24 / 04 / 2024

Metal ve maden sektörü mercek altında!

Metal ve maden sektörü mercek altında!

Metal ve maden sektörü mercek altında. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi'nin Metal ve Maden Sektör Kurulu toplantısı üyelerin yoğun katılımı ile dernek merkezinde gerçekleştirildi.



Metal ve Maden Sektör kurulu toplantısının açılışında konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Hasan Çepni, "MÜSİAD, yerelde ve genelde gündeme ilişkin birçok konuyu ele alıyor. Ele aldığımız bu konuları sektör kurullarında mercek altına alıp inceliyor ve yerel dinamiklere önemli katlılar sağlıyoruz" dedi. MÜSİAD'ın gerçek leştirdiği sektör kurulu toplantılarıyla yerel dinamiklere önemli katkılar sağladığını söyleyen Hasan Çepni, "Geçtiğimiz Cumartesi günü Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç ve Genel Başkanımız Nail Olpak'ın da iştirakleriyle gerçekleştirdiğimiz resmi açılışın ardından bugün, dernek binamız ilk ve önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor" diye konuştu. Hasan Çepni'nin ardından konuşan MÜSİAD Bursa Şubesi Metal ve Maden Sektör Kurulu Başkanı Ali Karaca ise, "Hepinizin bildiği gibi 2014 yılı Türkiye çelik piyasaları açısından oldukça zor geçmektedir" dedi. 



PAZARI KAYBETTİK 


Ali Karaca, Türkiye'nin 2014 yılı genelinde demir çelik üretiminde karşı karşıya kaldığı sıkıntıları şu şekilde sıraladı: "2013 yılında demir çelik üretiminde 8'nci sırada yer alan Türkiye için, 2014 yılında karşı karşıya kalınan sıkıntıları sırlamak istersek ilk olarak, son dönemde başta Çin ve Hindistan olmak üzere demir cevherinden üretim yapan üreticilerin, Türkiye'nin uzun ve yassı ürünler ihracat pazarlarına düşük fiyatlı mamul teklifleri sunması geliyor. İkinci olarak Ukrayna'da meydana gelen siyasi kriz ile beraber Türk üreticilerinin bölgeden ithal ettiği kütük ve slab arzında daralmalar yaşanması durumudur ve son olarak da Irak'ta Haziran ortalarında başlayan çatışmalar sebebi ile bir numaralı inşaat demiri pazarımızın kaybedilmesi şeklinde ifade edebiliriz." 


Burs Kent


Geri Dön