ve kredi çekmiş olan kişilere yapılan hayat sigortalarıyla ilgili önemli bir karar aldı.

Konut kredi faiz oranlarında son durum ne?

Konut kredisi faiz indirimi yapılmasının ardından ev almak isteyenler en düşük faiz oranıyla kredi veren bankaları araştırmaya başladı. Bankaların uyguladıkları masraf ve sigorta tutarları ne kadar? 

Konut kredi faizleri düştü sigorta masrafları arttı!

Bankalar kredi faizlerini düşürmelerine rağmen indirim açıklarını kapatmak için müşterinin hayat sigortası almasını şart koşuyor. İhtiyaç, konut ve taşıt kredisi alan vatandaşın 10 bin TL’lik tutar için ödeyeceği masraf 36 ayda 6 bin TL’yi buluyor

Ne kadar kredi alabileceğinizi hesaplayın!

Kredi hesaplamadan sonra başvuruda bulunmak isteyen kişilerin öncelikle kredi faiz oranları, kredi masrafları, kredi sigorta ücreti ve kredi maliyeti gibi koşullara bakmaları gerekiyor. Kredinin uygun olması ise kredi tutarını değiştirmiyor.

Konut arayanlar sorularının yanıtlarını Aegondirekt’te buluyor!

Türkiye’de konut kredisine dijital ortamda avantajlı hayat sigortası sunan ve bu alanda bir öncü olan Aegondirekt, şimdi müşterilerin konut-kredi-sigorta aşamalarını kapsayan yolculuklarında tüm merak edilenlere Aegondirekt Blog’da yer verdi.

Yapı Kredi'den 20 milyon dolarlık plaza operasyonu!

Allianz Sigorta'nın Büyükdere'deki 5 bin metrekarelik ofisinin yeni sahibi Yapı Kredi Bankası oldu. Allianz Sigorta ofisinin satış işlemleri geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız tamamlandı.

S&P: Türkiye'deki konut sigorta sektörü riski ılımlı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), “Türkiye’deki kaza ve konut sigorta endüstrisi ve sektörle ilişkili ülke riski için değerlendirmemiz ılımlı seviyede” dedi.

kredi sigorta Haberi

kredi sigorta

Kredi bağlantılı yapılan sigortalar, kredinin kalan borç tutarıyla uyumlu olacak. Sigorta teminat tutarları, anapara ile faiz ve diğer yükümlülükler de dikkate alınarak, yıllık azalan tutarlı veya aylık, üç aylık gibi kredi borcu ödeme periyoduna bağlı azalan tutarlı şekilde belirlenecek. 


Böylece, örneğin 100 bin lira konut kredisi kullanan kişi faiziyle birlikte 150 bin lira olan borcu için vade sonuna kadar 150 bin liralık sigorta yaptırmak yerine ödediği anapara ve faizler düşüldükten sonra kalan toplam borç üzerinden sigorta yaptıracak. 

Bu da müşterinin toplamda daha az sigorta primi ödemesini sağlayacak. 


YÖNETMELİK 13 EYLÜL'DE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK 


Konut kredilerinde konut için yapılan sigortanın bedeli kredi tutarından bağımsız olacak. Bu sigortalarda sigorta bedeli Şirketi konutun yeniden müşteri seçecek Yeni yönetmelikle kredi kullandıran bankalar, müşterinin sigorta şirketini seçme hakkını sınırlandıramayacak. 

yapım...