23 / 04 / 2024

maden sahaları rehabilite mi ediliyor

maden sahaları rehabilite mi ediliyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı “Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı” ile maden sahalarında bozulan alanları ıslah ederek tabiata yeniden kazandıracak. Toplam 1.628 adet maden sahasında 58.000 dekar alan rehabilite edilecek.

İhlas Gayrimenkul'den devredilen maden sahalarına ilişkin açıklama!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret, rödovans sözleşmesi ile devredilen maden sahalarına ilişkin açıklama yaptı..

Yeni maden sahaları ihale ile satılacak!

Bursa 4. Uluslararası Blok Mermer Fuarı'na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni maden sahalarının ihaleyle satılabileceğini açıkladı. 

Maden sahaları fabrikaların kurulması için ihaleye çıkarılacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik Belediyesi ek hizmet binasının açılışında konuştu. Dönmez, maden sahalarının fabrika kurulması şartıyla ihaleye çıkarılacağını söyledi.

Artvin maden sahalarına bilirkişi incelemesi!

Artvin'de, Yukarı ve Aşağı Maden köylerinde altın madeni işletmesi ve kurulacak siyanür havuzlarına karşı verilen, 'ÇED gerekli değildir' kararının iptali istemiyle açılan dava sonrası bölgede bilirkiş heyeti inceleme yaptı.

Yozgat Sorgun'daki eski maden sahası ekopark olacak!

Yeni Çeltek Kömür ve Madencilik AŞ Genel Müdürü Osman Coşkun, yaptığı yazılı açıklamada, ilçedeki eski maden sahasının rehabilite edilerek "ekopark"a dönüştürülmesi için bir milyon 400 bin metrekare alanda proje hazırlandığını belirtti.

Yeni maden sahaları özel sektöre açılıyor!

Mehmet Cengiz'in sahibi olduğu Cengiz Holding, Fethiye Hidroelektrik Santral'inin işletim hakkını aldı. Başbakan Davutoğlu imzasıyla yayımlanan genelgeye göre yeni maden sahalarını da özel sektöre açılacak.

Giresun Maden Arama Faaliyeti projesi toplantısı 11 Haziran'da!

Giresun'da 4. Grup Maden Sahalarında gerçekleştirilmesi planlanan Maden Arama Faaliyeti projesine ilişkin ÇED toplantısı 6 Haziran'da yapılacaktır.

Maden Kanun Tasarısı TBMM'de kabul edildi!

Kamu kurum ve kuruluşlarıyla iştirakleri hariç yeraltı kömür işletmelerinde maden ruhsat sahipleri, ruhsat sahalarının bir kısmında veya tamamında üçüncü kişilerle üretim faaliyetlerine yönelik rödövans sözleşmeleri yapamayacak.

1.628 adet maden sahası rehabilite edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı “Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı” ile maden sahalarında bozulan alanları ıslah ederek tabiata yeniden kazandıracak. Toplam 1.628 adet maden sahasında 58.000 dekar alan rehabilite edilecek.

Maden sahaları rehabilitasyonu eylem planı hazırlanıyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı “Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı” ile maden sahalarında bozulan alanları ıslah ederek tabiata yeniden kazandıracak. Proje 2014-2018 dönemini kapsıyor.

Maden sahaları yeniden tabiata kazandırılacak!

Madencilik faaliyetinin sona erdiği sahaların rehabilitasyonu konusunda gerekli çalışmaların yapılması ve ülke değerlerinin korunması amacıyla hazırlanan Maden Sahaları Rehabilitasyon Eylem Planı, 2014-2018 dönemini kapsıyor.

Maden sahaları yeniden tabiata kazandırılacak!

Orman ve Su İşleri Bakanlığının, 2014 - 2018 dönemini kapsayan Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı ile bin 628 maden sahasında, 58 bin dekar alanın rehabilitasyonu gerçekleştirilecek.

EMO: Termik Santral özelleştirmeleri iptal edilmeli!

Elektrik Mühendisleri Odası ( EMO ) Yatağan, Yeniköy, Kemerköy ve Çatalağzı Termik Santrali ile bağlı maden sahalarının özelleştirmesinin iptal edilmesi gerektiğini bildirdi...

maden sahaları rehabilite mi ediliyor Haberi

maden sahaları rehabilite mi ediliyor


Orman ve Su İşleri Bakanlığı “Maden Sahaları Rehabilitasyonu Eylem Planı” ile maden sahalarında bozulan alanları ıslah ederek tabiata yeniden kazandıracak.  2014-2018 dönemini kapsayacak eylem planı ile 1.628 adet maden sahasının rehabilitasyonu gerçekleştirilecek. 2014-2018 dönemini kapsayan eylem planı ile bu yıllar arasında toplam 1.628 adet maden sahasında 58.000 dekar alan rehabilite edilecek.


Eylem planına göre maden sahalarının durumlarına göre farklı şekilde rehabilite edileceğini belirten Prof. Dr. Eroğlu konuyla ilgili twitterdan şu açıklamayı yaptı:







Ceren...