20 / 04 / 2024

Maketten konut satışları düzenleme

Maketten konut satışları düzenleme

Hükümet, seçimden önce çıkarmayı planladığı düzenlemeler için takvim sıkışınca yeni bir torba yasa hazırlığı başlattı. Bu kapsamda maketten konut satışında teslim süresinin 42 aya çıkarılması planlanıyor..

Maketten konut satışlarına Meclis incelemesi!

Maketten konut satışları yeniden Meclis gündeminde yer aldı. Meclis'te kurulan Ön Ödemeli Konut Satışlarını Araştırma Komisyonu çalışmalara başladı.

Reasürans desteği maketten konut satışlarını hızlandıracak!

Yurt içi reasürans kapasitesini artırmak için Türk Reasürans Anonim Şirketi kurulması için hazırlıklar yapılıyor. Doğa Sigorta CEO’su Kırmızı, reasürans desteğinin gelmesiyle maketten konut satışlarının hızlanacağını söyledi...

Maketten konut satışında firmaların yeni hakları!

Maketten konut satışları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yönetmelik kapsamında yer alan maketten konut satışında firmaların yeni hakları..

Ön ödemeli konut satışları yönetmeliğinde değişiklik!

Maketten konut satışlarında yapılan düzenlemeler bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Ön ödemeli konut satışları hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ile birlikte yürürlüğe girdi..

Ön ödemeli konut satışları nasıl yapılır?

Maketten konut satışı, inşaat firmalarının inşaat yapı ruhsatı aldığı zaman yapabildiği satış işlemi olarak tanımlanıyor. Peki,ön ödemeli konut satışları nasıl yapılır?

Maketten konut satışında bina tamamlama sigortası nedir?

Maketten konut satışlarında firmanın tüketiciye güven verebilmesi için bina tamamlama sigortası yaptırması gerekiyor. Peki, maketten konut satışında bina tamamlama sigortası nedir?

Hasan Balkani: Maketten konut satışlarında denetim yetersiz!

Tüketici Sorunları Derneği (TÜSODER) Yönetim Kurulu Üyesi avukat Hasan Batuhan Balkani, maketten konut satışında denetim ve yaptırımların yetersiz olduğunun altını çizdi.

Maketten konut satışlarında sözleşmelerde neler değişiyor?

Maketten konut satışında net-brüt oyunu son buluyor. Artık tüm daire ve eklenti alanları net ve brüt olarak ayrı ayrı sözleşmelerde 6 kriter halinde belirtilecek.

Maketten konut satışlarında firmanın bilgi vermemesi durumu!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu soruya cevap olarak maketten konut satışlarında firmanın bilgi vermemesi durumuna değindi..

Maketten konut satışında net brüt tartışması sona eriyor!

Halk arasında “maketten satış” olarak bilinen ön ödemeli konut satışlarında süregelen “net-brüt” tartışmasında sona geliniyor. Yayınlanan genelgeyle, net ve brüt alanlar açıklığa kavuşturulacak..

Maketten konut satışlarında teslim süresi 42 aya çıkarılacak!

Hükümet, seçimden önce çıkarmayı planladığı düzenlemeler için takvim sıkışınca yeni bir torba yasa hazırlığı başlattı. Bu kapsamda maketten konut satışında teslim süresinin 42 aya çıkarılması planlanıyor..

Maketten konut satışında cayma süresi!

Ön ödemeli konut satışı olarak da bilinen maketten satışlarda tapu siciline tescil edilmesi gerekiyor. Maketten konut satışlarında tüketicinin bu satıştan cayabilmesi için belli bir süre bulunuyor. İşte, maketten konut satışında cayma süresi!

Yeni maketten konut satışı yönetmeliği 2014!

Ön ödemeli konut satışlarını kapsayan yeni maketten konut satışı yönetmeliği 27 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yeni maketten konut satışı yönetmeliği 2014..

Maketten konut satışları düzenleme Haberi

Maketten konut satışları düzenleme

Hükümet, seçimden önce çıkartılmak üzere yeni bir torba yasanın hazırlıklarına başladı. Torba, İç Güvenlik Paketi'nin hemen ardından Genel Kurul'a indirilecek ve yasalaştırılacak. Daha sonra da Meclis seçim tatiline girecek. Yasa kapsamında inşaat ve bankacılık sektörlerine ilişkin önemli düzenlemelerin yer alması planlanıyor. İnşaat sektörünün en önemli gündem maddeleri arasında yer alan maketten konut satışlarında teslim süresi 42 aya çıkartılacak. Kredi Sigorta Fonu'ndaki 1 milyar liralık güvencenin, 2 milyar liraya çıkartılması, Bakanlar Kurulu'na da bunun 10 katına kadar artırma yetkisi verilmesi de gündemde. 


DÜZENLEMELER 1 AYI GEÇER 

Meclis gündeminde bulunan düzenlemelerden aile, iş güvenliği, bankalar ve enerji sektörüne ilişkin düzenlemelerin hepsinin önümüzdeki bir aylık süre içinde çıkartılması mümkün görünmüyor. Bu tasarı ve tekliflerin içindeki bulanan, seçim öncesi çıkartılması gereken bölümler torba teklifin içine...