20 / 04 / 2024

limak yatırım hamlesi

limak yatırım hamlesi

Limak Holding enerji, çimento, havalimanı, inşaat ve turizmde 2 milyar dolar yatırım yapacak. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 4,1 milyar dolar cirolu grubun bu yıl yüzde 20 büyüme hedefiyle yeni yatırımları devreye alacağını belirtti.

Türkiye’de dört ilde 20 milyar liralık yatırım hamlesi

Fotovoltaik güneş paneli, hibrit otomobil, batarya üretimi tesisleri ile daha önce Türkiye'de üretimi olmayan bulaşık makinesi kapsülü, maleik anhidrit üretim tesisleri için İzmir, Sakarya, Adana, Kocaeli’nde gerçekleşen yatırımlar, proje bazlı devlet yardımı alacak.

Barem Ambalaj'dan yatırım hamlesi, kendi hammaddesini ve enerjisini üretecek

İzmir'de 1999 yılında küçük bir atölyede üretime başlayan Barem Ambalaj, 3 fabrikada 800 kişiyle yaptığı üretimi stratejik bir yatırım hamlesiyle büyütmeyi hedefliyor.

Tayvan motorsiklet markası KYMCO’dan Türkiye’ye yatırım hamlesi! "Avrupa için motor üretecekler"

Tayvan merkezli motosiklet devi KYMCO’NUN CEO’su İstanbul’da katıldığı lansmanda Türkiye’ye yatırım yapmayı düşündüklerini açıkladı. KYMCO markasının yeni çıkan CV3 modelinin tanıtıldığı lansmandan müjdeli haberler geldi.

Limak Cimentos'a Mozambik'ten En İyi Sanayi Yatırımı ödülü!

700 yerli firma ve 80 bin ziyaretçinin katıldığı FACIM fuarından Limak Cimentos'a "En İyi Sanayi Yatırımı" ödülü...

Katar'dan Türkiye'ye yatırım hamlesi!

Katarlı şirket sahipleri, enerjiden tarım ve gayrimenkule kadar her alanda Türkiye'ye yatırım yapmayı istiyor. Ülkenin 5 holdingi ilk etapta 300 milyon dolarlık yatırıma başlayacak. 

Limak Yatırım halka arz edilecek!

Limak Holding'e bağlı Limak Yatırım, hisse senedi piyasalarındaki düşüş sonrası 2011'de askıya aldığı halka arz planını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Limak'tan 2 milyar dolarlık yatırım hamlesi!

Limak Holding enerji, çimento, havalimanı, inşaat ve turizmde 2 milyar dolar yatırım yapacak. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 4,1 milyar dolar cirolu grubun bu yıl yüzde 20 büyüme hedefiyle yeni yatırımları devreye alacağını belirtti.

Taşyapı'dan 2 milyar dolarlık yatırım hamlesi!

Türkiye’nin en büyük gayrimenkul firmalarından olan Taşyapı, konut sektöründe hedef büyütecek. Taşyapı Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı, “2017’de 2 milyar dolarlık yatırım hamlesi başlatıyoruz'' diye konuştu.

Van'a 50 milyon avroluk yatırım hedefi!

Yatırım ve Destek Hamlesi Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Van'a 50 milyon avroluk yatırım hedefleniyor. İki firma, projeleri hayata geçirmek için gerekli çalışmalara başladı.

Doğu ve Güneydoğu'da konut yatırımı hamlesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Doğu ve Güneydoğu illerindeki yatırım hamlelerinden bahsetti. 30 binden fazla konutun kullanılamaz hale geldiğini belirten Özhaseki, biten konutların anahtarlarını teslim ettiklerini söyledi.

Yüksek faiz yatırımı engelliyor!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Uludağ Üniversitesi İktisat Topluluğu’nun düzenlediği ‘Youth Economic Forum 17’ye katıldı. Konuşma yapan Özdemir, yüksek faizlerin yatırımın önünde engel olduğunu belirtti.

Aşur Group'tan Batman'a yatırım hamlesi!

Aşur Group Batman'da yatırım programına başlıyor. Aşur Group Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aşur, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Limak Yatırım, yurtdışında hedef büyüttü!

Çimento grubunu birleştirerek 2. büyük çimento fabrikası olan Limak Yatırım, sektörde Afrika’ya yöneldi. Elektrik dağıtımında da gözünü yurtdışına çeviren şirket, hedeflerini büyüttü.

limak yatırım hamlesi Haberi

limak yatırım hamlesi

Ekonımist'te yer alan habere göre, bulunduğu iş alanlarında gerçekleştirdiği yüksek bütçeli yatırımlarla geçen yıl 4,1 milyar dolar ciroya ulaşan Limak Holding, bu yıl da yatırımda hız kesmiyor. Bu yıl yatırımda 2 milyar dolarlık bir bütçeyle yola çıktıklarını dile getiren Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, enerji, çimento ve havalimanında önemli yatırımları devreye almaya hazırlandıklarını söylüyor.

Yeni yatırımların katkısıyla bu yıl yüzde 20 büyüme hedeflediklerini anlatan Özdemir, 29 Ekim’de açılacak Üçüncü Havalimanı’nda açılış için artık gün saydıklarını kaydediyor.

Özdemir ile grubun 2018 yılı yatırım gündemini ve hedeflerini konuştuk.

Son yıllarda enerji ve havalimanı ağırlıklı yatırımlarla hızlı büyüyen holding 2017’yi nasıl kapattı? Bu yılki büyüme hedefi nedir?
Türkiye ekonomisi 2017 yılında yüzde 7 civarında büyüdü. Bu iş dünyası için önemli ve sevindirici bir...