28 / 03 / 2024

Madencilik sektörü ne durumda

Madencilik sektörü ne durumda

Metal ve maden sektörü mercek altında. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi'nin Metal ve Maden Sektör Kurulu toplantısı üyelerin yoğun katılımı ile dernek merkezinde gerçekleştirildi.

Madencilik sektöründen ilk çeyrekte 1 milyar 92 milyon dolarlık ihracat!

Madencilik sektörü ihracatı, 2014 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre miktar bazında yüzde 5,45 oranında artarak 5 milyon 24 bin tona ulaştı.

Madencilik sektörünün iki aylık ihracatı 729 milyon 248 bin dolar oldu!

Geçtiğimiz yılı rekor bir ihracat ile kapatan madencilik sektörünün toplam ihracatı 2014 yılının ilk iki ayında değer bazında gerilerken, doğal taş ihracatı yükseliş ivmesini korudu.

Madencilik sektörünün Ocak ayı ihracatı 402,7 milyon dolar oldu!

Madencilik sektörü 2014 yılını da miktar bazında yüzde 11,5’luk artışla karşıladı. Yükseliş eğilimini değer bazında da sürdüren sektör, Ocak ayında geçen yıla göre yüzde 2’lik artışla 403 milyon dolarlık ihracata imza attı.

Madencilik sektörüne 2 milyar lira yatırılacak!

Kamunun madencilik sektörü için ayırdığı yatırım tutarı geçen yıla göre yüzde 10,4 arttı. Madencilik sektöründe bu yıl uygulanacak 45 proje için yaklaşık 2 milyar liralık kaynak ayrıldı.

Mustafa Baygan:Tüketicinin emlak sektörüne güveni tam!

ERA Türkiye'nin Koordinatörü Mustafa Baygan, inşaata olan güven artışını emlak sektörüne güvenin hiç bitmeyeceği şeklinde yorumlarken "Kimse ağzına balon kelimesini almasın, tüketicinin gayrimenkule güveni her zaman tam" dedi.

Türk Barter'dan inşaat sektörüne destek kredisi!

Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sırrı Şimşek, Türk Barter'dan inşaat sektörüne destek kredisi verdiğini böylece firmaların nakit parasının kasalarında kaldığını söyledi.

Emlak sektörüne güven hiç bitmez!

ABD’li gayrimenkul danışmanlık devi ERA Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, inşaata olan güven artışını ‘Emlak sektörüne güven hiç bitmez” şeklinde yorumladı.

Sukuk Uygulama Alanları / Sukuk’un gayrimenkul sektörüne etkisi!

Tasarruf sahiplerinin birikimlerini ekonomiye kazandırmak amacıyla yeni finansal kavramlar gelişmiştir. Bunlardan birisi de Sukuk. Sukuk nedir? Gayrimenkul sektörüne etkisi ve uygulama alanlarını Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş anlatıyor..

Türkiye'de gayrimenkul sektörüne son 10 yılda 40 milyar dolar sermaye aktı!

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği Başkan Vekili Haluk Sur Türkiye'de gayrimenkul sektörüne 10 yılda 40 milyar dolar sermaye aktığını, 15 milyar dolarının AVM'lere, 25 milyar dolarının da bireysel konut satışına yöneldiğini ifade etti.

2000 yılında İş Bankası, ilk kez konut sektörüne girmiş!

2000 yılında İş Bankası, Ömerli'de yapılacak 'Casaba İş-Koray' projesiyle konut sektörüne girecekmiş. Ayvalı Çiftliği bölgesinde ormanlık arazi üzerine inşa edilecek konutlar 136 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılacakmış.

Özyurtlar İnşaat, AVM ve yapı market sektörüne giriyor!

İstanbul Esenyurt’ta hayata geçirdiği konut projelerinin ardından perakende sektörüne giren Özyurtlar İnşaat, Nmerkez Outlet ile alışveriş merkezi sektöründe, Neyzen ile yapı market alanında büyümeyi hedefliyor

Yörük, İnşaat sektörüne girdi!

50 yıllık başarılı bir geçmişe sahip olan YÖRÜK Ailesi, sahibi olduğu Türkiye’ nin en büyük süt Ürünleri firması Yörsan’a Dubaili Abraaj Capital’i ortak aldıktan sonra “YÖRYAPI” adıyla inşaat sektörüne girdi.

Nazer Otomotiv inşaat sektörüne girecek!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Ford bayisi olarak hizmet veren Nazer Otomotiv, KIA markasını da bünyesine ekledi. Nazer Otomotiv Yöntim Kurulu Başkanı Bahattin Ertuğ inşaat sektörüne adım atacaklarını açıkladı.

Paktaş Çorap konut sektörüne yöneldi!

Yarım yüzyılı aşkın süredir çorap üretimi yapan Paktaş, sektörün önde gelen sanayicilerinden biri. Son dönemde kendi markalarına dönük üretim ve pazarlama stratejisi izledi. Paktaş Çorap konut sektörüne yöneldi.

Deniz Harita inşaat sektörüne giriş yaptı!

2011 yılında Erdem Deniz tarafından Deniz Harita adı altında kurulan mühendislik firma, 2014 yılının ilk çeyreğinde inşaat sektörüne de geçiş yaparak "Denizer Harita İnşaat Taah. İth. İhr. San ve Tic. Ltd. Şti." olarak faaliyet alanlarını genişletti.

Ali Babacan: Kimse inşaat sektörüne engel olmasın!

GYODER 7. Gelişen Kentler Zirvesi'nde konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, gayrimenkul yatırımcısının işinin kolaylaştırılması gerektiğini belirterek "Kimse inşaat sektörüne engel olmasın" dedi..

Ergün Turan: İnşaat sektörüne gözümüz gibi bakmalıyız!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan "İnşaat sektöründeki hadise çok geniş ve hızlı şekilde katmanlara ulaşan bir sektör. Ekonomik büyüme olduğunda itici güç olarak ortaya çıkıyor. İnşaat sektörüne gözümüz gibi bakmalıyız" diye konuştu.

Madencilik sektörü ne durumda Haberi

Madencilik sektörü ne durumda

Metal ve Maden Sektör kurulu toplantısının açılışında konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, "MÜSİAD, yerelde ve genelde gündeme ilişkin birçok konuyu ele alıyor. Ele aldığımız bu konuları sektör kurullarında mercek altına alıp inceliyor ve yerel dinamiklere önemli katlılar sağlıyoruz" dedi. MÜSİAD'ın gerçek leştirdiği sektör kurulu toplantılarıyla yerel dinamiklere önemli katkılar sağladığını söyleyen Hasan Çepni, "Geçtiğimiz Cumartesi günü Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç ve Genel Başkanımız Nail Olpak'ın da iştirakleriyle gerçekleştirdiğimiz resmi açılışın ardından bugün, dernek binamız ilk ve önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor" diye konuştu. Hasan Çepni'nin ardından konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Metal ve Maden Sektör Kurulu Başkanı Ali Karaca ise, "Hepinizin bildiği gibi 2014 yılı Türkiye çelik piyasaları açısından oldukça zor geçmektedir" dedi. 



PAZARI KAYBETTİK 


Ali Karaca, Türkiye'nin 2014...