17 / 04 / 2024

Kripto para saldırı

Kripto para saldırı

Kaspersky uzmanları, gelişmiş kalıcı tehdit (APT) merkezi BlueNoroff'un dünya çapındaki küçük ve orta ölçekli şirketlere ilişkin büyük kripto para birimi kayıplarına neden olan saldırılarını ortaya çıkardı.

SEC Başkanı'ndan kripto para uyarısı...

Amerika Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin Borsa Yatırım Fonları (ETF) ile ilgili kararı beklenirken, SEC Başkanı Gary Gensler, kripto para yatırımcılarına uyarılarda bulundu. İşte haberin detayları...

3 kripto para 2024'te fırlatacak! Yatırımcılar merakla bekliyorlar, hangi kripto paralar zirveye çıkacak...

Kripto para yatırımcıları merakla hangi paranın yükseleceğini bekliyorlar. 2024 senesinde yükselecek olan 3 kripto para hangisi olacak merak konusu. İşte 2024 yılının adeta zirveye oynayacağı 3 kripto parası ve haberin detayları...

Kripto para borsasında neler oluyor? Bitcoin 34 bin dolarda kalacak mı? Hemen bakın!

Bitcoin (BTC) hafta sonuna 34 bin dolar seviyesinde girerken bir çok kripto para da bu rüzgarın etkisiyle yükseliş yaşadı. MINA, LINK ve FLOKI gibi kripto para birimlerinde yüzde 50’nin üzerinde artışlar oldu.

Kripto para piyasasında neler oluyor? Son dakika gelişmeleri için hemen bakın!

ABD'de federal mahkeme, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun kripto varlık yönetimi şirketi Grayscale'in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu reddetme kararını bozdu. Bu karar kripto para piyasasında doping etkisi yaptı.

Kripto para piyasalarında neler oluyor? Bitcoin’de yükseliş ne zaman başlayacak?

Kripto para piyasalarında hareketli günler devam ediyor. En çok tercih edilen kripto para birimlerinden Bitcoin, zor geçen bir haftanın ardından haftanın ikinci gününde 26 bin dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Kripto para piyasasındaki durgunluğun sebebi ne? Yatırımcı piyasadan kaçtı mı?

​​​​​​​Kripto para piyasasının düşük hacimle seyretmesi durgunluğun sebebinin ne olduğunu ve yatırımcının piyasadan kaçıp kaçmadığını akıllara getirdi. Ünlü Analist Alper Samet Yorak, konuya ilişkin birtakım değerlendirmelerde bulundu.

Gençler rotayı dijital paraya çevirdi: Kripto para yatırımı 18-25 yaş aralığında yüzde 55’lere çıktı!

Günümüzde kripto para kullanımı her geçen gün artıyor. Bu kapsamda, Kripto para yatırımı 18-25 yaş aralığında yüzde 55’lere çıktı. Konuyu Gate.io Pazarlama Müdürü Didem Gülyuva değerlendirdi. İşte detaylar...

Yatırım yapmadan önce mutlaka bakın! Altın mı almalı, kripto para mı? Uzmanlar tek tek cevapladı!

Altın ve kripto para yatırımcıları meydana gelen düşüşlerin sebeplerini ve bu düşüşün sürüp sürmeyeceğini merak ediyorlar. Kripto ve Altın Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı ve Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş konuya ilişkin akıldaki soru işaretlerini giderecek açıklamalarda bulundu.

Kripto para yatırımcılarına Mehmet Şimşek’ten kötü haber!

Yeni hükümette Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve gelen Mehmet Şimşek, kripto para yatırımcılarını üzecek. Şimşek'in kripto paraya yönelik söyledikleri yeniden gündem oldu.

Kripto para piyasası toparlandı! Bitcoin düşüş serisine son verdi!

Son zamanlarda risk iştahının düşük olduğu ve satışların ağır bastığı kripto para piyasası, Amerika’dan gelen haberle toparlanmaya başladı. 26.700 dolar seviyesindeki destek bölgesine tutunan Bitcoin, ABD’de borç tavanı krizinin çözüme kavuşmasıyla Senato’dan geçmesiyle yükselişe geçti.

ChatGPT'nin kurucusu yeni bir kripto para birimini tanıtacak

OpenAI CEO'su (ChatGPT'nin yaratıcısı) Sam Altman, WorldCoin adlı bir kripto para birimini tanıtıyor. Yüksek profilli risk sermayesi yatırımcılarından 100 milyon dolar topladıkları ve cep telefonunuza indirebileceğiniz bir World App kripto cüzdanı çıkardıkları bildirildi. 

En kapsamlı kripto para anketi sonuçlandı: ‘Bitcoin’in krallığı bitecek, liderliği başka kripto paraya kaptıracak’

Türkiye’deki en kapsamlı kripto para anketinin sonuçları belli oldu. Yatırımcıların yüzde 35’i “Bitcoin koltuğunu başka bir kripto paraya bırakacak” derken; çoğu kripto parayı uzun vadeli yatırım aracı olarak görmediğini belirtti.

Bitcoin yeniden 30 bin dolar seviyelerini aştı! Kripto para birimlerinde yükseliş sürecek mi?

Küresel piyasalarda merkez bankalarının faiz artırımlarının sonuna gelindiğine ilişkin beklentiler kripto para birimlerini yeniden hareketlendirdi. Bitcoin 10 ay aradan sonra yeniden 30 bin dolar sınırını geçerken, Ethereum ise bin 918 dolar seviyelerinde hareket ediyor.

Kripto para saldırı Haberi

Kripto para saldırı

Kaspersky uzmanları, gelişmiş kalıcı tehdit (APT) merkezi BlueNoroff'un dünya çapındaki küçük ve orta ölçekli şirketlere ilişkin büyük kripto para birimi kayıplarına neden olan saldırılarını gözler önüne serdi. 

Anadolu Ajansı'ndan Ergin Garip'in haberine göre; Kaspersky açıklamasına göre, SnatchCrypto adlı hareket, kripto para birimlerini, akıllı sözleşmeleri, DeFi, Blockchain ve FinTech endüstrisini ve bunlarla ilgili olan çeşitli şirketleri hedefine alıyor.

BlueNoroff'un en son hareketinde saldırganlar, hedef şirketlerin çalışanlarının güvenini "sözleşme" ya da başka bir iş dosyası kisvesi altında gözetim işlevlerine sahip tam özellikli bir Windows arka kapısı yollayarak suistimal ediyor.

Saldırganlar, kurbanların kripto cüzdanını boşaltmak amacıyla karmaşık altyapı, açıklardan faydalanma ve kötü amaçlı yazılım implantlarından meydana gelen kapsamlı ve tehlikeli kaynaklar geliştirdi.

BlueNoroff, Lazarus grubunun bir parçası şeklinde çeşitli yapılarını ve gelişmiş saldırı teknolojilerini...