06 / 12 / 2025

Kuşadası restorasyon

Kuşadası restorasyon

Kuşadası Belediyesi, geleneksel kent dokusunun korunması ve tescilli yapıların restore edilerek turizme kazandırılması amacıyla Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) ile geçtiğimiz yıl başladığı projelendirme çalışmalarına devam ediyor.

Hayko Cepkin Kuşadası'nda gayrimenkul sektörüne atıldı! 

Rock müziğin efsane isimlerinden Hayko Cepkin gayrimenkul sektörüne atıldı. Cepkin Kuşadası'nda restorasyon işine girecek. 

Kuşadası'na Tarık Akan Parkı!

Kuşadası Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Olağan Toplantısı, restorasyon ve çevre düzenleme projesi tamamlanarak 7 Eylül’de ziyarete açılan Güvercinada’da yapıldı.

Kuşadası Güvercinada 7 Eylül'de açılıyor!

Restorasyon çalışmaları nedeniyle bir süredir kapalı olan Güvercinada, Kuşadası’nın kurtuluş günü olan 7 Eylül’de açılacak.

Kuşadası Güvercinada projesi 2016'da tamamlanacak!

Kuşadası’nın simgesi konumunda olan Güvercinada’nın tarihsel kimliği ile bütünleştirilerek ziyarete açılması için başlatılan restorasyon projesinin son aşaması olan peyzaj çalışmalarının 2016 yılının ilk çeyreğinde tamamlanması hedefleniyor.

Kuşadası'nda ilk Uluslararası Seramik Çalıştayı başladı!

Dünya ülkelerinden ünlü seramik sanatçılarına ev sahipliği yapan Old Town Tanneries , görkemli bir açılış kokteyli ile Seramik çalıştayının startını verdi.Kuşadası'nda ilk Uluslararası Seramik Çalıştayı başladı.

Coldwell Banker Kuşadası ofisini açtı!

Coldwell Banker Kuşadası ofisini açtı. Dünyanın ilk ve en köklü gayrimenkul şirketi Coldwell Banker'ın Kuşadası'ndaki " Platin Ofisi ", düzenlenen açılış töreni ile hizmete başladı.

Coldwell Banker'ın Kuşadası'ndaki Platin Ofisi açıldı!

Coldwell Banker, Türkiye'de büyüyor. Kuşadası'nda Turgut Özal Bulvarı'nda hizmete giren 'Platin Ofisi'nin açılış töreni, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ve Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan da katıldı...

Kuveytliler Kuşadası'ndan binin üzerinde konut aldı!

Kuşadası'nın CHP'li Belediye Başkanı Özer Kayalı, "Kuveytliler, yaklaşık 2 yıldır ilçemize gelerek, ciddi anlamda yatırım yaparak ev sahibi oluyorlar. Kuveyt sermayesine dayalı 20 tane site var" dedi.

Kuşadası ve Didim sahilleri yabancı turistlere kaldı!

Kuşadası ve Didim'de, yerli tatilcilerin çekilmesiyle sahillerde sadece yabancı turistlere rastlanılıyor. Türkiye genelinde hava sıcaklığında düşüş yaşandığı ve termometrelerin 29-30 dereceyi gösterdiği Kuşadası’nda ise yazdan kalma günler yaşanıyor.

Kuştur Kuşadası Turizm 24 Ekim'de genel kurul toplantısı yapacak!

Kuştur Kuşadası Turizm Endüstri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kuştur Kuşadası Turizm 24 Ekim' de genel kurul toplantısı yapacak.

Kuşadası Kuştur Tatil Köyü kiraya verildi!

Kuştur Kuşadası Turizm Endüstrisi A.Ş.'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, Kuştur Tatil Köyü'nün Holiday Plan Turizm İşletmeleri'ne kiraya verildiği duyuruldu. Şirket'ten KAP'a bildirilen açıklama şöyle:

Kuşadası'ndaki otel inşaatı komşu otelcileri bezdirdi!

Egenin gözde turizm beldesi Kuşadası'nda turizm sezonunda inşaat yasaklarına uyulmaması sıkıntı yarattı. 5 yıldızlı Alkoçlar Adakule Otel'in yakınındaki bir inşaat, turizme ve otele zarar verdi

Kuşadası'nda otel inşaatı turizme zarar veriyor!

Kuşadası'nda turizm sezonunda inşaat yasaklarına uyulmaması sıkıntı yarattı. 5 yıldızlı Alkoçlar Adakule Otel'in yakınındaki bir inşaat, turizme zarar verdi. İnşaat gürültüsü nedeniyle turistlerden çok şikayet alınıyor.

Kuşadası restorasyon Haberi

Kuşadası restorasyon


Kuşadası Belediyesi, ilçenin belleğini, kimliğini ve geçmişini temsil eden sokak ve evleri korumak amacıyla başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Kuşadası’nda Alacamescit, Camiatik, Hacıfeyzullah ve Dağ mahallelerinde yerleşimin üç ana aksı olarak kabul edilen tarihi Yıldırım Caddesi, Aslanlar Caddesi ve Anıt Sokak’ta geleneksel kent dokusunun korunduğu tescilli yapıları ilçeye kazandırmak amacıyla yola çıkan Kuşadası Belediyesi tarafından YTÜ Mimarlık Fakültesi Restorasyon Anabilim Dalı işbirliği ile sürdürülen çalışmalar sonuç vermeye başladı.


2015 yılı başlarında Kuşadası’na gelen 17 yüksek lisans öğrencisi ile 13 öğretim üyesinin Rölöve-Restorasyon Lisansüstü Programı Koruma Projesi ve Tarihi Çevre Değerlendirme dersleri kapsamında başlattığı inceleme ve çalışmalar sonucunda 11 adet tescilli yapının Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na verilecek nitelikte rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlanırken 1 adet tescilli tarihi projelendirme çalışmaları ise...