26 / 04 / 2024

KUDEB kuruluşu

KUDEB kuruluşu

Beyoğlu Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) kurarak bir ilke imza atıyor

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu konut kredilerinde faizi düşürdü!

Barclays ve NatWest, konut almak isteyenler ve emlak yatırımcıları tarafından sevinçle karşılanacak bir gelişmeye imza attı. İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu, konut kredisi oranlarında önemli düşüşler yaptı.

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.

İsviçre merkezli finans kuruluşundan Malatya'daki 310 depremzedeye geçici konut!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen şehirde vatandaşların barınma ihtiyaçlarını sağlamak için İsviçre merkezli finans kuruluşu tarafından 310 geçici konut yapılacağını açıkladı.

İSO'dan ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022 açıklaması

İstanbul Sanayi Odası (İSO), eylülde belirttiği “İSO Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2022” araştırmasından sonra 500 Büyük şirketlerden daha küçük ve orta ölçekli kuruluşları kapsayan "İSO İkinci 500" araştırmasının sonuçlarını bildirdi.

Uluslararası derecelendirme kuruluşundan 10 ülke kötü haber!

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’tan 10 ülkeye kötü haber geldi. Fitch, küresel ekonomik görünüm raporunda yer alan 10 gelişmiş ekonomiye yönelik orta vadeli ortalama gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) öngörüsünü düşürdü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’ten ABD’ye kötü sürpriz!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Rating, ABD’ye resmen kötü bir sürpriz yaptı. Fitch, borç limiti açmazı yüzünden ABD'nin "AAA" olan kredi notunu negatif izlemeye aldı.

Dünyaca ünlü kuruluştan ürküten deprem raporu! Ekonomik bilançosu ağır olacak, kayıp 4 milyar doları aşabilir!

Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’den ülkemizde yaşanan ve Suriye’yi de etkileyen deprem felaketi ile ilgili ürkütücü tahminler geldi. Tahminlere göre sigortalanabilir kaybın milyar dolarları aşması bekleniyor.

Dev kuruluş asgari ücret tahmininde bulundu. İşte asgari ücreti enflasyonun üzerine çıkaracak rakam

Asgari ücretle ilgili tespit komisyonunun toplanmasına yaklaşık 3 hafta kaldı. Yeni asgari ücretle ilgili tahminler havada uçuşurken uluslararası finans kuruluşu da tahminde bulunanlar listesine eklendi.  

Dünyaca ünlü kuruluş Türkiye'nin kredi notunu düşürdü

Dünyaca ünlü kredi derecelendirme kuruluşu Standart and Poors, kredi notunu düşürmesinin nedenlerini; gevşek para politikası, düşük döviz rezervi ve TL'deki kırılganlık olarak açıkladı.  

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu eğitim için buluştu

Çimento sektörünün iki çatı kuruluşu olan Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ile TÜRKÇİMENTO, eğitim için toplandı. Sektörden 34 çalışanın yer almış olacağı Çimento Sektörü MBA Programının ilk dersi 26 Eylül 2022’de yani bugün başladı.

Dev kuruluştan Fed ile ilgili kritik tahmin

Kredi derecelendirme kuruluşu Her faiz artışı kararı piyasaları sallayan Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) bu yılsonuna kadar faizi artırıp, gelecek yıl ise farklı bir politikaya geçeceği tahmininde bulundu.

Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sonuçları açıklandı

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO), "İSO Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu-2021" araştırmasına göre, İkinci 500'ün üretimden net satışları, yüzde 77,5 artarak 191,1 milyar TL’den 339,2 milyar TL'ye yükseldi.

KUDEB kuruluşu Haberi

KUDEB kuruluşu

Kuruluşunun 150. yıldönümünü kutlayan Beyoğlu Belediyesi, tarihi doku ve  kent tarihi açısından önem taşıyan binlerce  binanın korunmasını, bakımını, onarımını kolaylaştıran KUDEB'i (Koruma Uygulama Denetim Bürosu) Türkiye'de ilk kuran ilçe belediyesi oldu. Beyoğlu Belediyesi'nin başlattığı yenileme çalışmaları ve KUDEB'le  ilgili olarak  11 Temmuz 2007,  Çarşamba günü Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa İsen ve Beyoğlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Misbah Demircan'ın katılımı ile  toplantı...