20 / 04 / 2024

Şırnak Valiliğinden evi yanan aileye kira yardımı!

Şırnak Valiliğinden evi yanan aileye kira yardımı!

Şırnak Valiliği, 15 gün önce Maden Afet Konutlarında çıkan yangında evleri kullanılmaz duruma gelen aileye kira ve malzeme desteği yaptı.



Şırnak Valiliği, 15 gün önce Maden Afet Konutlarında meydana gelen yangında evleri kullanılmaz duruma gelen aileye kira ve malzeme desteğinde bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Vali Yardımcısı Tunahan Efendioğlu, ziyaret ettiği Örgen ailesine tahsis edilen ev ve yangında zarar gören konutta incelemeler yaptı.

Efendioğlu konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, aileye ilk günden beri destek olduklarını, yaralarını sarmak için vakıf aracılığıyla gerekli desteğin sağlandığını belirtti.

Aileye yeni ev tahsis ettiklerini dile getiren Efendioğlu, şunları söyledi: "Ailemiz 15 gün önce çok üzücü bir olay yaşadı. Aileden biri dumandan etkilenerek hayatını kaybetti. Evleri kullanılmaz hale geldi. Biz de Sosyal Yardımlaşma Vakfımız aracılığıyla gerekli yardımlarda bulunduk. Bunun yanında aileye hayırsever vatandaşlarımız da destek çıktı. Her zaman ailemizin yanındayız. Kardeşlerimizin bütün sıkıntılarını gidereceğiz."

Mahmut Örgen de 15 gün önce elektrik kontağından çıkan yangında 7 kişilik ailesinden 2 kişinin ağır yaralandığını hatırlattı.

Örgen, "Yangın esnasında bütün vatandaşlar seferber oldu. Evde bulunan 7 kişilik ailemin tümü dumandan etkilendi. Kardeşim Salih Örgen (25) kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Babam İbrahim Örgen (60) şu an Ankara'da tedavi görüyor ve durumu kritik. Devletimiz bu esnada bizim yanımızda oldu, yaralarımızı sardı. Allah devletimize zeval vermesin. Bize yardım eden hayırseverler ve Valiliğimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Kira fiyatlarına deprem zammı!


Geri Dön