27 / 04 / 2024

Londra ve İstanbul Kentsel Yenileme Projeleri 2015

Londra ve İstanbul Kentsel Yenileme Projeleri 2015

KLÜ Yapı Kulübünün düzenlemiş olduğu Londra ve İstanbul Kentsel Yenileme Projeleri adlı Konferans yapıldı. Geleceğin mühendis adaylarına ileride çok önemli bir katkısı olacak olan konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. M. Rıfat Sağlam katıldı .

Akiş GYO'dan Londra ve Beykoz'a kentsel dönüşüm projesi!

Akiş GYO'nun Londra ve Beykoz olacak şekilde tipik iki kentsel dönüşüm projesi bulunuyor. Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, projeler ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Sean Connery'nin Londra ve Fransa'daki konutları satılıyor!

İskoç oyuncu, efsanevi Bond yıldızı ve yapımcı Sean Connery'nin Londra'daki evi ve Fransa'daki malikanesi satışa sunuldu...

Özak GYO 6.2 milyon TL'lik kira ve 6.6 milyon TL'lik satış sözleşmesi imzaladı!

Özak GYO Bulvar 216, 34 Portall Plaza ve İş İstanbul'da 2019 yılı içerisinde mevcut ve yeni kiracılarla yıllık toplam 6 milyon 289 bin 308 TL ve 5 bin 520 euro tutarında kiralama sözleşmesi imzaladı ve Hayat Tepe projesinde ise 6 milyon 644 bin 724 TL +KDV tutarında satış işlemini gerçekleştirdi.

Türkiye ve İstanbul'un deprem gerçeği!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şubesi'nde Türkiye ve İstanbul'un deprem gerçeği masaya yatırıldı. İMO İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna İstanbul'da 10 milyona yakın konutun depreme dayanıksız olduğunu açıkladı.

Nanu Bedtime  2020’de Londra ve Berlin'de de mağaza açacak!

Temelleri 2013'te online olarak atılan ve yolculuğunu perakende mağazalarıyla sürdüren Nanu Bedtime, yurtiçinde shop in shop'larla büyüyor. Şirket, yurtdışı açılımına ise eylül ayında Viyana'dan başlayacak. Marka, 2020'de Londra ve Berlin'de de mağazalar açacak.

TÇMB Bursa'da beton yollar ve beton bariyerleri anlatıyor!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) İnşaat Mühendisler Odası Bursa ve İstanbul Şubeleri tarafından 2 - 4 Mayıs 2019 tarihleri arasında Bursa Akademik Odalar Birliği ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası 10. Beton Kongresi’ne katıldı.

Ankara ve İstanbul’a 3 büyük kütüphane kuruluyor!

Kitap severleri sevindirecek projeler haberler gelmeye başladı. Ankara ve İstanbul’da üç büyük kütüphane için çalışmalar devam ederken kütüphanelere yenileri ekleniyor.

İstanbul, Londra ve Moskova'dan daha fazla raylı sistem ağına sahip olacak!

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, "2023'e gelindiğinde İstanbul Londra'dan da Moskova'dan da daha fazla raylı sistem ağına sahip olacak." dedi...

Antalya ve İstanbul'un cazibesi İranlıları ev sahibi yapıyor!

Yabancılara konut satışıyla ilgili sağlanan kolaylıklardan sonra Antalya ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin muhtelif şehirlerinden konut satın alan İranlıların sayısı her geçen gün artıyor.

İzmir konut fiyatlarında İstanbul ve Ankara'yı solladı!

İzmir, son 1 yılda konut fiyatlarında yaşanan artışla 3 büyük il arasından öne çıktı. İzmir’deki fiyat artışları Ankara ve İstanbul’un çok önünde. Karşıyaka’da bir yılda fiyat artışı yüzde 60’a ulaştı.

Avcı Architects’ten global ölçekli projeler!

Sürdürülebilir mimarlığın Türkiye’deki öncüsü olan Avcı Architects, İstanbul, Londra ve Ljubljana’daki ofislerinde Avrupa’dan Afrika’ya ve Ortadoğu’ya kadar çok geniş bir coğrafyada mimari, iç mimari ve kentsel tasarım projeleri tasarlıyor.

Bağcılar Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi Mart'ta açılacak!

Hayat Paylaşım ve Dayanışma Derneği, Bizce Yapım ile ortak yürüttüğü ve İstanbul Emniyet Müdürlügü'nün desteğini de alarak özel tanıtım gecesi düzenledi. Toplantıda konuşan Revna Demirören, Bağcılar Rehabilitasyon ve Özel Eğitim Merkezi'nin Mart'ta açılacağını söyledi.

İzmir ve İstanbul'da depreme karşı alınan önlemler mecliste!

İzmir ve İstanbul gibi risk taşıyan şehirlerde olası bir depreme karşı alınan önlemler ve riskli bölgelerdeki yapıların denetimleri meclis gündemine taşındı...

Londra ve İstanbul Kentsel Yenileme Projeleri 2015 Haberi

Londra ve İstanbul Kentsel Yenileme Projeleri 2015

Geleceğin mühendis adaylarına ileride çok önemli bir katkısı olacak olan konferansa konuşmacı olarak Prof. Dr. M. Rıfat Sağlam katıldı.


KLÜ Yapı Kulübünün düzenlediği program saat: 13.00 ta başladı. Programa Konuşmacı olarak Prof. Dr. M. Rıfat Sağlam katıldı. Mimarlık Fakültesi öğrencileri ve öğretim görevlılen yer aldığı programda Londra ve İstanbul Kentsel Yenileme Projelen adlı sunum anlatıldı. Açılış konuşmasında Kulüp Başkanı Orhan Doğuş Akyol: "Yapı Kulübü altında gerçekleştirilen ilk programımız öncelikle bizleri kırmayıp üniversitemize teşrif eden Prof. Dr. M. Rıfat Sağlam hocamıza teşekkürü bir borç biliyoruz. Bizler mimarlık fakültesi öğrencileri için son derece önem arz edeceğini düşündüğümüz bu sunumda faydalı bilgiler edinip bunu ileriki meslek hayatımıza en güzel şekilde yansıtacağımızdan emin olarak bu sunumun bizler için iyi geçmesini temenni eder katılım gösterdiğiniz...