20 / 04 / 2024

Kur korumalı Türk Lirası hesabına dönüş şart

Kur korumalı Türk Lirası hesabına dönüş şart

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Türk Lirası'na dönüşüm hesaplarında tasarruf sahiplerinin hesaplarının bulunduğu bankadan herhangi bir bankaya transfer gerçekleştirilmesine olanak sağladığı ifade edildi.

Kur Korumalı Mevduat hesapları artık komisyon uygulamalarından muaf!

Türkiye Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından alınan kararla birlikte, Kur Korumalı Mevduat hesaplarında önemli bir değişiklik gerçekleşti. Bu yeni düzenleme ile birlikte mevduat sahipleri için maliyetler azaldı ve finansal hizmetler daha erişilebilir hale geldi.

İnşaat sektörü Kur Korumalı Mevduat'ın tasfiyesinde can simidi olabilir!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada inşaat sektörünün hem büyüme konusunda hem de Kur Korumalı Mevduat'ın tasfiyesinde can simidi olabileceğini söyledi.

Döviz korumalı mevduatlar azalırken Türk Lirası ne durumda?

Hükümetin döviz kuru üzerindeki kontrol çabaları kapsamında uygulanan Kur Korumalı Mevduatların toplam değeri geçen hafta itibariyle 20,3 milyar TL azaldı. Bu durum, KKM değerindeki ikinci hafta üst üste yaşanan bir düşüşü işaret ediyor. İşte KKM’de yaşanan son durumlar...

Yatırımcıların kafasını karıştıran soru: Kur Korumalı Mevduat'tan TL mevduatına geçmek doğru bir karar mı?

Riski sevmeyen yatırımcılar son zamanlarda ''Kur Korumalı Mevduat'tan TL mevduatına geçmek doğru bir karar mı?'' sorusunu araştırıyor. 

Kur Korumalı Mevduat'ın maliyeti 16 ayda 152 milyar TL'yi aştı! İşte o rakamlar...

Kur Korumalı Mevduat'ın maliyeti Mart 2022-Temmuz 2023 tarihleri arasında 152 milyar TL'yi aştı. İşte tüm ayrıntılarıyla Kur Korumalı Mevduat...

Kur korumalı mevduatta rekor artış! Son bir haftada 50,2 milyar TL arttı!

Yeni ekonomi yönetiminin çıkış için ilk mesajını verdiği kur korumalı mevduat (KKM) hesapları, bir haftada 50,2 milyar TL arttı. Söz konusu hesaplar 3 trilyon 407 milyar TL’yi aştı.

Merkez Bankası'ndan dev karar!  Kur Korumalı Mevduat’tan elini çekti! 

Merkez Bankası, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesapları için yeni bir karar alarak, tüm teşvik düzenlemelerini geri çekti. 

Kur Korumalı Mevduat’ta devrim niteliğinde karar! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası zorunlu karşılık uygulamasında değişiklik yaptı. Kur Korumalı Mevduat sahipleri için zorunlu karşılık oranı tüm vadelerde yüzde 15 olarak güncellendi. Konu ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kur Korumalı Mevduat'ta vatandaşlar için stopaj avantajı 2023'ün sonuna uzatılıyor! Karar, Cumhurbaşkanlığı'na sunuldu! 

Kur Korumalı Mevduat'ta vatandaşlar için stopaj avantajının 2023'ün sonuna uzatılmasını içeren karar Cumhurbaşkanlığı'na sunuldu. İşte okarar ile ilgili tüm ayrıntılar...

KKM'de çok önemli uyarı: Kur korumalı mevduat saatli bombaya dönüştü, her an patlayabilir!

Merkez Bankası eski baş ekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, kur korumalı mevduatın (KKM) saadet zincirine dönüştüğünü belirterek, “Sistem patlamaması için sürekli taviz verilmesi gereken bombaya dönüştü. Temmuz sonrası sıkıntı olacak” uyarısını yaptı.

Bakan Nebati'den kur korumalı mevduat açıklaması: 'KKM’nin bütçeye maliyeti giderek azalıyor'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün itibarıyla toplam 2,3 trilyon TL'ye ulaşan Kur Korumalı Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) uygulamasının bütçeye maliyetinin giderek azaldığını ifade etti.

Kur korumalı mevduat 2,1 trilyon TL'ye ulaştı!

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarında biriken tutardaki artış devam ediyor. Geçen hafta yükseliş kaydederek kur korumalı mevduat 2,1 trilyon TL'ye ulaştı.

Kur korumalı hesaplarla ilgili flaş gelişme! Üst limit kaldırıldı

Son dakika gelişmesi. Hazine destekli Kur Korumalı Mevduat hesaplarında faiz tavanının tamamen kaldırılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürülüğe girdi. İşte tüm detaylar...

Kur korumalı Türk Lirası hesabına dönüş şart Haberi

Kur korumalı Türk Lirası hesabına dönüş şart

Kur korumalı Türk Lirası hesabına dönüşlerin aynı bankadan olma şartı kaldırıldı. Sputnik'te yer alan habere göre; Döviz ve altından kur korumalı vadeli Türk Lirası hesabına dönüşlerin aynı bankadan yapılma şartı ortadan kaldırıldı.

Bloomberg HT'nin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası açıklamasına dayandırdığı haberde, "euro ve İngiliz Sterlini ile ABD doları cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri ile altın hesaplarında bulunan tutarlarını; mevcut hesapların bulunduğu banka dışında bir bankaya transfer eden ya da söz konusu hesaplardan efektif olarak çekip hesap açmak istediği bankaya yatırdığına dair tevsik edici belgeye sahip gerçek veya tüzel kişilerin söz konusu uygulamalardan faydalanabileceği" belirtildi.

Merkez Bankası politika faizini yüzde 14'te sabit...