28 / 03 / 2024

Libya müteahhitlik projeleri

Libya müteahhitlik projeleri

Önceki gün  açıklama yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk müteahhitlerin Libya'da yarım kalan projelerinin devam etmesini sağlayacak mutabakat zaptının yürürlüğe girdiğini bildirmişti. Açıklama ardından Libya’dan Türk müteahhitlere davetler gelmeye başladı.

Yurt dışı müteahhitlik projeleri 2021'de 20 milyar doları aşacak!

Geçtiğimiz sene sert bir şekilde düşüş gösteren yurt dışı müteahhitlik işleri miktarı, 2021 yılında toparlandı ve tekrar 20 milyar doların üzerine ulaştı. Kasım sonu itibariyle Türk müteahhitler 130 ülkede 10 bin 909 proje üstlendi.

Libya-Türkiye Müteahhitlik Hizmetleri Fuarı 26 Haziran'da başlıyor!

Trablus'ta Libya Ticaret Odaları Birliği ile birlikte düzenlenecek Libya-Türkiye Müteahhitlik Hizmetleri Fuarı ve Konferansı, 26 Haziran'da başlıyor.

İTO ve Bağdat Ticaret Odası Irak'ta müteahhitlik projeleri hayata geçirecek!

İTO ve Bağdat Ticaret Odası'ndan Irak'ın 100 milyar dolarlık müteahhitlik projeleri için iş birliği gerçekleştirecek. Firmalar Irak'ın yeniden imar edilmesinde önemli paya sahip olacak. 

Katar'daki müteahhitlik işleri 20 milyar dolara yaklaştı!

Türkiye'nin Katar'da hayata geçirdiği inşaat projeleri her geçen gün artıyor. Katar'da Türk müteahhitlik işlerinin yatırımı 20 milyar dolara yaklaştı. 

Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışındaki projeleri 395 milyar dolara ulaştı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Kasım ayı sonu itibarıyla müteahhitlik firmalarının yurt dışında üstlendiği projelerin toplam tutarının 395 milyar dolara ulaştığını söyledi. Pekcan, "İnşallah yıl sonuna kadar 400 milyar doları göreceğimizi düşünüyoruz" diye konuştu.

Howden Sigorta, yurtdışı müteahhitlik projelerine yoğunlaşıyor!

Türkiye'deki yatırımlarını sürdüren Howden Sigorta, altyapı inşaatları ve yurt dışı müteahhitlik projeleri üzerine yoğunlaşıyor.

Ticaret Bakanlığından Libya'daki projeler için önemli adım!

Türk-Libya Müteahhitlik Ortak Çalışma Grubunun, Türk firmalarının Libya'da yarım kalan projelerinin devamına yönelik çalışma başlatılması konusunda mutabık kaldığı bildirildi.

Libya'daki 140 Türk müteahhitlik şirketi ülkeden ödeme alamıyor!

Türkiye’deki müteahhitlik şirketleri son 1.5 yıldır Libya’da iki meclis ve rakip yönetim bulunduğu için ödeme alamıyor. Şirketlerin ülkede milyar dolarları aşan alacağı var.

Denizoğlu Yapı İnşaat Mühendislik Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Denizoğlu Yapı İnşaat Mühendislik Müteahhitlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 3 Mart 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Esenyurt'ta, Abdulkerim Deniz Müdürlüğü'nde kuruldu.

Yurtdışı müteahhitlik sektör payı düştü!

Yurtdışı müteahhitlik sektörü Rusya, Irak ve Libya'da sıkıntı yaşıyor. Sektör pazar payının yüzde 35'ini oluşturan bu 3 ülkedeki 10 milyar doları aşan projelerin Irak ve Libya ayağı durdu.

Müteahhitlik yetki belgesi zorunlu mu?

Yapı ruhsatı alması gereken bütün yapıların bir müteahhit sorumluluğunda yapılması gerekiyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi zorunlu mu? İşte, müteahhitlik belgesi alabilmek için gerekenler...

Müteahhitlik yetki belgesi için gerekli evraklar!

Yapı ruhsatına tâbi bütün yapıların bir yapı müteahhidinin sorumluluğu altında inşa edilmesi için her müteahhitin, müteahhit yetki belgesi alması gerekiyor. Peki, Müteahhitlik yetki belgesi için gerekli evraklar neler?

Müteahhitlik yetki belgesi nereden alınır?

Müteahhit veya Yüklenici veya Üstlenici sözleşme ile yüklenilen işi veya projeyi gerekli yöntemle temin ve tamamlamayı tahahhüt eden özel veya tüzel kişilere deniyor. Peki, müteahhitlik yetki belgesi nereden alınır?

Libya müteahhitlik projeleri Haberi

Libya müteahhitlik projeleri

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, önceki gün Twitter'dan Türk müteahhitlerin Libya'da yarım kalan projelerinin devam etmesini sağlayacak mutabakat zaptının yürürlüğe girdiğini duyurmuştu. 

Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; Türk müteahhitlerin 10 yıldır süren Libya sorunu çözüme kavuşuyor. Ülkede yaşanan iç karışıklık nedeniyle yarım kalan 19 milyar dolar büyüklüğündeki işler tamamlanacak. Firmalar bir yandan alacaklarını tahsil ederken bir yandan da yeni projeler için masaya oturacak. 16 milyar dolarlık yeni proje planlayan Libya’dan Türk müteahhitlere davetler gelmeye başladı. Libya’da aslan payını Türk firmaların alması bekleniyor.

Libya’da yarım kalan projeler ve Türk firmaların alacakları konusunda açıklama yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, “Türkiye Müteahhitler Birliği üyesi olan 100’ü aşkın firmanın, Libya’daki yarım kalmış projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar. Bu çerçevede tahsil...