26 / 04 / 2024

Kütahya güneş enerjisi

Kütahya güneş enerjisi

Türkiye'de şehirler hızla güneş enerjisiyle tanışıyor. Son durak Kütahya oldu. 100 milyona mal olacak dev santral aynı zamanda enerji araştırmalarına üs olacak. İşte projenin ayrıntıları...

Çiftçilere %70 destekli mobil güneş enerjisi sistemi desteği geldi!

Çankırı'daki çiftçilere yönelik başlatılan projede, güneş enerjisi sistemini yüzde 70 destekleme imkanı sunuldu. Bu fırsat üretimin artmasına büyük katkı sağladı ve çiftçiler tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında yüzde 70 hibe verilecek. 

‘Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 10 bin 7 megawatt’a ulaştı’

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (International Energy Agency) raporu Renewables’e göre, yenilenebilir enerji kaynaklarının önümüzdeki 5 sene içinde küresel elektrik ihtiyacının yüzde 90’ından fazlasını karşılayacağı tahmin ediliyor. Yani güneşin geleceğin en güçlü enerji kaynağı olması öngörülüyor.

Rekor kıran euro güne damgasını vurdu! Son dakika euro/TL kuru

Euro/TL kuru, yeni yılın ilk işlem gününde rekor kırarak güne damgasını vurdu. Peki euro/TL ne kadar oldu? Euro/TL kaç lira? Son dakika euro/TL kuru...

Solarex İstanbul Güneş Enerjisi Fuarı’nda sektör, çevre dostu çözümlerle aydınlatılacak!

Merakla beklenen Solarex İstanbul Güneş Enerjisi Fuarı 7-9 Nisan 2022 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Mehmet Özhaseki'den Çetin Arık'ın Güneşli Mahallesi imar değişikliği iddialarına tepki!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık'ın Kocasinan ilçesi Güneşli Mahallesi'ndeki imar değişikliği iddialarına yanıt verdi.

Reysaş GYO depolarının üzerine güneş paneli kuracak!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan depoların çatılarına Yeşil Lojistik kapsamında çatılarımızı değerlendirmek maksadı ile GES Tesisi kurulmaya devam ediliyor. Reysaş GYO'nun yeni kurulan tesisi ile 2 milyon 700 bin EURO yıllık Güneş Enerjisi geliri artacak. 

Majoris Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Yatırım Ve Hizm.Anonim Şirketi kuruldu!

Majoris Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Yatırım Ve Hizm.Anonim Şirketi bugün Bahçeliveler'de 1 milyon TL sermaye bedeli Recep Gülenç tarafından kuruldu. 

Şanlıurfalı girişimci arazisini güneş tarlasına çevirdi!

Şanlıurfalı girişimci Sema Güllüoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı hibe desteği sayesinde güneş enerjisi santrali (GES) kurdu.

Ankapark’taki otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali kuruldu!

Ankapark’taki açık otoparkın üzerine güneş enerjisi santrali (GES) kuruldu. Yılda 15 milyon kilowattsaat elektrik üretilecek GES ile yılda yaklaşık 10 bin konutun ihtiyacını karşılayacak elektrik üretilecek.

Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

İmar Barışı Kanunu'nda belirtilen istisnai yapılara yapı kayıt belgesi düzenlenmiyor. Peki, Güneş Enerjisi Santralleri (GES) imar barışı kapsamında mı?

Altun 2 Güneş Enerjisi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altun 2 Güneş Enerjisi Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 10 bin TL sermaya bedeli ile Türkan Altun tarafından kuruldu.

Zara Çatı Panel İmalatı Ve Güneş Enerjisi Üretim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zara Çatı Panel İmalatı Ve Güneş Enerjisi Üretim İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Ramazan Ulusu ve Zafer Boy ortaklığında kuruldu.

Türkiye'nin geleceği güneş enerjisine yatırım atağı!

Marsan Marmara Holding’in 35 yıllık deneyimi ile enerji sektörüne hızlı ve güçlü bir giriş yapan SUOZ Enerji Grup, gelecek projeksiyonlarını Türkiye’de sürdürülebilir kalkınmada çok ciddi bir değer yaratmaya hazırlanan ‘güneş enerjisi’ne yönlendiriyor.

Kütahya güneş enerjisi Haberi

Kütahya güneş enerjisi

Kütahya'nın ilk güneş santrali mucit ve çevik KOBİ'lerin girişimiyle hayata geçiyor. Yaklaşık 50 yıldır Kütahya'da ticaret yapan Erden Grup, bölgenin enerji politikasına çok önemli katkı sağlayacak olan güneş enerjisi yatırımı için 100 milyon lira ayırdı. Şirketin kuracağı santralin 100 MW kapasitesinde olması hedefliyor. Yatırım klasik güneş enerjili santrallerden de Ar-Ge yatırımlarıyla ayrışmayı planlıyor. Termal kaynakları ile tanınan Kütahya'da rüzgar, güneş ve termal enerjini harmanlanacağı entegre yatırımlar planlıyor. Bugüne kadar ağrılıklı olarak otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Erden Grup'un Yönetim Kurulu Başkanlığını Ahmet Yalçın Erden yapıyor. Bir aile şirketi olan Erden Grup'ta yönetim kurulu üyeleri ise Derya Erden Çerkeş ve Necdet Erden bayrağı taşıyan iki isim. 


BAKAN HEDEFİ ÜÇ KAT ARTIRDI


Erden Grup olarak her yıl bir yatırım yapma kararı aldıklarını söyleyen Necdet...