23 / 04 / 2024

mağazalar için kira desteği

mağazalar için kira desteği

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı yaptığı açıklamada, "Kira sözleşmeleri konusunun tekrar gündeme gelmesi gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

1941'de kiralar hakkında yeni karar! Yeni yapılan konutlar için kira düzenlemesi!

1941 yılında yeni yapılmış veya tadilattan geçen konutların kiraları için yeni bir düzenlemenin yapılması kararlaştırılmış.

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!

Milyonlarca ev sahibi kira geliri beyan süreci başladı. Peki akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi?

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira krizi başladı: Süre olmadan 6 kata varan artış isteniyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, AVM ve cadde mağazalarında da fahiş kira taleplerinin olduğuna dikkat çekti ve sektörün fahiş kira artışı, yükselen işçilik ve gümrükte referans fiyat eklenmesi gibi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirtti.

Ücretsiz ve indirimli toplu taşıma kartları için yeni değişiklik...

Ücretsiz ve indirimli seyahat kartları için Resmi Gazete’de 2 yeni değişiklik yürürlüğe girdiği açıklandı. Buna göre yönetmelikte yer alan yürütme yetkisi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na verildi. İşte haberin ayrıntıları...

İkinci EYT mağdurları için kanun teklifi Meclis'te! Kadınlarda 43, erkeklerde 45 yaş... SON DAKİKA!

Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni kanun teklifi Meclis'e gitti. Peki teklifte neler var? İşte detaylar...

‘Yatırımcılar için kira gelirleri cazibesini yitirdi!’

Son zamanlarda konut satış sorununun arttığını söyleyen Aveb Proje Danışmanlık Kurucusu Burçin Bolgönül, Türkiye’nin lokomotifi olarak gösterilen konut sektörü için yapıcı adımların atılması gerektiğinin belirtti. Bolgönül, ayrıca, sektörde yaşanan problemleri de değerlendirdi.

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için sevindirici haber geldi. Artık kent genelinde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi ve banka kartları veya ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde yüzde 33,33 indirim uygulanacak. Milyonlarca kişiyi sevindiren bu dönem 1 Kasım’da başlıyor.

Asgari ücret için ilk kez net rakamı verdi, yüzde 40 oranında zam kapıda! 2024 yılında asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücretli çalışan milyonlarca kişinin merak ettiği 2024 yılı maşları için yeni rakam geldi. Peki, 2024 yılında asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

İş yerleri için kira zam oranı belli oldu! 2023 Temmuz iş yerleri kira zam oranı ne kadar?

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte kira zam oranları da netleşti. Peki, 2023 Temmuz iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İşte detaylar...

Staj mağdurları için sevindiren gelişme! Hayaller gerçek oluyor!

Bağ-Kur’lu esnafın 9 bin prim gününü SGK’lı yurttaşlar gibi 7200’e indiren düzenlemede hazırlıklar sürerken, dün TESK Başkanı ve Bakan Vedat Bilgin arasında kritik bir görüşme gerçekleştirildi ve staj mağdurları için önemli bir gelişme yaşandı. Böylece, staj mağdurları için düzenleme sinyali geldi.

Manavgat'ta yangın mağdurları için inşa edilen 297 konutun sahipleri belli oldu!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), AFAD koordinasyonunda Antalya'nın Manavgat ilçesindeki yangından etkilenenler için inşa edilen 297 konut, kura çekimiyle hak sahiplerine teslim edildi.

Mağazaların elektrik maliyeti ikinci kira parası oldu!

BMD Başkanı Sinan Öncel "Elektrik maliyetleri bazı AVM'lerdeki mağazalar için ikinci bir kira giderine dönüştü. Mağazalarında enerji fiyatının ortak sayaç üzerinden faturalandırılması yerine bireysel abonelik koşullarında ve ulusal tarifeye dönüştürülerek fiyatlandırılmasını öneriyoruz" ifadelerini

mağazalar için kira desteği Haberi

mağazalar için kira desteği

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı yaptığı açıklamada  “Üretimin geçici olarak durduğu ve ihracatın kontrollü olarak yapılabildiği şu günlerde iç pazarda da yüzde 80 oranında satışlarda daralma gözlemlenmektedir. Yüz binlerce kişiye istihdam sağlayan sektörümüzün mağazacılık operasyonunun çok daha olumsuz etkilenmemesi için kira sözleşmeleri konusunun tekrar gündeme gelmesi gerektiğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

MOSDER'in yaptığı açıklamada görüşleri yer alan Balcı, mağazacılara kira desteği sağlanması gerektiğini dile getirerek,  "Ülke olarak yaşadığımız Korona gündemi, sektörümüzün mağazacılık ayağını da olumsuz etkilemektedir. Üretimin geçici olarak durduğu ve ihracatın kontrollü olarak yapılabildiği şu günlerde iç pazarda da yüzde 80 oranında satışlarda daralma gözlemlenmektedir. Yüz binlerce kişiye istihdam sağlayan sektörümüzün mağazacılık operasyonunun çok daha olumsuz etkilenmemesi için kira sözleşmeleri konusunun tekrar gündeme gelmesi gerektiğini düşünüyoruz." şeklinde konuştu.

Anadolu...