25 / 04 / 2024

makrom yapı sahibi

makrom yapı sahibi

800’e yakın mağduru olduğu iddia edilen Makrom Yapı’ya yönelik Ağustos 2015'te İstanbul Mali Şube polisi tarafından yapılan operasyondan sonra aralarında şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bakırcı'nın da bulunduğu 6 kişi tutuklanmıştı.

Adalet Bakanı Tunç açıkladı: Afet bölgesinde 118 müteahhit, 192 yapı sorumlusu, 23 yapı sahibi tutuklu!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, deprem soruşturmaları çerçevesinde tutuklananlardan 118'inin müteahhit, 192'sinin yapı sorumlusu, 23'ünün de yapı sahibi olduğuna dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

İstanbul Yenileniyor nedir? İstanbul Yenileniyor'a nasıl ve nereden başvurulur?

İstanbul Yenileniyor nedir sorusunun yanıtı pek çok riskli yapı sahibi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki İstanbul Yenileniyor'a nasıl ve nereden başvurulur?

Bakanlık açıkladı! Deprem riski yüksek bölgelerde yeni uygulama

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem riski yüksek bölgeler de yeni bir uygulama hayata geçirdi. Yeni uygulamaya göre, deprem riski yüksek bölgelerde yüksekliği 70 metreyi geçen binalar için ve güçlendirme işlerinde yapı sahibi tarafından tasarım gözetmenliği hizmeti alınacak.

İnşaat yapım sözleşmesi örneği 2021!

İnşaat yapım sözleşmesi, yapı sahibi ile yapı müteahhidi arasında imzalanıyor. Peki inşaat yapım sözleşmesi nasıl hazırlanıyor? İşte inşaat yapım sözleşmesi örneği 2021...

Lütfü Bakırcı tutuklandı!

800’e yakın mağduru olduğu ifade edilen Makrom Yapı'nın sahibi Lütfü Bakırcı tutuklandı.

Manisa'da imar barışı için 16 bin 932 başvuru!

31 Aralık 2017 tarihinden önce inşa edilmiş  olan yapıların imar ve iskan sorununun çözülmesi amacıyla hayata geçirilen imar barışından yararlanmak için 16 bin 932 yapı sahibi Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuru yaptı.

Fırtına Vadisi'ndeki kaçak yapı sahibi tarafından yıkıldı! 

Rize'de bulunan Fırtına Vadisi'nde inşa edilen bazı kaçak yapılar hakkında yıkım kararı alınmıştı. Yıkım kararı alınan 21 evden birini sahibi kendisi yıktı.

Müteahhit Ahmet Kuzgun öldürüldü!

AHT Life Yapı sahibi müteahhit Ahmet Kuzgun, kendi ofisinde namaz kılarken bir çalışanı tarafından öldürüldü. Ahmet Kuzgun'un tabanca ile öldürüldüğü öğrenildi.

Makrom Yapı mağdurlarına müjde!

Makrom Yapı projelerinden olan Makromtek Esenyurt projesi için mahkemeden çarpıcı karar geldi.

7 soruda imar barışı başvurularında merak edilenler!

İmar mevzuatına aykırı yapı sahibi vatandaşlar imar barışına müracaat ederek sunulan olanaklardan faydalanabiliyor. Peki, imar barışı başvuruları nereden, nasıl ve ne zamana kadar yapılabiliyor? İşte 7 soruda imar barışı başvurularında merak edilenler...

Makrom mağdurları için mahkemeden açıklama!

Makrom Yapı’nın tanıtımını yaptığı projelerden konut alan on binlerce mağdur için mahkemeden çarpıcı açıklama geldi.

Esenyurt konut mağdurları 7 Ağustos'ta toplanıyor!

Aralarında Fi Yapı, Osmanlı İnşaat, Bulut İnşaat, Uluhan Grup, Saylan İnşaat ve Makrom Yapı mağdurlarının yer aldığı grup 7 Ağustos'ta Esenyurt Belediyesi önünde toplanacak.

Lütfü Bakırcı'ya 2 bin 616 yıl hapis istemi!

Makrom Yapı'nın patronu M. Lütfü Bakırcı'nın daire satışı yapıp daireleri teslim etmediği gerekçesiyle hapsi istendi. Mağdurlar, 6 farklı projeyi satan Bakırcı ve diğer şüphelilerin cezasını çekmesini istiyor.

makrom yapı sahibi Haberi

makrom yapı sahibi

Bakırcı, 32 gün sonra yaptığı açıklamada mağdur sayısının 800 kişi olmadığını ve gerçek mağdurların haklarını kısmen de olsa ödendiğini belirtti. 


Lütfü Bakırcı açıklamasında özetle şu mesajı verdi: "Basın ve yayın kuruluşlarında çıkan birçok asılsız ve abartılı haber neticesinde üzerime atılan yanlış, gerçekleri yansıtmayan ve tek taraflı suçlayıcı haberler üzerine bu açıklama elzemiyet kazanmıştır. Basın ve yayın organlarında çıkan “800 kişiden toplam 200 milyonluk vurgun” diye kamuoyuna servis edilen haberler asılsız, gerçek dışı, onur kırıcı ve iftiradan öteye geçememektedir. .İmar problemleri ve çıkan asılsız bazı haberler zor olan süreci iyice zorlaştırmıştır ve istemeden de olsa gerçek mağduriyetler yaşanmıştır. Ama bu mağduriyetler ne 800 kişidir ne de 200 milyondur. Firmanın resmi kayıtlarında her şey ortada ve açıktır. Sayın Petek Dinçöz firmanın reklam...