25 / 04 / 2024

Makrom Yapı mağdurlara ödeme yaptı mı?

Makrom Yapı mağdurlara ödeme yaptı mı?

800’e yakın mağduru olduğu iddia edilen Makrom Yapı’ya yönelik Ağustos 2015'te İstanbul Mali Şube polisi tarafından yapılan operasyondan sonra aralarında şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bakırcı'nın da bulunduğu 6 kişi tutuklanmıştı.



Bakırcı, 32 gün sonra yaptığı açıklamada mağdur sayısının 800 kişi olmadığını ve gerçek mağdurların haklarını kısmen de olsa ödendiğini belirtti. 


Lütfü Bakırcı açıklamasında özetle şu mesajı verdi: "Basın ve yayın kuruluşlarında çıkan birçok asılsız ve abartılı haber neticesinde üzerime atılan yanlış, gerçekleri yansıtmayan ve tek taraflı suçlayıcı haberler üzerine bu açıklama elzemiyet kazanmıştır. Basın ve yayın organlarında çıkan “800 kişiden toplam 200 milyonluk vurgun” diye kamuoyuna servis edilen haberler asılsız, gerçek dışı, onur kırıcı ve iftiradan öteye geçememektedir. .İmar problemleri ve çıkan asılsız bazı haberler zor olan süreci iyice zorlaştırmıştır ve istemeden de olsa gerçek mağduriyetler yaşanmıştır. Ama bu mağduriyetler ne 800 kişidir ne de 200 milyondur. Firmanın resmi kayıtlarında her şey ortada ve açıktır. Sayın Petek Dinçöz firmanın reklam yüzü olarak oynamış ve kendisi ile bir milyon liranın üzerinde bir rakamla anlaşılarak bu anlaşılan tutar kendisine çek ve nakit olarak ödenmiştir. Fakat kendisi gerçek dışı beyanlarda bulunarak kendisini de mağdur sıfatına sokmuştur. Kendisi hakkında gerekli hukuki işlemler yapılacaktır. 800 mağdur ve 200 milyonluk vurgun haberleri şahsıma ve firmama oynanan oyundan başka bir şey değildir. Gerçek mağdurlarımın da kısmen haklarını ödemiş bulunmaktayım ve ödemeye devam etmekteyim."


Yeni Akit


Geri Dön