26 / 04 / 2024

Kripto para dolandırıclığı

Kripto para dolandırıclığı

İlk çıktığında değeri centlerle belirtilen Bitcoin, şu anda 50 bin doların üstünde işlem görüyor. Herhangi bir resmi kurumla, merkez bankası ile ilişkisi bulunmayan, ilk merkeziyetsiz kripto para olan Bitcoin’in ardından dünya piyasalarına 9 binin üzerinde kripto para girdi.

Özgür Demirtaş'tan kripto para uyarısı: Vagona binenlerin canı çok yanacak!

Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarla yurt dışına kaçtığının ortaya çıkmasıyla beraber kripto para borsaları tartışmaları alevlendi. Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, kripto paralarla ilgili uyarılarda bulundu.

Kripto paralar fırsat mı yoksa tuzak mı?

Son yıllarda oldukça yaygınlaşan dijital paralara ilişkin soru işaretleri, milyonlarca dolarlık Thodex vurgunuyla gittikçe arttı. Kripto para, kripto para borsası, coin, Bitcoin, altcoin, veri madenciliği gibi terimler neyi ifade ediyor? Bu paralar aracılığıyla herkes para kazanabilir mi?

SEC Başkanı'ndan kripto para uyarısı...

Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonları (ETF) ile ilgili kararı beklenirken, SEC Başkanı Gary Gensler, kripto para yatırımcılarına uyarılarda bulundu. İşte haberin detayları...

3 kripto para 2024'te fırlatacak! Yatırımcılar merakla bekliyorlar, hangi kripto paralar zirveye çıkacak...

Kripto para yatırımcıları merakla hangi paranın yükseleceğini bekliyorlar. 2024 senesinde yükselecek olan 3 kripto para hangisi olacak merak konusu. İşte 2024 yılının adeta zirveye oynayacağı 3 kripto parası ve haberin detayları...

Kripto para piyasasındaki durgunluğun sebebi ne? Yatırımcı piyasadan kaçtı mı?

​​​​​​​Kripto para piyasasının düşük hacimle seyretmesi durgunluğun sebebinin ne olduğunu ve yatırımcının piyasadan kaçıp kaçmadığını akıllara getirdi. Ünlü Analist Alper Samet Yorak, konuya ilişkin birtakım değerlendirmelerde bulundu.

Gençler rotayı dijital paraya çevirdi: Kripto para yatırımı 18-25 yaş aralığında yüzde 55’lere çıktı!

Günümüzde kripto para kullanımı her geçen gün artıyor. Bu kapsamda, Kripto para yatırımı 18-25 yaş aralığında yüzde 55’lere çıktı. Konuyu Gate.io Pazarlama Müdürü Didem Gülyuva değerlendirdi. İşte detaylar...

Yatırım yapmadan önce mutlaka bakın! Altın mı almalı, kripto para mı? Uzmanlar tek tek cevapladı!

Altın ve kripto para yatırımcıları meydana gelen düşüşlerin sebeplerini ve bu düşüşün sürüp sürmeyeceğini merak ediyorlar. Kripto ve Altın Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı ve Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş konuya ilişkin akıldaki soru işaretlerini giderecek açıklamalarda bulundu.

Kripto para yatırımcılarına Mehmet Şimşek’ten kötü haber!

Yeni hükümette Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve gelen Mehmet Şimşek, kripto para yatırımcılarını üzecek. Şimşek'in kripto paraya yönelik söyledikleri yeniden gündem oldu.

Kripto Para Yatırımcılarının Dikkatine: Bu 5 Altcoin Düştü!

Analist, Casper'ın (CSPR) yükselen bir destek çizgisini takip ettiğini belirtiyor. Analist, geçen hafta tüm kripto para piyasasında en çok düşen beş altcoini inceliyor.

Kripto para yatırımcıları dikkat! Kripto paralar neden yükseliyor?

Her gün giderek artan takipçi sayısı ile kripto para piyasası gündemden düşmüyor. Peki kripto paralar neden yükseliyor?

Kripto para yatırımcılarına müjde! İflas ve hacklenme tehdine karşı varlıklar sigortalanacak!

Türkiye kripto para yatırımlarında dünyada ilk 5 ülke arasında yer alıyor. Son yıllarda sektörde yaşanan iflaslar nedeniyle kripto paralar eski parıltılı günlerini geride bıraksa da, hem sektörün gelişimi hem de yatırımcıları ilgilendiren güzel haberler gelmeye başladı.

Bitcoin’de yükseliş için bu tarihi işaret edildi! Kripto para yatırımcıları dikkat!

Kripto para topluluğunun en popüler fenomenleri arasında yer alan TechDev, Bitcoin’de yükseliş için bu tarihe işaret etti...

Kripto para yatırımcıları dikkat! 2023 kripto para yılı mı olacak? Bitcoin yeni bir rekor kırabilir mi?

Milyonlarca kripto para yatırımcısı 2023’te piyasaların nasıl olacağını merak ediyor. Peki 2023 kripto para yılı olabilir mi? Bitcoin yeni bir rekor kırabilir mi? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Kripto para dünyasında büyük deprem! Yatırımcılara kritik uyarı geldi!

Dünyanın en büyük ikinci kripto borsası FTX’in iflas koruması başvurusunda bulunması, kripto para dünyasında deprem etkisi yarattı. Söz konusu krizin kripto piyasalarında sene başından bu yana yaşanan kaybı 2 trilyon dolar seviyesine çıkardığı düşünülüyor. Uzmanlar ise yatırımcıları uyardı.

Kripto para dünyası darmadağın! 100 binden fazla kişi dolandırıldı!

Son zamanlarda artan kripto para dolandırıcılığına biri daha eklendi. Avrupa'da kripto para dolandırıcılığıyla 2 milyar 400 milyon eurodan fazla kazanç sağlayan bir şebeke, 8 ülkenin ortak operasyonuyla çökertildi. Şebekenin birçok Avrupa ülkesinden 100 binden fazla kişiyi dolandırdığı açıklandı.

Kripto para dolandırıclığı Haberi

Kripto para dolandırıclığı

İlk çıktığında değeri centlerle belirtilen Bitcoin, şu anda 50 bin doların üstünde işlem görüyor. Herhangi bir resmi kurumla, merkez bankası ile ilişkisi bulunmayan, ilk merkeziyetsiz kripto para olan Bitcoin’in ardından dünya piyasalarına 9 binin üzerinde kripto para girdi.

Millihyet'ten Cihat Aslan'ın haberine göre; yapılan bir tüketici anketine göre; Türkiye, kripto para sahipliği açısından dünyada 4'üncü, Avrupa’da ise ilk sırada bulunuyor. Bu sanal para birimleri geleceğin para birimi mi, yoksa bir dolandırıcılık şekli mi?

Kriptonun atası: Bitcoin 

Thodex isimli kripto para işlem platformunun geçtiğimiz hafta yaklaşık 400 bin kişiyi dolandırmasıyla beraber kripto para piyasaları yeniden gündeme geldi. 

Peki nedir bu kripto para? Son senelerde metroda, metrobüste, otobüste, gittiğiniz bakkalda, kısaca hayatın her alanında her kesimden insanların telefonunda bir kripto para borsası uygulaması...