18 / 04 / 2024

Maden işçisine sigorta zorunluluğu

Maden işçisine sigorta zorunluluğu

Maden kazalarıyla sarsılan Türkiye'de, işçiler özel sigorta ile güvencelendirmeye çalışılacak. Özel sigortacılık şirketleri madenlerde risk denetimi yapacak, bütün işçilere kaza sigortası zorunlu olacak.

Belediye işçisine kadro gelecek mi? Belediye şirket işçilerine son dakika kadro müjdesi var mı?

Belediyede çalışan işçiler kadrolu olup olmayacaklarını merak ediyor. Peki, gündemde konuya ilişkin son dakika gelişmeleri neler? İşte detaylar...

Memura tam dört zam birden! Maaşlar katlanacak! Bir bir hesaplandı!

Memura dört yerden gelecek artışla maaşlar katlayacak. Evli ve 2 çocuklu bir memurun minimum aylığı 22 bin TL düzeyinde olacak. Kamu işçisine yönelik yapılan yüzde 45 oranındaki artış bu noktada tüm memur aylıkları için bir referans olacak.

Asgari ücrette tahminler de beklenti de değişti! Artık yeni rakam masada

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını duyurdu. Kamu işçisine yapılan yüzde 45'lik zam ve memura zammı açıklaması asgari ücret ve emekli maaşlarında beklentiyi güçlendirdi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay: ‘Tarihte ilk defa ne istediysek aldık’

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, kamu işçisine yapılan zam ile ilgili açıklama yaparak, "İlk kez TÜRK-İŞ'in tarihinde ne istediysek hepsini aldık" ifadelerini kullandı.

Memura dev zam! İşte yeni maaşlar

En düşük emekli maaşı düzenlemesi ve kamu işçisine yüzde 45’lik zam sonrası milyonlarca memurun gözü Ankara’dan gelecek açıklamalara dönmüştü. Memurlar için büyük bir zam yapılacağı açıklanmıştı.

Kamu işçisine 1595 TL'lik sosyal destek, 4 ikramiye!

Toplu iş sözleşmesinin zam oranının belli olması sosyal haklarını da iyileştirilecek. Aylık sosyal yardım ücreti 1595 TL oldu. Sendika üyesi kamu işçileri ise yılda 4 ikramiye alacak.

Emeklilerin zamlı maaş hesabı tek tek yapıldı! Yüzde 30-35-40-45 zam hesabı burada!

Emekli ve memur aylıklarına temmuzda yılın ikinci zammı uygulanacak. Asgari ücret ve kamu işçisine yapılan zam oranları sonrasında yüzde 30, 35, 40 ve 45 bandında yeni hesaplar tek tek listelendi. İşte, emekliye temmuz ayı zamlı maaş hesabı...

Kamu işçisine zam oranı belli oluyor! Hükümetin yeni teklifi ne olacak?

Kamu işçilerinin zam pazarlığı görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, HAK-İŞ ve TÜRK-İŞ temsilcileri ile bugün (9 Mayıs) yine görüşme gerçekleştirecek. Peki kamu işçisinin maaşı ne kadar olacak, 15 bin lira olacak mı? İşte detaylar...

700 bin kamu işçisine zam hesabı nasıl yapılacak? Resmen belli oldu!

700 bini aşkın işçiyi ilgilendiren Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü için son viraja girildi. Peki, kamu işçilerine zam oranı açıklandı mı, toplu sözleşme zam oranı ne zaman belli olur? İşte detaylar...

2023 kamu işçisine yapılacak zam oranında son dakika gelişmesi! Acil bakın!

Hükümetin 700 bin kamu işçisine yapılacak ilk 6 aylık zam teklifini Türk-İş Başkanı Ergün Atalay paylaştı. Kamu işçilerinin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan Toplu İş Sözleşmesi'nin ne zaman imzalanacağı da kamu işçileri tarafından merak konusu oldu.

İlave tediye ödemeleri bayramdan önce yatacak mı? Ödemeler ne zaman başlayacak?

Kamu işçisine zam teklifinin gelmesinin ardından ilave tediye ödemelerinin ne zaman başlayacağı araştırılmaya başladı. Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala öncesi tediye ödemelerinin ne zaman yatacağı sorgulanıyor. 2023’te verilecek ilave tediyelerin birinci ve ikinci yarı ödeme tarihleri belli old

Evinde tarhana, iğne oyası üreten hanımlara 3202 TL ödeme!

SGK tarafından evde el sanatları yapan kadınlar için sigorta sağlanıyor ve bu sigorta kapsamında ev hanımlarına belirli şartların yerine getirilmesi durumunda 3.202,56 TL net ödeme yapılıyor.

700 bin kamu işçisine müjdeli haber geldi! Son dakika maaş zammı belli oldu! Kamu işçileri hemen bakın!

700 bin kamu işçisinin merakla beklediği maaş zammı belli oldu. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay,  müjdeli haberi açıkladı. Kamu işçisi maaş zammı ne kadar oldu? İşte 2023 kamu işçisi maaş zammı!

Maden işçisine sigorta zorunluluğu Haberi

Maden işçisine sigorta zorunluluğu

Maden kazalarıyla sarsılan Türkiye'de, işçiler özel sigorta ile güvencelendirmeye çalışılacak. Özel sigortacılık şirketleri madenlerde risk denetimi yapacak, bütün işçilere kaza sigortası zorunlu olacak. Resmi Gazete'de yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, madencilik yapan şirketler, işçilere zorunlu kaza sigorta poliçesi yaptırmadan veya yürürlükte bir sigorta poliçesi bulunmadan faaliyette bulunamayacak ve faaliyetlerine devam edemeyecek. 3 ay sonra yürürlüğe girecek karar ile ayrıca, Türkiye'de genel sorumluluk sigortası dalında ruhsatı bulunan bütün sigorta şirketleri bu tip sigorta poliçesini yapmak zorunda tutuldu. Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Mehmet Kalkavan, sigorta tarifesi ile teminat limitlerinin Hazine Müsteşarlığı tarafından belirleneceğini söyleyerek, "Ancak sigorta tarifesinin serbest bırakılacağını düşünüyorum. Tazminat kaza olursa, tabii ki sigortanın konusu olacak, ancak amacımız kazaları en aza indirmek olmalı"...