11 / 05 / 2024

Kullanılmaz Arazileri Borca Karşılık

Kullanılmaz Arazileri Borca Karşılık

Para yok, arazi verelim SGK'ya yüklü miktarlarda borcu olan belediyelerin, borçlarına karşılık olarak kullanılamayacak gayrimenkul ve arazileri teklif ettiği ortaya çıktı. Bir anlamda hem gayrimenkulden, hem de borçtan kultulma amaçlanıyor...

Hazine arazilerinde son dakika! Kentsel dönüşüm için de kullanılacak: 144 milyon metrekare alan TOKİ'ye devredildi!

Hazine arazileri, yatırımların, enerji üretiminin, tarımın ve deprem sonrası kentsel dönüşümün desteklenmesi için kullanılacak. Bu kapsamda, her sene 20 milyon metrekare yüzölçümlü taşınmaz eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm ve diğer amaçlı yatırımlar için ilana verilecek. 

iPhone kullanıcıları dikkat! İnanılmaz bir iddia atıldı! iPhone gizlice fotoğraf mı çekiyor?

Son günlerde sosyal medyada dolaşan bir iddia, iPhone kullanıcılarını endişelendirmeye başladı. Söylentiye göre, iPhone'larımız her 5 saniyede bir gizlice fotoğraf çekiyormuş. Bu iddianın gerçekliği nedir? İşte detaylar...

Para piyasası fonlarına ters repo kısıtlaması!

SPK'nın yakın tarihli bir kararına göre, para piyasası fonları borsada ters repo işlemlerine giremez. Bu nedenle bu sözleşmeler teminat olarak kullanılmaz ve teminat üzerinden işlem görmez.

PlayStation için kaçırılmaz kampanya! Artık bedava

Sony, PlayStation için kaçırılmaz bir fırsat başlattı. İlk defa üye olan kullanıcılar PlayStation Plus aboneliklerini 7 gün boyunca ücretsiz kullanabilecek.

Artvin'de yanan evlerin yerine yeni konutlar inşa ediliyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde meydana gelen yangın sonucunda kullanılmaz hale gelen evlerin yerine yeni konutlar inşa ediliyor. İnşaat çalışmalarında son aşamaya gelinen konutların yıl sonuna kadar teslim edilmesi hedefleniyor. 

Manavgat'ta yeni evler teslim ediliyor!

Temmuz ayında çıkan orman yangınları nedeniyle Manavgat'ta çok sayıda ev kullanılmaz hale gelmişti. Yananların yerine inşa edilen evler hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. 

Afet bölgelerinde konut inşası için çalışmalar başladı!

Son bir ay içerisinde meydana gelen sel ve yangın felaketleri nedeniyle birçok kentte sayısız konut kullanılmaz hale gelmişti. Hükümet bu bölgelerde inşa edilecek konutlar için düğmeye bastı. 

Orman yangınlarında konut sigortası koruması var mı?

Son zamanlarda Türkiye genelinde çok sayıda kentte çıkan orman yangınları birçok evi kullanılmaz hale getirdi. Peki orman yangınlarında konut sigortası koruma sağlar mı? DASK orman yangınları için geçerli olur mu işte detaylar...

Elazığlı depremzedeler yeni yıla evlerinde girecek! 

24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen deprem nedeniyle çok sayıda bina kullanılmaz hale gelmişti. Bu binalarda yaşayan depremzedeler için inşa edilen konutlar hak sahibine teslim edilmeye başladı. 

Şırnak Valiliğinden evi yanan aileye kira yardımı!

Şırnak Valiliği, 15 gün önce Maden Afet Konutlarında çıkan yangında evleri kullanılmaz duruma gelen aileye kira ve malzeme desteği yaptı.

Hürriyet Emlak'ta kullanıcı sayısı 3 katına çıktı!

Faiz indirim kampanyasının açıklandığı haziran ayının ilk günlerinden itibaren 'satılık talebinde geçtiğimiz 5 yılın en yüksek seviyesini gördüklerini belirten Hürriyet Emlak Pazarlama Direktörü Yusuf Mert Yılmaz, konut aramalardaki hareketliliğin kullanıcı sayılarının 3 katına çıkardığını söyledi.

İzmir halkı yeni ev arayışında!

30 Ekim'de meydana gelen İzmir depreminde çok sayıda bina yıkıldı, birçok bina da kullanılmaz hale geldi. Bu yapılarda yaşayan vatandaşlar ise evlerini tahliye ederek yeni ev arayışına girdi. 

İzmir depremi Türkiye’yi uyardı!

İzmir'de yaşanan depremde birçok bina yerle bir olurken, çok sayıda apartman da kullanılmaz hale geldi. Bu yıkımlarının nedeni halen tartışılırken Maltepe Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Utku Yazgan, İzmir depreminin Türkiye'yi uyardığını dile getirdi.

Kullanılmaz Arazileri Borca Karşılık Haberi

Kullanılmaz Arazileri Borca Karşılık


Belediyelerin borçlarına karşılık olarak Sosyal Güvenlik Kurumu'na kullanılamayacak gayrimenkul ve arazileri vermeye çalıştığı ortaya çıktı. Bu nedenle belediyelerin geçtiğimiz yıl vermek istediği 325 taşınmazın 275'i reddedildi. Belediyeler, Kullanılmaz Arazileri Borca Karşılık SGK'ya Teklif Ediyor Verilmek istenen yerler arasında yüksek gerilim hatları, cami alanları, mezarlık yerleri de yer aldı. 

Bazı belediyeler ise vermek istedikleri gayrimenkullerin imar durumlarını hızla değiştirip, yeşil alana dönüştürdü. 



GAYRİMENKUL ZENGİNİ 


Sosyal Güvenlik Kurumu'nun geçtiğimiz yıllarda değişen yasası sonrasında, prim borçlarına karşılık taşınmaz almasının da yolu açıldı. 

Bu kapsamda halen kurumun elinde 23 yerde taşınmaz bulunuyor. Borca karşılık alınan taşınmazların toplam değeri de 400 milyon TL'ye yaklaşıyor. 

Söz konusu taşınmazlar içinde Batman merkezde 3 bin 435 metrekarelik arsa da, Ağrı Doğubeyazıt'da 4 katlı lojman ve arsası da yer alıyor. 



HER TEKLİF EDİLENİ ALSAYDIK 


Ancak...