28 / 03 / 2024

lojmanlar nasıl satılacak

lojmanlar nasıl satılacak

Lojmanlar, Kurumların talebi üzerine satılabiliyor. Peki, lojmanlar nasıl satılacak 2018? Lojman satış işlemleri nasıl yapılacak?

Lojmanların satış süreci şekillendi!

Kamu lojmanların ekonomiye kazandırılmasına ilişkin usul ve esasların yer aldığı Milli Emlak Genel Tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Lojmanlar nasıl satılacak?

Torba Tasarı'nın yürürlüğe girmesi ile lojman satışları başlayacak. Peki, lojmanlar nasıl satılacak? Lojmanlar kime satılacak?

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılacak? Bakan Özhaseki: 15 güne yol haritasını ilan edeceğiz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesi, deprem konutları ve İstanbul'un dönüşümü ile ilgili önemli son dakika açıklamalarında bulundu. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılacak? İşte ayrıntılar...

Mazot ve gübre desteği ödemeleri ne zaman ve nasıl yapılacak? 

Eylül ayının ortalarına yaklaştığımız bu sürelerde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın mazot ve gübre desteği ödemeleri için vatandaşlar merakla beklemektedir. Mazot ve gübre destek ödemeleri çiftçilik sektöründe faaliyet gösterenler için ödenecektir. Peki ödemeler nasıl ve nereden yapılacak?

Devlet arazisi nasıl satın alınır?

Bazı şirketler ve bireyler veya projelerine alan sağlamak ya da yatırım için devlet tarafından satışa sunulan hazine arazilerini nasıl edinebileceklerini araştırmaktadır. Devlet arazisinin satışı belirli aşamalar ve prosedürlerle gerçekleşir. Konuyla ilgili detaylar...

Hisseli tapu taşınmaz nasıl satılır?

Hisseli tapusu olan taşınmazın satışı, gayrimenkul sahibi olan kişiler tarafından merak edilen bir konudur. Hisseli taşınmaz, müstakil taşınmaz tapusu kadar kolay şekilde satılamıyor. Peki hisseli taşınmaz nasıl satılır ve hisseli tapuya kredi çıkar mı? İşte hisseli satış ile ilgili bazı bilgiler...

Tapuda yeni dönem! Noterden gayrimenkul satışı nasıl yapılacak? Hangi belgeler gerekli? İşte 6 maddede merak edilenler..

Taşınmaz satış sözleşmeleri, 4 Temmuz tarihi itibarıyla Noterler tarafından da yapılacak. Tapuda yeni dönem resmen başlıyor. İşte 6 maddede noterden gayrimenkul satışı hakkında merak edilenler!

‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasında ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

İstanbul’daki riskli yapıların yenilenmesi için hazırlanan ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına talep yağarken, en merak edilen konulardan biri ödeme planı oldu. Peki ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasınde ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

OHAL Kapsamında Yerleşme ve Yapılaşmaya İlişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile ilgili detaylar belli oldu. Afet bölgesinde kalıcı konutlar nasıl yapılacak? Orman ve meralar yapılaşmaya açılıyor!

Erdoğan duyurdu! 100 bin TL destek verilecek! 100 bin TL'den kimler faydalanacak yardım başvurusu nasıl yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına 100 bin lira nakdi yardım yapılacağını duyurdu. Peki, 100 bin TL destek verilecek! 100 bin TL'den kimler faydalanacak yardım başvurusu nasıl yapılacak? İşte detaylar...

Hisseli tapu nasıl satılır? Miras kalan evin kardeşlerden birine devredilmesi için ne yapılmalıdır?

Hisseli tapu üzerinde gerçekleştirilen işlemler diğer tapu türlerine kıyasla farklıdır. Özellikle “Hisseli tapu nasıl satılır?” sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte bu soruların yanıtları!

Uzun zamandır bekleyenlere haber geldi! Togg nasıl satılacak nasıl alınabilecek? İşte yanıtı!

Türkiye’nin yerli otomobili Togg’dan çok önemli bir açıklama geldi. Togg CEO’su Gürcan Karakaş, yakında yollarda olacak otomobilin nasıl satılacağını duyurdu. Peki açıklamaya göre Togg’u bekleyenler bu otomobili nasıl alabilecek?

TOKİ Arsa kura çekimi ne zaman? TOKİ arsa ödemeleri nasıl yapılacak? TOKİ arsa fiyatları ne kadar? 

TOKİ arsa kuraları için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 2022 TOKİ sosyal konut başvurularının tamamlanmasından sonra kuralar çekilmeye başlandı. TOKİ Arsa kura çekimi ne zaman, ödemeleri nasıl yapılacak, arsa fiyatları ne kadar?  

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

Borsa İstanbul'da işleme alınan Darphane Altın Sertifikaları ile ilgili yatırımcılara borsada altın alım-satım imkanı veriliyor. Peki Darphane Altın Sertifikası Nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? İşte 10 soruda altın sertifikaları ile ilgili ayrıntılar...

Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi?

Tapu, bir gayrimenkulün kime ya da kimlere ait olduğunu gösteren bir belgedir. Peki Tapusu olmayan ev nasıl satılır? Tapusuz ev satılabilir mi? İşte detaylar!

lojmanlar nasıl satılacak Haberi

lojmanlar nasıl satılacak

Kurumların mülkiyetinde veya tasarrufunda bulunan görev, sıra ve hizmet tahsisli olan lojmanları Kurumların talebi üzerine satışa konu edilebiliyor. 

Öncelikli alım hakkı sahibi olan personelinin satın alma talebinin bulunduğu kat mülkiyeti kurulan kamu konutlarının satışına öncelik verilecek.

Kat mülkiyeti kurulması mümkün bulunan kamu konutları kat mülkiyeti tesis edildikten sonra satışa konu edilecek. Peki, lojmanlar nasıl satılacak 2018? Satış işlemleri nasıl işleyecek?

Lojmanların satış süreci

Kamu konutlarının satış işlemleri, İdare tarafından 8/9/1983 tarihli ve 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile Yönetmelikte yer alan hükümler çerçevesinde yürütülecek.

Kamu konutunun satış ihalesine ilişkin bilgiler ilan tarihinden önce kamu konutunda oturana ayrıca bildirilecek.

Satış ihalesi, varsa öncelikli alım hakkı ve sahibi belirtilmek suretiyle onbeş iş günü içinde onaylanacak. Öncelikli alım hakkı bulunanlara, ihalenin onaylandığı tarihten itibaren beş iş günü içinde...