29 / 03 / 2024

Ne kadar kredi alabileceğinizi hesaplayın!

Ne kadar kredi alabileceğinizi hesaplayın!

Kredi hesaplamadan sonra başvuruda bulunmak isteyen kişilerin öncelikle kredi faiz oranları, kredi masrafları, kredi sigorta ücreti ve kredi maliyeti gibi koşullara bakmaları gerekiyor. Kredinin uygun olması ise kredi tutarını değiştirmiyor.



Kredi başvurusu yaparken gerekli belgeler arasında en önce gelir belgesi geliyor. Gelir belgesi olmadan kredi çekilemiyor ve çekilmek istenen tutar da gelire bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Çekilecek tutarın gelirle doğru orantıda olması gerekiyor. Buna göre, aylık taksitlerin toplam tutarı, belgelenebilir hane gelirinin yüzde ellisini geçmeyecek şekilde yasal olarak düzenleniyor.

Nasıl hesaplanır?

Hürriyet'te yer alan habere göre, ödenmekte olan kredi ile çekilmek istenen yeni kredi tutara borç esas alınarak belirleniyor. Eğer kredi limiti,  2 bin TL ise ve her ay bin TL taksit ödeniyorsa yeni kredinin de aylık taksit tutarı en fazla bin TL olabiliyor.

Banka ne kadar kredi verir?

Bankaların ne kadar kredi verdiği ile ilgili bir formül bulunmuyor. Çekilecek kredi tutarı, kredi notu ve kredibilitenine göre şekilleniyor. Kredi notu ne kadar yüksek olursa kredi çıkma olasılığı artıyor. Kredi notu, ödenen kredileri, kredi kartı ve fatura borçlarını ya da kredi üst limitini etkiliyor. 

Konut kredisi devredilebilir mi?

Refinasman konut kredisi nedir?

Konut kredisi nasıl alınır?


Geri Dön