29 / 03 / 2024

Larissa By Kumova

Larissa By Kumova

DASK Genel Koordinatörü Turgut teminat miktarının da 2'ye katlanacağını söyledi.

DASK nedir? DASK ne işe yarar?

DASK nedir, ne anlama gelir pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte DASK hakkında merak edilen detaylar!

DASK nedir? Zorunlu mu, kimler yaptırır?

DASK olmadan tapu dairelerinde gayrimenkullerin alım satım işlemleri yapılamıyor. Aynı zamanda doğalgaz, elektrik ve su açma kapama işlemleri de yapılamıyor. Peki DASK nedir? Ne zaman yapılır? İşte yanıtı…

DASK mı, konut mu, ortak alan sigortası mı?

Sigorta sektörü şimdi de konut sahiplerine yönelik ortak alan sigortası çıkardı. Bu sigorta konutlardaki ortak alanların başta deprem olmak üzere doğal afetler, yangın, hırsızlık, yaralanma gibi risklerini güvence altına alıyor...

24 ilde zorunlu deprem sigortası seferberliği başlıyor!

DASK, deprem bilincini güçlendirmek ve zorunlu deprem sigortası yaygınlığını artırmak amacıyla başlattığı “Şehirler Yarışıyor, Sigortalılar Kazanıyor” yarışmasının bu yıl altıncısını düzenliyor...

Deprem güvencesi için günde 50 kuruş ayıramaz mısınız?

DASK verilerine göre, Türkiye’de zorunlu deprem sigortalı konutların sayısı 8 milyonu aştı. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada "Günde sadece 50 kuruş ayırarak konutları depreme karşı sigortalamak mümkün" dedi…

DASK ile Çevre Şehircilik Bakanlığı protokol imzaladı!

DASK, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile deprem durumunda sigortalıların hasarlarını daha hızlı karşılayabilmeleri adına protokol imzaladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile DASK'tan işbirliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile DASK arasında Depremler sonrasında DASK kapsamında bulunan konut ve yapıların Hasar-Zarar tespitlerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığın Personellerince yapılması amacıyla önemli bir işbirliği protokolü imzalandı.

Türkiye zorunlu deprem sigortasında yolu yarıladı!

Deprem kuşağında yer alan ve depremin yıkıcı etkilerini geçmişte derinden yaşayan Türkiye'de, günümüzde her 2 konuttan 1'i Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında bulunuyor.

DASK, depremler için güç birliğine gidiyor!

Başbakan Yardımcısı Şimşek: "DASK meydana gelebilecek büyük bir deprem sonrasında hasar tespit işlemlerinin hızlı şekilde yürütülebilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından destek alacak" dedi.

Sakarya'da 61 bin konut sigortasız!

1999 depreminde hasar gören Sakarya’da 61 bin konutun halen deprem sigortası yok. Esen Sigorta Acentesi Genel Müdürü Esen deprem gerçeğinin unutulmaması gerektiğini söyledi.

Murat Kayacı: Türkiye'de iki konuttan biri sigortalı!

DASK Yönetim Kurulu Başkanı Kayacı: "Şu an 8 milyon sigortalı sayısına ulaştık. Ülkemizdeki yaklaşık her iki konuttan biri sigortalı." dedi.

Japonlar DASK’ı incelemeye geliyor!

Afet Yönetim Sistemi, hızı ve etkinliğiyle dünyaya örnek oldu. Depremlerle anılan Japonya'nın doğal afet kurumu, bu modeli incelemek üzere Türkiye'ye geliyor.

Deprem sonrası hasarlı bölgeler 24 saat içinde havadan görüntülenecek!

Teknolojinin yardımıyla deprem sonrasında hasarlı bölgeler havadan fotoğraflanacak ve hasar tespiti hızlı bir şekilde yapılabilecek.

Afet sonrası hasarlı alanlara havadan görüntüleme protokolü imzalandı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile DASK arasında "Afet Sonrası Hasarlı Alanlarda Havadan Görüntü Alımı ve Veri Üretimine İlişkin İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Bursa Larissa By Kumova: Az katlı, çok farklı!

Ömer Kumova inşaatın beklentilerin üstünde bir yaşam sunan son projesi Larissa By Kumova; Bursa’nın yükselen değeri Özlüce bölgesinde planlanmıştır.

Bursa Next by Kumova Hazira'nda teslim!

Ömer Kumova inşaatın ayrıcalığının hissedildiği NEXT; metronun, alışverişin, eğlencenin, sosyal hayatın, sağlığın ve eğitimin yanında… Proje Özlüce’de Özdilek AVM’nin giriş kapısının tam karşısında planlanmıştır.

Next By Kumova projesinde dairelerin teslim tarihi Haziran 2016' da!

Ömer Kumova İnşaat tarafından hayata geçirilen Next By Kumova projesi 4 bin 535 metrekare alanda yükseliyor. Proje toplam 48 konuttan oluşuyor. Next By Kumova projesinde dairelerin teslim tarihi Haziran 2016' da yapılması planlanıyor.

Next By Kumova projesinde 3+1 daireler 370 bin TL'den başlıyor!

Ömer Kumova İnşaat tarafından gerçekleştirilen Next By Kumova projesinde daireler 3+1 ve 4+1 çatı dubleks şeklinde tasarlandı. Projede satışlar başladı. Next By Kumova projesinde 3+1 daireler 370 bin TL'den başlıyor.

Next By Kumova'da teslimler Haziran 2016'da gerçekleşecek!

Ömer Kumova inşaatın ayrıcalığının hissedildiği NEXT; metronun, alışverişin, eğlencenin, sosyal hayatın, sağlığın ve eğitimin yanında. Haziran 2014 inşaatına başladığımız projemiz Haziran 2016 tarihinde teslim edilecektir...

Ömer Kumova Larissa 'da maksimum 475 bin liraya!

3 bin 150 metrekare alan üzerine yayılan Larissa By Kumova 'da 38 adet konut bulunuyor, projede 3 oda 1 salon ve 5 oda 1 salon çatı dubleksi konutlar mevcut...

Larissa By Kumova Bursa 'da 300 bin liraya!

Larissa By Kumova 'da fiyatlar 300 bin liradan başlıyor, 475 bin liraya kadar yükseliyor. 3 oda 1 salon ve 5 oda 1 salon çatı dubleksi konut alternatiflerinin yer aldığı proje 2 blok halinde yükseliyor...

By Concept Konutları'nın en yeni görüntüleri!

İstanbul Anadolu yakasında Sultanbeyli'de hayata geçirilen By Concept projesi By Group imzası taşıyor. 266 adet konuttan meydana gelen By Concept projesinin 2014 yılı Mayıs ayında teslim edilmesi öngörülüyor

Sevilla By Kumova 'da 850 bin liraya 5+1 villa! Yeni Proje!

Sevilla By Kumova 'da fiyatlar 850 bin TL 'den başlangıç gösteriyor, Bursa Mudanya Bademli 'de yükselen proje kapsamında 5 oda 1 salon müstakil villalar bulunuyor...

G Marin managed by Divan Ekim'de teslim! Metrekaresi 1.850 lira!

Mar yapı ve Divan Grubu, Güneşli’de hayata geçirilen G Plus at Divan Residence’dan sonra şimdi de Bayramoğlu’nda gerçekleştirilen G Marin projesi için yeni bir işbirliğine imza attı. G Marin managed by Divan 2013 Ekim'de teslim ediliyor...

G Marin Managed by Divan iletişim!

2014 yılının Nisan ayında teslimlerinin yapılması planlanan G Marin Managed by Divan projesinde konut satışları 25 Eylül'de başlayacak. G Marin Managed by Divan iletişim bilgileri haberimizin devamında yer alıyor...

G Marin Managed by Divan nerede?

G Marin Managed by Divan nerede sorusuna Kocaeli Darıca Bayramoğlu yanıtını verebiliriz, 25 Eylül 'de satışa çıkacak olan G Marin Managed by Divan teslim tarihi Nisan 2014 olarak belirlendi.

G Marin Managed by Divan teslim tarihi!

G Marin Managed by Divan teslim tarihi Nisan 2014 olarak belirlendi. G Marin projesinin ikinci etabı olarak yaşama geçirilen G Marin Managed by Divan projesi 25 Eylül 'de satışa çıkacak.

Larissa By Kumova Haberi

Larissa By Kumova

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) Koordinatörü Erdal Turgut, DASK poliçelerinde teminat miktarının iki katına çıkarılması ile ilgili çalışmaların tamamlandığını ve onay sürecinin beklendiğini söyledi. Turgut 320 bin lira olan teminat miktarının 640 bin liraya çıkarılacağını bildirdi. Teminat miktarının konut fiyatlarıyla paralel olarak artmadığını, inşaat maliyetinin baz alındığını kaydeden Turgut, arsayı satın almadıklarını arsa üzerine yapılacak binanın maliyetine göre teminat miktarının belirlendiğini kaydetti.

Konut fiyatı değil maliyeti baz alınıyor

Turgut, Türkiye'de hızla artan konut fiyatlarının sigorta teminatında etkili olup olmayacağı hakkında ise "Konutların satış fiyatları üzerinden sigortalama yapmıyoruz. Konutların maliyetleri üzerinden sigortalama yapıyoruz" dedi.  DASK yaptıranların "640 bin lira yeter mi?" diye düşünmemeleri gerektiğini kaydeden Turgut, arsayı satın almadıklarını vurgulayarak, o arsanın üzerine tekrar aynı binanın yapıla maliyetini karşıladıklarını ifade etti. 

  Riskli bölgelerin...