25 / 04 / 2024

malatya melekbaba sorunları

malatya melekbaba sorunları

Doğudan, Kuzeyden ve Güneyden yoğun bir şekilde göc alan Malatya'nın merkez mahallesi Melekbaba, alt yapı üst yapı sorunlarının yanında imar imkansızlığı ile adeta yoğun bakımda bir hasta profili sergiliyor.

Malatya Beydağı'nda kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliğiyle Beydağı Kentsel Dönüşüm Bölgesi’ndeki sorunlar çözülüyor. Kamulaştırma bedelinin ödendiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “600 gün içerisinde burada yeni bir şehir olduğunu göreceğiz” diye konuştu.

Osman Güder: Battalgazi'nin imar sorunları var!

2020 yılının Battalgazi adına yatırım yılı olacağından bahseden Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ''Battalgazi'nin ciddi imar sorunları vardı' diye konuştu.

Malatya Melekbaba kentsel dönüşümü bekliyor!

Malatya'nın Melekbaba ilçesinde bulunan yapıların depreme dayanıksız olduğu her fırsatta gündeme geliyor. Bu durumun çözülmesi için bölgeye kentsel dönüşüm bekleniyor.

Malatya Beydağı'nın dönüşüm haritası belirlenmeli!

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Merkez Beydağı Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Tüfenkci, Beydağı’nın kentsel dönüşümle ilgili sorunlarını konuştu.

Malatya'nın yeni stadı için 10 milyon TL harcandı!

Doğu ve Güneydoğu bölgesinin süper ligdeki tek temsilcisi olan Evkur Yeni Malatya Spor, ligin ilk yarısını 22 puanla tamamladı. İnşaatında sorunların yaşandığı yeni stadyum, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin fedakâr çalışmalarıyla tamamlandı ve hizmete açıldı.

Malatya'da müteahhit sorunları ele alındı!

AK Parti Malatya İl Başkanlığı tarafından müteahhitlerle istişare toplantısı düzenlendi.Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Bizim temel amacımız Malatya’nın sağlıklı gelişebilmesini sağlamak. Bunun için biz gerekli her türlü adımı atıyoruz” dedi.

Malatya'daki Ören Mahallesi'nin 4 sorunu mecliste!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın Akçadağ ilçesine bağlı Ören Mahallesi'nin sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Ağbaba sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti..

Malatya'da riskli bölgelere kentsel dönüşüm geliyor!

AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, Melekbaba, Taştepe, Kaynarca, Yeşiltepe gibi yaş haddini doldurmuş riskli binaların yeniden yapılanması için kentsel dönüşüme kazandırılması için gerekli çalışmalar yapıldığını belirtti.

Malatya Pütürge'de 3 mahallenin daha yol sorunu çözüldü!

Pütürge ilçesinde uzun yıllardır çözülmeyi bekleyen yol sorunlarını bir bir çözen Malatya Büyükşehir Belediyesinin bu çalışmaları Pütürge halkının takdirini topluyor

Malatya Arapgir'de yeni yollar açılıyor!

İlçelerin gelişimini hızlandıracak, ekonomik ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımları hayata geçiren Malatya Büyükşehir Belediyesi altyapı sorunlarını da ortadan kaldırmaya devam ediyor.

Malatya Arguvan'ın yolları yenileniyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Arguvan ilçesinin uzun yıllardır bekleyen yol sorunlarını çözüyor. Arguvan’ın toplamda 47 kilometre uzunluğunda olan 2 grup yolu standartlara uygun hale getiriliyor.

Malatya'nın yolları genişletiliyor!

Malatya’nın ilçe ve kırsal mahallelerinde yol ile ilgili önceden birikmiş sorunların, geçtiğimiz yıl büyük bir bölümünü çözen Büyükşehir Belediyesi, Malatya’nın en büyük ilçelerinden biri olan Doğanşehir de bu yıl da çalışmaya devam ediyor.

Malatya Büyükşehir'den 12 köprü!

Yeni yol açma, asfaltlama çalışmaları gibi ana başlıkta bulunan sorunları acileyet sırasına göre çözmeye gayret eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılında 12 köprü, 15 adet menfez yapım işi, 47 bin m3 taş duvar örme işlemi yaptı.

malatya melekbaba sorunları Haberi

malatya melekbaba sorunları

Yaklaşık 4 mahalle büyüklüğünde, 100'e yakın sokağa ve 6 caddeye, kayıt dışı nüfus ile birlikte 25 bin nüfusa sahip olan Melekbaba fakirliğe terk edilmiş merkez mahallerinden bir diğeri olarak karşımıza çıkıyor. Mahalle muhtarı Ali Demir ile sorunlar üzerine gerçekleştirdiğimiz konuşmada mahallenin imar izninin dahi olmayışı dikkati çekiyor. Demir imara ilişkin, "Sokaklarımız çok dar imar bütünlüğü yok, buraya yoğunluk verilmemiş imar uygulanmamış. Vatandaş burada zamanla gecekondu evleri yaparak depreme dayanıksız imarsız, evler inşa ederek bilmeden kendilerine bir mezar yapmışlar. Bugün Malatya'da bir deprem olsa mahallemin yüzde 95'i yıkılır. Çünkü hepsi kerpiç ve topraktan yapılma evler yüzde 90'ı böyle" ifadelerini kullandı. 

"BİZİ DİNLEYECEK YÖNETİCİ YOK"

6 yıllık muhtarlık süresince her yöntemi deneyerek meramını anlatmaya çalıştığını belirten Demir, "Hep feryatla, özü temiz konuşmalarla heyecanlı...