28 / 03 / 2024

kriz döneminde emlak yatırımı yapılmalı mı

kriz döneminde emlak yatırımı yapılmalı mı

AVEB Proje Danışmanlık Kurucusu Burçin Çelik, kriz dönemlerinde konut sektöründe ki satış ve pazarlama sorunlarının incelenmesini kaleme aldı. 

1986-2023 döneminde yapılan özelleştirmelerden 71,5 milyar dolar gelir sağlandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığının (ÖİB), 1986-2023 döneminde yaptığı özelleştirmelerden 71,5 milyar dolar gelir sağlandı. İşte Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın 2023 Yılı Faaliyet Raporu'ndan derlenen o bilgiler...

Rusların yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı!

Rusya vatandaşlarının yurt dışındaki emlak yatırımları azaldı. Rusların en çok emlak satın aldığı ülkeleri Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland, Güney Kıbrıs ve İspanya oldu. 

Bakan Tekin yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yeni kuralları tek tek açıkladı! Uymayana disiplin cezası!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim öğretim döneminde uygulanacak yasakları açıkladı.  Öğrenciler yeni tedbirler ile yeni döneme başlarken yeni kurallara uymayanlara disiplin cezası verilecek. İşte yeni yasaklar... 

Dıamond Emlak Ve Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Dıamond Emlak Ve Pazarlama Limited Şirketi Kağıthane'de Ali Gürbüz tarafından kuruldu.

Merkez Bankası’ndan çalışanlara duyuru: Haziran-Eylül döneminde taşınılacak!

Merkez Bankası (TCMB) Cuma günü çalışanlarına yolladığı bir e-posta ile bankanın İstanbul Finans Merkezi’ne (İFM) Haziran-Eylül döneminde taşınılacağına dikkat çekti.

Blue Dıamond Emlak Gayrimenkul İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Blue Dıamond Emlak Gayrimenkul İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Başakşehir’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Saad Ramadan Yazan Ahmad R Albdour tarafından kuruldu.

'Tam kapanma' döneminde esnafın da yüzü gülecek!

Koronavirüs salgını nedeniyle mali konuda zor zamanlar geçiren esnafın beklediği haber geldi. Hükümet tam kapanma döneminde de gelir kaybı, ciro kaybı, kira ve sigorta prim destek ödemelerine devam edecek. 

ATO tarafından düzenlenen Emlak Danışmanlığı Sertifikalı Eğitim Programı tamamlandı!

ATO ve Başkent Üniversitesi ortaklığıyla düzenlenen "Emlak Danışmanlığı Sertifikalı Eğitim Programı" tamamlandı. 

Moskova'da inşaat sektörü safra döktü: Zamanında teslim edilen projeler arttı!

Moskova’da kriz döneminde faaliyetleri “şüpheli” sınıfına sokulan inşaat şirketlerinin çoğunun pazardan silindiği, böylece zamanında teslim edilen konut projelerinin oranının yükseldiği açıklandı. 

ABD'de 2020 Kasım-Aralık döneminde inşaat ürünleri satışı yüzde 19 arttı!

ABD'de kasım-aralık aylarını kapsayan ve "Tatil Sezonu" olarak adlandırılan dönemde perakende satışlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yüzde 8,3 artışla 789,4 milyar dolara yükseldi. Aynı zamanda, 2020 Kasım Aralık döneminde inşaat malzemesi satışı yüzde 19 arttı.

Web Tapu'dan yapılan satışlar koronavirüs salgını döneminde 4 kattan fazla arttı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı yaptığı açıklamada, koraonavirüs salgını döneminde Web Tapu üzerinden yapılan satışların 4 kattan fazla artarak 1 milyon 350 bine ulaştığını söyledi.

İş GYO Ocak-Mart 2021 döneminde kiracılarına kira desteği verecek!

İş GYO Ocak-Mart 2021 döneminde kiracıların geçmiş borçlarını kapatması veya ödeme planına bağlamaları şartıyla ve her bir kiracı özelinde değişen şekil ve tutarlarda kira desteği sağlanması hususlarında Şirket Genel Müdürlüğü'ne yetki verildi. 

Yeni dönemde emlak danışmanlığı profili nasıl olacak?

Gayrimenkul Danışmanı Mehmet Adak, bugünkü yazısında ''Yeni Dönemde Emlak Danışmanlığı Profili Nasıl Olacak?'' konusunu kaleme aldı....

kriz döneminde emlak yatırımı yapılmalı mı Haberi

kriz döneminde emlak yatırımı yapılmalı mı

Ülkemiz de emlak piyasasının zaman zaman duraklama dönemine girdiği görülmektedir. Uzun dönem yatırımcılar için kazanç kapısı olarak görülen emlak alımı son dönem yatırımcıları hayal kırıklığına uğratmış durumdadır. Bu durumun başlıca iki sebebi olduğu görülmektedir. Bunlar ikinci el konutlar da  arzın talep dengesizliği  ve para piyasalarında ki dalgalanmalar.


Bellirli bölgeler de yoğunlaşan konut üretimi ikinci el piyasasında konut arzın konut talebin üzerine çıkmasına neden olmaktadır.  Konut yatırımcısının kar beklentisi sağlamak için aldığı konutlardan istediği oranda ikinci el satışı yapamaması ve beklediği kira rakamlarına ulaşamaması yatırımcının konuta yatırım yapma isteğini azalttığı görülmektedir. Çok konutlu projeler de ikinci el pazarlarının iyi yönetilememesi satış ve kiralama rakamlarının düşmesine sebep olmaktadır. Konut üreticilerinin aynı anda aynı bölgelere fokuslanması da bu bölgelere yatırım yapan yatırımcıların...