19 / 04 / 2024

Konut kredisi nasıl alınır?

Konut kredisi nasıl alınır?

Nakit parası olmayan ama ev almak isteyen vatandaşlar bankalardan kredi çekmeyi tercih ediyorlar. Peki konut kredisi nasıl alınır? İşte o haber...



Nakti olmayan ama konut ihtiyacı olan birçok kişi bankalardan kredi almak istiyor. Peki konut kredisi nasıl alınır? İlk kez kredi çekecekler nelere dikkat etmeli? İşte kredi çekmek isteyenlerler için öneriler...

Hürriyet'te yer alan habere göre, ilk kez kredi çekecek olanlar için 5 adım açıklandı...

1- Kredi ihtiyacı

Kredi çekmek için ilk olarak ihtiyaç belirlenmeli. Bankalar konut kredisi altında alt kategoriler sunuyor. Bu nedenle öncelikle ihtiyaç doğrultusunda doğru kredi türünün hangisi olduğu belirlenmeli.

2- En avantajlı kredi

Bir sonraki adım ise en avantajlı kredi seçeneğinden yararlanmak. Buna göre, bankaların sunduğu en düşük faiz oranı alınmalı. Faiz oranı, dosya masrafı, sigorta, ekspertiz ücreti geri ödenecek miktarı etkileyen en önemli unsurlardır. Uygun krediyi bulmak için dikkat edilmesi gereken noktalar:
1- Kredi faiz oranı
2- Yıllık maliyet oranı
3- Dosya masrafı
4- Ekspertiz ücreti
5- Hayat sigortası

3- Kredi başvurusu

Bütçeye uygun kredi seçeneği sonrasında uygun başvuru yapılması gerekiyor. Kredi başvurusu için kişinin işine ve çalışma durumuna göre banka tarafından belgeler isteniyor. O belgeler ise şu şekilde:

1- Nüfus cüzdanı fotokopisi
2- Maaş bordrosu, emeklilik belgesi, firma belgesi (vergi levhası vs.), çiftçi belgesi vb.
3- İkametgah ya da adres gösteren fatura
4- Gelir kaynağınız kira ise kira gelir belgesi
5- Gelir kaynağınız mevduat ise mevduat getirisine ilişkin belge
6- Tapu fotokopisi

4- Kredi değerlendirme

Başvuru yapıldıktan sonra değerlendirme sürecinden geçer. Bu süreçte kredi notu incelenir, gelir durumuna ve sigortalılık süresine bakılır. 

5- Kredi hazır

Şubeye yapılan başvuru sonrası, değerlendirilip onay gelinirse kredi kullanılabilir hale gelir. Kredinin türüne göre sözleşmenin imzalanması gerekir. Konut kredilerinde satın alma işlemi için bir banka yetkilisi satın alma sırasında hazır bulunarak kredinin kullanılmasını sağlar.

 

Bankaların konut kredisi faiz oranları 24 Eylül 2018!

 

İlk kez ev kredisi alacaklara öneriler!


Geri Dön