19 / 03 / 2024

Kuzeykent Camii çalışmaları son durum

Kuzeykent Camii çalışmaları son durum

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi alanında yapımı gerçekleştirilen Kuzeykent Cami ve Külliyesi’nin inşası hızla yükseliyor.

Ayasofya Camii'nde restorasyon çalışmalarına başlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kapsamlı restorasyon çalışmalarına başlandı.

Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere!

17 Şubat 2017'de temeli atılan Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere. Caminin inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren  Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, cami inşaatının yüzde 80-90 oranda bittiğini söyledi. 

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Cami ve Külliyesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Şanlıurfa Viranşehir'de yer alan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi'nde bir süre önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Gemlik'te kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Bursa'da Gemlik Belediyesi'nin kamu kurum ve kuruluş binalarının yanı sıra okullar ve camilere yönelik kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Ata Mahallesi Camii'nin de yenileneceği ifade edildi. 

Mersin Alaaddin Ak Camii'nin yenilenme çalışmaları TBMM'de!

Mersin ili Anamur ilçesinde bulunan Alaaddin Ak Camii'nin yenilenme çalışmaları TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti Mersin Milletvekili Behiç Çelik konuya ilişkin soru önergesi hazırladı....

Taksim Camii inşaatında çalışmalar tam gaz sürüyor!

17 Şubat'ta temeli atılan Taksim Camii inşaatında çalışmalar devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan cami inşaatı hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Bursa Büyük Camii için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılması istenilen Bursa Büyük Camii için çalışmalar başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin de destekleriyle hayata geçirilen proje Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü içinde yer alacak.

Altınordu Aziziye Cami çevresinde düzenleme çalışmaları başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu Aziziye (Yalı) Camii çevresinde düzenleme çalışmaları başlattı.

Sakarya Şeyh Edebali Camii çalışmaları ne durumda?

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde 2012 yılında temeli atılan 10 bin kişi kapasiteli Şeyh Edebali Camii'nin yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Caminin, tamamlandığında şehrin en büyük ibadethanesi olacağı belirtildi.

Çeşmeköy Camii'nde yenileme çalışmaları başladı!

Muğla'da yer alan Çeşmeköy Camii için restorasyon çalışmaları başladı.

Çamlıca Camii'ndeki çalışmalar havadan görüntülendi!

Küçük Çamlıca Tepesi’nde inşa edilen Çamlıca Camii'ndeki son gelişmeler havadan görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde caminin 6 minaresinin kaba inşaat çalışmalarının sona gelindiği görüldü.

Çanakkale Bakırköy Camii'nde onarım çalışmaları başladı!

Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi Bayırköy Köyü Camii’nde bakım ve onarım işlemleri başlatıldı.Gelibolu İlçe Müftüsü Dr. İbrahim Özler konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, mezkur caminin bir takım tadilat ve tamirat işlemleri için çalışmaların başladığı belirtti.

Malatya Miralay Şah Ali Bey Camii'nin temel kazı çalışmaları başladı!

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Alacakapı Mahallesi’ne yapılacak olan Miralay Şah Ali Bey Camii’nin temel kazı çalışmalarına başlandı. Caminin kısa sürede bitirilerek, ibadete açılacağı kaydedildi.

Kuzeykent Camii çalışmaları son durum Haberi

Kuzeykent Camii çalışmaları son durum

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi alanında yapımı gerçekleştirilen Kuzeykent Cami ve Külliyesi’nin inşası hızla yükseliyor.


Kuzeykent Camii ve Külliyesi'nin yapım çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildiren TOBAŞ Genel Müdürü Ferhat Ertürk, 65 bin metrekare alan üzerinde kurulan ve kaba inşaatı tamamlanma aşamasında olan projenin, bitirildiğinde Türkiye’nin en görkemli cami ve külliyeleri arasında yer alacağını söyledi.


“Külliye geleneği, Kuzey Yıldızı'nda yaşayacak”


Büyükşehir Belediyesi'nin, külliye geleneği ve mimarisini Başkent’e kazandırdığını belirten Genel Müdür Ertürk, şu bilgileri verdi:


“Külliye projesinin kapalı bölümünün içinde, 10 bini yarı açık ve açık alanlar ile cami avlusu, revaklar, yan teraslar da dahil olduğunda, toplam 20 bin kişinin aynı anda namaz kılacağı caminin inşası gerçekleştiriliyor. 2’si 64 metre uzunluğunda 3 şerefeli, 2’si 46 metre uzunluğunda...