28 / 03 / 2024

Gayrimenkul alacaklar hangi ilçelerde ev ve arsa arıyor?

Gayrimenkul alacaklar hangi ilçelerde ev ve arsa arıyor?

Ev almak isteyenlerin en çok arama yaptığı ilçeler Muğla Milas, Aydın Kuşadası, Muğla Bodrum, Trabzon Ortahisar ve İstanbul Beylikdüzü oldu.



Zingatcom verilerine göre, 2021'in ilk çeyreğinde satılık ev Muğla Milas'ta, arsa ise İstanbul Şile'de arandı.

Zingatcom tarafından yapılan açıklamada, ilk 3 ayda satılık konut ve arsa sahibi olmak isteyenlerin en çok arama yaptığı 5 ilçeye dair bilgiler verildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, ev alacakların en çok arama yaptığı ilçeler Muğla Milas, Aydın Kuşadası, Muğla Bodrum, Trabzon Ortahisar ve İstanbul Beylikdüzü oldu.

Ortalama 100 metrekarelik konutların fiyatları Milas'ta 250 bin lira ila 416 bin 500 lira, Kuşadası'nda 287 bin ila 479 bin lira, Bodrum'da 658 bin lira ila 1 milyon 97 bin lira arasında farklılık gösteriyor. Bu rakam, Ortahisar'da 190 bin lira ila 317 bin lira, Beylikdüzü'nde ise 253 bin lira ila 421 bin lira arasında değişiyor.

Gayrimenkul alacaklar hangi ilçelerde ev ve arsa arıyor?

- Satılık arsa Şile ve Kandıra'da arandı

En çok ev aranan şehirlerin başında İstanbul gelirken, İstanbul'u, İzmir, Muğla,  Ankara  ve Mersin izledi. İstanbul ilçeleri arasında Beylikdüzü'nü Çekmeköy, Esenyurt, Başakşehir ve Ümraniye izledi.

2021'in ilk çeyreğinde en çok arsanın arandığı ilçelerin başında Şile geldi. Şile'yi, Kandıra, Çatalca, Silivri ve Tarsus takip etti. En çok satılık arsa aranan ilk 5 şehir ise İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya ve Ankara şeklinde oldu.

 

Koronavirüs sonrası hangi evler aranıyor?


Geri Dön