19 / 04 / 2024

Kuşadası zeytin ağacı

Kuşadası zeytin ağacı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan ve zamanla genişleyen şehrin içinde kalan bin 500 yaşındaki zeytin ağacının yanına villa yapılması engellendi.

Kuşadası'nda 1.5 milyon metrekarelik alan imara açıldı! 

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası’nda 1.5 milyon metrekarelik alanın TOKİ tarafından imara açıldığını dile getirdi. İşte Günel'in o açıklamaları...

Kuşadası’ndaki 4,4 büyüklüğündeki sarsıntıdan sonra korkutan açıklama: Deprem fırtınası yaşanabilir!

Kuşadası Körfezi’nde bu sabah 4,4 şiddetinde deprem oldu. Depremin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Hasan Sözbilir, depremin meydana geldiği bölgeye dikkat çekerek deprem fırtınası şeklinde bir sürecin yaşanabileceğini söyledi.

Kuşadası My Suits satışa çıktı! Yeniş proje!

May Grup tarafından Aydın ili Kuşadası ilçesinde yükselen May Suits lansmana özel fiyatlarla satışa çıktı. Peki May Suits konut fiyatları ne kadar? May Suits projesinde hangi konut tipleri yer alıyor?

ArsaVev’den Ankara, Assos, Avşa, Dikili ve Kuşadası'nda 3 bin 350 TL taksitle imarlı arsa fırsatı! 

ArsaVev Ankara, Assos, Avşa, Dikili ve Kuşadası'nda 3 bin 350 TL taksitle asa fırsatı sunuyor. Söz konusu arsaların tapuları hemen teslim ediliyor.

Unique Life Style Hotel Kuşadası'nda kapılarını açtı!

Kişiye özel hizmet anlayışıyla yola çıkan  Unique Life Style Hotel, 7 milyon dolar tutarlı yatırımla Kuşadası'nda açıldı.

Yıldız Tilbe Kuşadası'ndan arsa aldı!

Kuşadası'nda bulunan çiftlik evini satmak zorunda kalan Yıldız Tilbe, çok geçmeden aynı bölgeden yeni bir arsa satın aldı. Sevilen şarkıcı Tilbe, 50 zeytin ağacının bulunduğu arazide bu sefer zeytin yetiştirecek.

Kuşadası'nda kentsel dönüşüm müdürlüğü açılacak!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin Kuşadası'nda da oldukça hissedilmesi nedeniyle Kuşadası Belediyesi, ilçede kentsel dönüşüm müdürlüğü açacak. 

Depremin Kuşadası bilançosu: 17 bina ağır, 314 bina orta hasarlı!

Sisam’ açıklarında yaşanan, İzmir’de yıkımlara sebep olan 6.9 büyüklüğündeki depremin etkilediği Aydın Kuşadası’nda 2 bin 738 bina için hasar başvurusunda bulunuldu. Depremde ağır hasar gören 17 bina tahliye edildi.

Kuşadası’nda bin 500 yıllık ağacın yanına yapılan villa yıkıldı!

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan ve zamanla genişleyen şehrin içinde kalan bin 500 yaşındaki zeytin ağacının yanına villa yapılması engellendi.

Kuşadası Güvercinada'ya görkemli açılış!

Kuşadası Belediyesi tarafından sürdürülen çevre düzenleme çalışmaları tamamlanan Güvercinada, Kuşadası'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 94'üncü yıldönümünde binlerce Kuşadalı'nın katıldığı coşkulu bir törenle açıldı.

Kuşadası Güvercinada 7 Eylül'de açılıyor!

Restorasyon çalışmaları nedeniyle bir süredir kapalı olan Güvercinada, Kuşadası’nın kurtuluş günü olan 7 Eylül’de açılacak.

Baydöner, Kuşadası'nda ilk şubesini açtı!

Hızlı büyümesi ve lezzetiyle sektörde adından sıkça bahsettiren Baydöner, Kuşadası'nda ilk şubesini açtı. Baydöner Kuşadası şubesinin terasıyla birlikte toplam 76 kişilik kapasitesi bulunuyor.

Tatlıses Konakları Kuşadası projesi Ağustos'ta teslim!

İbrahim Tatlıses tarafından yaptırılan Tatlıses Konakları Kuşadası projesinde tapu teslimlerinin Ağustos ayında yapılması öngörülüyor. Projenin inşaatı hala devam ediyor.

Kuşadası zeytin ağacı Haberi

Kuşadası zeytin ağacı

Kuşadası şehir merkezinde, uzmanların bin 500 yaşında olduğunu belirlediği zeytin ağacının yanına yapılan villanın yıkımı için çevrecilerin çabaları sonuç verdi. Zeytin ağacının Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nda, anıt ağaç statüsünde tescili için girişimlerde bulunan Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği’nin (EKODOSD) çabaları sonuçlanmadan yapılan villa, tepkilere sebep oldu.

Sözüc'den Latif Sansür'ün haberine göre; Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan ve zamanla genişleyen şehrin içinde kalan bin 500 yaşındaki zeytin ağacının yanında yapılan villa için ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin (EKODOSD) başvurusu üzerine harekete geçen Kuşadası Belediye Yapı Kontrol ekipleri, villanın ruhsatsız olduğunu tespit etti ve yıkılmasına karar verdi. 

ANIT AĞAÇ TESCİLİ İÇİN UĞRAŞILDI

Bin 500 yıllık zeytin ağacının anıt ağaç statüsüne kavuşturulması için girişimde bulunduklarını belirten EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, şöyle konuştu:

-EKODOSD Bilim Danışmanı...