29 / 03 / 2024

madenciler işten mi çıkarıldı

madenciler işten mi çıkarıldı

Gediz'de, "torba kanun"un yürürlüğe girmesiyle maliyetlerin ortalama yüzde 50 arttığı gerekçesi ile 7 maden ocağının faaliyetlerinin durdurulduğu, yaklaşık 700 işçinin de işten çıkarıldığı belirtildi.

Kendi isteğiyle işten ayrılan tazminat alabilir mi? SGK Uzmanı şartları tek tek açıkladı! 

Milyonlarca çalışan, kendilerinin işten ayrılmaları halinde kıdem tazminatı alıp alamayacaklarını merakla araştırıyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, şartları tek tek sıraladı...

Çiftçilerin tarımsal destek ödemeleri hesaplara yattı mı? Mazot ve gübre desteği verildi mi 2024?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, çiftçilerin tarımsal destekleme ödemeleri peş peşe yatırılıyor. Peki bu ay hangi destekler yattı? Mazot ve gübre desteği verildi mi 2024?  

Prof. Dr. Naci Görür tekrar tekrar uyarıyor! 7 ve üzerinde bir deprem olması işten değil...

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen konferansta konuşan Prof. Dr. Naci Görür, "Türkiye’nin hemen hemen her bir tarafı ileriki zamanlarda deprem üretecek nitelikte bulunmaktadır. Türkiye’nin herhangi bir yerinde bir gece uyandığımız zaman 7 veya üzerinde bir deprem olması işten d

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş cevapladı: Kira kanunu değişmeli mi? 

Tebernüş Kireçci, sosyal medya hesabından "Kira kanunu değişmeli mi?" sorularını sordu. İşte o soruya gelen cevaplar... 

Konteyner nakliye şirketi Maersk, 3 bin 500 kişiyi daha işten çıkardığını duyurdu

Konteyner nakliye şirketi Maersk, küresel ekonomik yavaşlamanın tetiklediği talep azalması ve kapasitenin yükselmesi sebebi ile 6 bin 500 kişinin işten çıkarıldığını belirtti. Öte yandan firma önümüzdeki günlerde de 3 bin 500 kişinin daha işine son verileceğini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Maliyetleri azaltmak için işten çıkarma furyasına yeni dev şirketler ekleniyor

Avrupa'da resesyon endişesi devam ediyor. Yüksek faizlerin ekonomiler üzerindeki etkileri hissedilirken ve ekonomilerin yavaşlayacağı kaygısı, birçok şirketi yeniden yapılanmaya ve işten çıkarmalara zorluyor.

Apple'ın yükselişi telefon devinin aşağı çekti! Bir dönemin yıldızı şirket 14 bin kişiyi işten çıkarıyor

Telekomünikasyon devi Nokia, maliyetleri keskin bir şekilde azaltmak amacıyla 2026 sonuna kadar 14 bin çalışanını işten çıkarmayı planları arasına aldı. İşte tüm detaylar...

Sosyal medya devinde dev işten çıkarma! Yüzler kişi işsiz kalacak

Profesyonel sosyal iş ağı ve sosyal paylaşım platformu LinkedIn bu yıl ikinci kez yüzlerce çalışanını işten çıkaracak. İşte merak edilen tüm detaylar...

Enerjide radikal değişim! Binlerce kişi işten çıkarılacak

Dünyada madenlerin kapatılmasına yönelik planlar ile pazarın ucuz ve temiz enerji kaynakları olan rüzgar ve güneş enerjisi sektörüne dönüşümü nedeniyle, 2050 itibarıyla yaklaşık 1 milyon madenci işten çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalacak.

Ülkenin en büyük ikinci bankası 3 bin kişiyi işten çıkaracak!

UBS Group, İsviçre’nin en büyük ikinci bankası olan Credit Suisse'i devralmasının ardından 3 bin kişilik işten çıkarmayı kapsayan tasarruf planını devreye soktu.

Ünlü Telekom devinden dünyayı şok eden hamle. 5 bin kişiyi işten çıkarıyor. Hepsi işsiz kalacak

Ünlü kablosuz iletişim operatörü T-Mobile dünyayı şok eden bir karara imza attı. Telekom devi, bünyesinde çalışan 5 bin kişiyi işten çıkarma kararı aldı.

Alaçatı'daki arazisine inşaat firmalarından teklif yağmıştı: Şarkıcı Berkay Tiny House işine mi giriyor? 

Popülaritesini koruyan Tiny House'lara talep gün geçtikçe artıyor. Son olarak şarkıcı Berkay'ın Alaçatı'daki arazisine Tiny House yapacağı konuşuluyor. Peki, Berkay Tiny House işine mi giriyor? İşte detaylar...

madenciler işten mi çıkarıldı Haberi

madenciler işten mi çıkarıldı

İlçe merkezinde işten çıkarılmalarını protesto eden maden işçileri, slogan atarak ellerindeki Türk bayraklarıyla bağlı bulundukları sendikaya tepki gösterdi. İşçiler, tepki amacıyla sendikalarından topluca istifa edeceklerini kaydetti.


Toplanan grup adına açıklama yapan maden işçisi Mevlüt Ilık, torba kanunla maden işçisine iyileştirme getirilmesi beklenirken, kendilerine darbe vurulduğunu iddia etti.


"Maaşlarına zam, işlerine son politikası" uygulandığını ifade eden Ilık, Gediz yöresinde çıkarılan kömürün yüksek kükürt nedeniyle ancak toprak sanayide pazar bulabildiğini, bunun da cüzi fiyatlarla satıldığının bilindiğini anlattı.


İşverenin, işçilik ve girdi maliyetinin yükselmesi nedeniyle yüksek maliyetle ürettiği kömüre pazar bulamadığını belirten Ilık, şöyle konuştu:


"Bu yüzden işveren, vermesi gerektiği zammı karşılayamayacağından iş yerini kapattığını beyan etmiştir. Hükümetimizden beklentimiz, istihdam ettirilebilmesi için kömürün ton başına en az 200 liradan az olmamak kaydıyla satılmasıdır. Pazar mevcut olmadığından...