24 / 04 / 2024

Lojmanlar nasıl satılacak?

Lojmanlar nasıl satılacak?

Torba Tasarı'nın yürürlüğe girmesi ile lojman satışları başlayacak. Peki, lojmanlar nasıl satılacak? Lojmanlar kime satılacak?




Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen Torba Tasarı'da yer alan hükümlere göre lojmanlar satılabilecek.

 

Lojman satışları, yasa değişikiğinin yürürlüğe girmesi ile başlayacak. Yasa, Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra yürürlük maddesinde belirtilen tarihte yürürlüğe girecek. Peki, lojmanlar nasıl satılacak? Lojmanlar satış süreci nasıl işleyecek?

 

Yasa ile 10 yılını doldurmuş lojmanlar satışa konu olabilecek. Ancak, savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerini yürüten personel tarafından kullanılan lojmanlar satılamayacak.


Lojman satışlarına ilişkin her türlü iş ve işlemin yürütülmesinde mahalli idarelere ait konutlar için ilgili idareler, diğerleri için Maliye Bakanlığı yetkili olacak. 

 

Kat mülkiyeti kurulan lojmanlar bağımsız bölümler halinde, üzerinde kat mülkiyeti kurulmamış kamu konutu bulunan taşınmazlar ise üzerindeki yapılarla birlikte bir bütün olarak ihale yoluyla satılacak.

 

İhale yapıldığı tarihte görev, sıra ve hizmet tahsisli ve kat mülkiyeti kurulan lojmanda oturanlar, ikamet ettikleri kamu konutunu öncelikli olarak satın alma hakkına sahip olacak.

 

İhale bedeli öncelikli alım hakkı sahibi tarafından peşin veya dört yıla kadar kanuni faizi ile birlikte taksitli olarak ödenebilecek. Peşin ödemelerde yüzde on indirim yapılacak.


 

Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön