28 / 03 / 2024

kurtuluş partners

kurtuluş partners

Kurtuluş Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, Yabancıların Taşınmaz Ediniminde Değerleme Raporu ve Vergiye Etkisi 5 madde de cevapladı...

Yeni müteahhitlik kavramı hakkında her şey!

Gayrimenkul sektöründeki tüketici, müteahhit ve devlet üçgeninde hukuki problemlerin nedenlerini Avukat Kadir Kurtuluş’a sorduğumuzda, hukuki boyutun sonuç olduğunu, nedenine bakılırsa ülkedeki müteahhitlik kavramının sorgulanması gerektiğini, belirtti.

1937'de Kurtuluş'ta 32 liraya kiralık ev! 

Türkiye'de kira fiyatlarındaki artış devam ederken eski gazete kupüründe 32 liralık kiralık daire ilanı oldukça dikkat çekiyor... İstanbul Kurtuluş'ta 1937'de kiralar 32 liraymış...

Sera Partners Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Sera Partners Gayrimenkul Limited Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Açelya Kırmalı ve Serap Mar ortaklığında kuruldu.

Bsm Partners Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Bsm Partners Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Barış Alimgil tarafından kuruldu.

Go Partners Emlak Danışmanlık Ve İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Go Partners Emlak Danışmanlık Ve İnşaat Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Uygur Osmanoğlu tarafından kuruldu.

Kurtuluş Akyüz kimdir? Yeşil GYO ve Yeşil Yatırım Holding’de hangi görevleri yürütüyor?

Kurtuluş Akyüz hangi alanlarda çalışıyor? Yeşil GYO’daki görevi ne? İşte Kurtuluş Akyüz ile ilgili merak edilenler...

Nc Partners Gayrimenkul Yatırım Teknoloji Anonim Şirketi Kuruldu!

Nc Partners Gayrimenkul Yatırım Teknoloji Anonim Şirketi Ataşehir’de 500.000,00 TL sermaye bedeli ile Sultan Çakır tarafından kuruldu.

Uluslararası gayrimenkul şirketi VS Partners, Azerbaycan’da ortak projeler için harekete geçti!

Uluslararası gayrimenkul şirketi Value Solution Partners, Azerbaycan merkezli gayrimenkul şirketi PMD Group LLC ile iş birliğine açıkladı.

M Kurtuluş İnşaat Ve Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

M Kurtuluş İnşaat Ve Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Duran tarafından kuruldu.

Kurtuluş37 İnşaat Metal Kimya Ve Reklam Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kurtuluş37 İnşaat Metal Kimya Ve Reklam Organizasyon Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 650 bin TL sermaye bedeli ile Kurtuluş Güvem tarafından kuruldu.

Kurtuluş34 İnşaat Metal Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kurtuluş34 İnşaat Metal Elektrik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 650 bin TL sermaye bedeli ile Kurtuluş Güvem tarafından kuruldu.

Tt Partners Danışmanlık Gayrimenkul Yatırım Ve Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Tt Partners Danışmanlık Gayrimenkul Yatırım Ve Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Taner Barış Türk ve Yusuf Tunç ortaklığında kuruldu.

Dd Partners İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dd Partners İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 200 bin TL sermaye bedeli ilie Project Partners LLC tarafından kuruldu.

Red Partners Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

Red Partners Gayrimenkul Yatırım Limited Şirketi bugün Ataşehir'de Selam Avcı tarafından kuruldu.

kurtuluş partners Haberi

kurtuluş partners

1.  Yabancıların taşınmaz alım satımında, tapuda işlem yapabilmesi için değerleme raporu istenilmesi uygulaması hangi tarihte başladı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 2019/1 genelgesi yayınlandı, genelge gereğince 04.03.2019 tarihinden itibaren, yabancı gerçek kişilerin, tapudaki alım-satım işleminden önce usulüne uygun düzenlenip onaylanmış değerleme raporu aranmaktadır.

2. Genelge kapsamında hangi alım-satımlarda değerleme raporu düzenleme zorunluluğu bulunmaktadır?

Şimdilik sadece yabancı uyruklu gerçek kişilerin gerek alıcı, gerek satıcı olarak taraf olduğu bütün satış işlemlerinde, taşınmaz değerleme raporu aranacaktır.

Kurumlarda veya ortakları yabancı gerçek kişilerden oluşan kurumların taşınmaz alım satımında değerleme raporu aranmayacaktır.

3. Bu genelge ile getirilen uygulamanın amacı nedir?

Genelgede de belirtildiği üzere amaç: taşınmazın piyasa değerini gösterir. Değerleme raporunda yer alan verilerin toplanması.

Taşınmazın gerçek değerinin tespit edilmesi ve bu verilerin ihtiyaçlar doğrultusunda tespit edilerek değer haritasının oluşturulmasında altlık teşkil etmektedir.

4....