18 / 04 / 2024

Küresel ve bölgesel ekonomik durgunluk nasıl atlatılır

Küresel ve bölgesel ekonomik durgunluk nasıl atlatılır

Rusya gerginliği telafi etmek için pazar çeşitlendirilmesini zorunlu hale getirdiğini söyleyen TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, 54 ülkeli Afrika'nın ihracatçılarımız için fırsat yarattığını kaydetti.

DS4, DS7 ve DS 9 modellerinde büyük takas ve kredi fırsatı! Sıfır araba alacaklara Şubat müjdesi!

DS Automobiles, DS4, DS7 ve DS 9 modellerinde büyük takas ve kredi fırsatını başlattı. Bu aya özel tek tek açıklandı. Peki DS4, DS7 ve DS 9 modellerinin 2024 Şubat fiyatları ne kadar? İşte 4 Şubat 2024 fiyat listesi...

Moody's açıkladı! Küresel bankalarda 2024'te emlak stresi ve negatif görünüm riski...

Moody’s, küresel ekonominin zayıflaması ve temerrüde azalan krediler ile Amerika ve Avrupa'daki gayrimenkul sektörü pozisyonları nedeni ile, 2024 senesinde küresel bankaların görünümü üzerinde negatif baskıların artmasının beklendiğini kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

Kıbrıs'taki gayrimenkullere Yahudilerden büyük ilgi! Büyük arazi ve dev binaları satın alıyorlar!

Yahudiler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuzeyinde bulunan stratejik yerlerden büyük arazi ve dev binaları satın almaya başladı. Peki Yahudiler başta olmak üzere yabancı yatırımcılar neden Kıbrıs'a yöneldi? İşte ayrıntılar...

Kandilli açıkladı: İstanbul'u büyük bir yıkım ve kaos bekliyor! Olası büyük depremde megakentte tsunami de olacak! 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Musavver Didem Cambaz, olası İstanbul depreminde tsunami beklendiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Küresel piyasalarda FED ve kara harekatı endişesi hakim!

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günkü para politikası kararları öncesinde küresel piyasalar haftaya karışık bir seyirle başlarken, İsrail'in Hamas ile çatışmalarda ikinci aşamaya geçildiğini açıklaması büyük endişe yarattı.

2024 asgari ücret zammı ne kadar olacak? Günlük ve bürüt asgari ücret hesaplaması kaç lira? Ayrıntılar gelmeye başladı

Yıl sonunun yaklaşmasıyla gözler yeni asgari ücrete çevrildi. 2024 asgari ücretin ne kadar olacağı sorusu gündemden düşmüyor. Peki 2024 asgari ücret ne kadar olacak? Günlük ve bürüt asgari ücret hesaplaması kaç lira?

İksa Demir Büküm Ve Çelik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

İksa Demir Büküm Ve Çelik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. İksa Demir Büküm Ve Çelik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Ataşehir'de yapıldı.

Küresel piyasalar, merkez bankalarının faiz kararlarına odaklandı! Altın, dolar ve borsa yeni haftaya nasıl başladı?

Aktarılan son dakika detaylarına göre, küresel piyasalar, ABD, Avrupa ve Japonya merkez bankalarının para politikalarının açıklanacağı haftaya temkinli başladı.

Küresel piyasalar yön arayışını sürdürüyor! Altın, dolar ve borsada son durum ne? 

Pek çok yatırımcı tarafından takip edilen küresel piyasalar, ABD'de devam eden bilanço sezonunda şirketlerin finansal sonuçlarından alınan karışık sinyaller ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına ilişkin belirsizliklerle yön arayışına devam ediyor.

Küresel piyasalar yönünü pozitife çevirdi! Altın dolar ve borsada son durum!

Yatırımcıların yakından takip ettiği küresel piyasalar, ABD'de beklentilerin üzerinde yavaşlayan enflasyondan sonra pozitif bir seyir izlerken, ABD'de JP Morgan, Wells Fargo, Citi Group gibi bankalar ve BlackRock'ın 2. çeyrek finansal sonuçları da yatırımcıların odağında olacak.

Küresel piyasalarda endişe hakim! Endeksler, borsa ve dolarda son durum ne? 

Küresel piyasalar, enflasyon ve resesyon endişesiyle yeni haftayı karışık bir seyirle açarken, bu hafta dikkatler ABD'de açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerine odaklandı. Peki endeksler, borsa ve dolarda son durum ne?

Standard-Poor's küresel ekonomik büyüme tahminini 2,9'a çıkardı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard-Poor's (S&P), küresel ekonomik büyüme tahminini 2023 yılı için yüzde 2,7'den yüzde 2,9'a çıkardı.

Fitch raporunda 'enflasyon' vurgusu: 2023 küresel büyüme tahminini açıkladı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomiye ilişkin büyüme beklentisini 2023 yılı için yüzde 2'den yüzde 2,4'e yükseltti.

Küresel ve bölgesel ekonomik durgunluk nasıl atlatılır Haberi

Küresel ve bölgesel ekonomik durgunluk nasıl atlatılır

Sürdürülebilir büyüme ve 2023 yılı hedefl erine ulaşabilmek için ihracatta yeni pazarlara yönelimin şart olduğunu belirten Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Rahmi Çuhacı, bu kapsamda dünyanın yeni gözdesi olan Afrika’nın değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. İhracatın son 12 aylık dönemde yüzde 9.6, nisan ayında ise yüzde 2.8 azaldığına dikkat çeken Rahmi Çuhacı, Rusya gerginliği ve komşu ülkelerdeki istikrarsızlıkların düşen ihracat oranlarını telafi etmek için pazar çeşitlendirilmesini zorunlu hale getirdiğini kaydetti. 


TÜGİAD tarafından düzenlenen, “Afrika’daki Türk Firmalarının Başarı Sırrı” başlıklı panelde konuşan Çuhacı, küresel ve bölgesel şartlara rağmen Türkiye ekonomisinin iyi bir performans sergilediği, yeni pazarların bu etkilerin derinleşmemesi açısından da önemli olduğunu dile getirdi. 

İhracatta belirli ürünler ve pazarlar üzerinde yoğunlaşılmasının bağımlılık riski ortaya çıkardığını vurgulayan Rahmi Çuhacı, “Küresel ve bölgesel ekonomik...