26 / 04 / 2024

kurun yükselmesi yapı sektörünü nasıl etkiledi

kurun yükselmesi yapı sektörünü nasıl etkiledi

Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın, iyimser senaryo ile belirlenen seçim tarihinin ardından istikrarın sağlanmasına paralel olarak doların yüzde 5-10 arası düşeceğini ve satışlarda patlama yaşanabileceğini belirtiyor.

İnşaat sektörü 2024'ten umutlu! İnşaat malzemesi ihracatının yükselmesi bekleniyor! 

Türkiye İMSAD tarafından düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısının 55’incisi, ‘Ekonomide Rasyonel Zemine Dönüş Süreci; İnşaat Sektörü ve Malzeme Sanayisi için Beklentiler’ başlığı altında gerçekleştirildi. Toplantıda 2024 yılına ilişkin inşaat malzemeleri ihracatının yükselmesi bekleniyor. 

70 bin konut ve köy evinin yapım süreci başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde dün itibarıyla 70 bin konut ve köy evinin yapım sürecinin başladığını ve bunlardan 40 bin 761'inin temelini attıklarını söyledi.

Yücelbaş Yapı Anonim Şirketi kuruldu!

Yücelbaş Yapı Anonim Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Abdülkadir Yücelbaş tarafından kuruldu.

Büyüktaş Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Büyüktaş Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Hacı Bayram Büyüktaş tarafından kuruldu.

As Yılka Yapı Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

As Yılka Yapı Malzemeleri Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Ahmet Suphi Kabak tarafından kuruldu.

Yücesoy Yapı İnşaat Emlak Enerji Medikal Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı

Yücesoy Yapı İnşaat Emlak Enerji Medikal Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Yücesoy Yapı İnşaat Emlak Enerji Medikal Gıda İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Ataşehir'de yapıldı.

2022/2 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ!

Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2022/2 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 31873 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

3b Büyük Yapı İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

3b Büyük Yapı İnşaat Limited Şirketi Bağcılar'da Yılmaz Büyükkara tarafından kuruldu.

Yükas Yapı İnşaat Ve Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Yükas Yapı İnşaat Ve Sanayi Anonim Şirketi bugün Esenyurt'ta Yüksel Aslan tarafından kuruldu.

Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nden Arnavutköy'de yapım karşılığı kiralama işi ihalesi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Arnavutköy'de yapım karşılığı kiralama işi ihalesi düzenliyor. İşte ihale detayları...

2022 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri belli oldu!

2022 yılı yapı yaklaşık birim maliyetleri açıklandı. Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2022 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 31754 Sayılı Resmi Gazete'de yer aldı...

2022 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ!

Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında Kullanılacak 2022 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ bugünkü 31754 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yenişehir'deki en yüksek yapılaşma izni verilen parseller kimlere ait?

Tartışmalı proje Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilecek Yenişehir'de en yüksek yapılaşma izninin verildiği toplam büyüklüğü 7 milyon metrekareye ulaşan 223 adet parselin sahipleri merak edilmeye başlandı. 

kurun yükselmesi yapı sektörünü nasıl etkiledi Haberi

kurun yükselmesi yapı sektörünü nasıl etkiledi

Doların yükselişinin yapı sektörüne ne gibi sonuçlarla yansıdığını değerlendiren Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın, iyimser senaryo ile belirlenen seçim tarihinin ardından istikrarın sağlanmasına paralel olarak doların yüzde 5-10 arası düşeceğini ve satışlarda patlama yaşanabileceğini belirtiyor. Kötümser senaryo ile seçimlerin ardından istikrarsızlığın devam etmesi halinde doların 3.5 TL'yi geçebileceği uyarısında bulunan Yalçın, bu durumda yapı sektörü dahil tüm sektörler için 2016'nın kayıp yıl olacağının altını çiziyor.   


Yapı sektörünün önde gelen kuruluşlarından Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın, değerlenen dolar ve euronun yapı sektörünü sarstığını, istikrarsız döviz hareketlerinin ticareti en olumsuz etkileyen faktörlerin başında geldiğini belirtiyor. Dövizin kısa süreli yükselmesinin olumsuz etkisinin de kısa süreli olduğunu, ancak uzun süreli dengesiz kur hareketlerinin düşerken de artarken de kayda değer...