18 / 04 / 2024

Makrom Yapı mağdurlarına müjde!

Makrom Yapı mağdurlarına müjde!

Makrom Yapı projelerinden olan Makromtek Esenyurt projesi için mahkemeden çarpıcı karar geldi.



Yüzlerce vatandaş 7 yıl kadar önce Makrom Yapı’nın tanıtımını yaptığı projelerden konut aldı. Kimi aile ödemenin bir kısmını peşin yaptı kimi kredi çekti, kimi teslim edilmeyen konutlar için arsa sahibinin mülklerine de haciz şirkete senet verdi. Fakat satışı yapılan konutlar vaat edilen tarihte teslim edilmediği gibi bazı projelerin temeli bile atılmadı. 

Makrom Yapı ve arsa sahipleri ile ilgili ‘dolandırıcılık’ suçlaması ile açılan dava devam ederken Büyükçekmece 2. Asliye Hukuk Mahkemesi önemli bir karar verdi.

Makrom Yapı müşterileri Makrom Yapı'nın arsa sahipleri ve arsa sahiplerinin paravan firması Ebrar Reklam'a karşı açtıkları davalarda feri müdahil olarak Makrom Yapı'nın davalarına müdahil olmuşlardı. Makrom Yapı'nın projedeki haklarini koruyarak kendi haklarinı da koruma altına almaya çalışmışlardı. Yüksek yargı buna kayıtsız kalmadı.

Dün görülen davada, Hakim Cengiz Ardak, Makromtek Esenyurt projesinde arsa sahiplerinin sadece arsa sahibi olmadıklarını, gelir paylaşımı ortağı olduklarını, bu yüzden daire satılan hak sahiplerine karşı sorumlu olduklarına vurgu yaparak tüm davalılar hakkında ihtiyati haciz kararı verdi.

Bu kararın bu şekliyle istinafta onanırsa arsayı kaçırıp hak sahiplerinin hakkını vermek istemeyen tüm konut projelerinde emsal olması bekleniyor. Hak sahipleri artık içi boşaltılmış firmalardan alacaklı yapılmak yerine haklarının kaçırıldığı firmalardan da hakkını icra yoluyla tahsile gidebilecek.

2014 yılında teslim edilecekti

12 Mart 2012 tarihinde Petek Dinçöz'ün verdiği konserle tanıtılan Makromtek projesi 7 bin 546 metrekarelik alan üzerinde inşa edilecekti. İnşaat alanı 32 bin metrekare olarak belirlenen projedeki konut sayısı 380 adet. 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut tiplerine yer verilen Makromtek Esenyurt'un 1 Mayıs 2014'te  teslim edilmesi gerekiyordu.

Makrom Yapı projeleri:
-Makromtek Tuzla
-Makromtek Esenyurt
-Tuğba Residence
-Makrom City
-Paralel 264
-Kula Termal Devremülk
-Myesgarden
-Esmia İstanbul

Dumankaya mağdurları sorunun çözülmesini istiyor!

Fi Side mağdurlarından yardım çığlığı!

Konut mağdurları TBMM'de!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön