20 / 04 / 2024

Malatya Pütürge deprem

Malatya Pütürge deprem

Malatya Valisi Aydın Baruş, Pütürge ilçesindeki konut yatırımları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Baruş'un o açıklamaları...

Prof. Dr. Naci Görür: "Malatya'daki depremin ardından stres yüklendi"

Malatya'nın Pütürge ilçesinde dün meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremden sonra Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından değerlendirmeler yaptı. Görür, "Depremin bu yöreye büyük depremler sırasında stres yüklenmesiyle oluştuğu da söylenebilir" diye konuştu.

Son dakika! Malatya'da 4,4 büyüklüğünde deprem!

Malatya Pütürge'de 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 16.19’da kaydedilen sarsıntı, 9,6 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Malatya Yeşilyurt'taki deprem konutları Aralık'ta teslim edilecek!

Malatya'nın merkez Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi'nde yapım çalışmaları devam eden 3. etaptaki 736 deprem konutunun, teslimleri aralık ayında gerçekleştirilecek.

Binaların ısı ve su yalıtımı deprem güvenliğini etkiler! Yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı? 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Füsun Sümer, ısı ve su yalıtımının binaların deprem güvenliğini de etkileyeceğini belirtti. Peki yalıtım uygulamaları nasıl yapılmalı?  İşte detaylar...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Malatya açıklaması: 4.5 şiddetinde sallandı, devam edecek! 

Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 10.36 sıralarında 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem danışmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, söz konusu deprem ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

SON DAKİKA! Malatya’da 4 şiddetinde deprem! Çevre illerden de hissedildi!

Kandilli Rasathanesi’nden alınan bilgilere göre, saat 01.32’de Malatya’da 4 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremin çevre illerden de hissedildiği öğrenildi.

Türkiye’nin deprem haritası yeniden güncelleniyor

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu, diri faylar, fay segmentleri üstünde paleosismoloji temelli çalışmalar sürdürecek ve bu çalışmalar sonrasında Türkiye Deprem Tehlike Haritası yeniden güncellenecek. İşte haberin ayrıntıları...

SON DAKİKA! 3.7 büyüklüğünde deprem oldu! Malatya sallandı! 

Malatya Pütürge'de deprem oldu. AFAD rakamları peş peşe açıkladı. İşte o son dakika deprem haberi... 

SON DAKİKA! 3.1 şiddetinde deprem! 

Son dakika deprem haberleri. Malatya'nın Pötürge ilçesinde 18:37 sularında 3.1 şiddetinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, Malatya'nın Pötürge ilçesinde depremin 3.1 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

Türkiye, deprem riski taşıyan bir coğrafyada bulunması nedeniyle vatandaşlarını tedirgin eden sık sık yaşanan depremlerle karşılaşabiliyor. Ancak, ülkedeki deprem riski farklı bölgeler arasında değişiklik gösteriyor. 

AFAD'dan son dakika açıklaması: Malatya'da 4.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde, Richter ölçeğine göre 4.6 büyüklüğünde yeni bir deprem meydana geldi. Deprem kısa süreli bir korkuya neden oldu. İşte detaylar...

SON DAKİKA! Malatya'da 4.1 büyüklüğünde deprem oldu!

Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen deprem AFAD tarafından duyuruldu. Depremin büyüklüğü 4.1 olarak kaydedildi ve derinliği 6.96 km olarak ölçüldü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: İstanbul'a 3. tünel geliyor! Büyük İstanbul Tüp Tüneli boğazın altından geçecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde peş peşe yeni müjdeleri duyurdu. Müjdelerden biri de Büyük İstanbul Tüp Tüneli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a 3. tünel yapılacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Malatya Pütürge deprem Haberi

Malatya Pütürge deprem

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Malatya Valisi Aydın Baruş, Malatya ilinin Pütürge ilçesinde kurum müdürleri ile mahalle muhtarlarıyla toplantı gerçekleştirerek, ilçenin sorunlarını masaya yatırdı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, burada önemli açıklamalar yapan Aydın Baruş, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile yaklaşık olarak bir buçuk senedir mücadele edildiğini söyledi. Vali Aydın Baruş, geçen sene yaşanan depremde Malatya Pütürge'de konutları zarar görenler için inşa edilen konutların bir bölümünün hak sahiplerine teslim edildiğini kaydetti.

Malatya Pütürge'de, AFAD tarafından hak sahibi olarak belirtilen ve TOKİ'ye bildirilen 1502 hanenin bulunduğunu dile getiren Baruş sözlerini şu şekilde tamamladı: "Kırsalda yaşayan1502 aileden, 158'i konut talep etmemiş. Çok katlı konut talep eden yani kentsel alanlarda konut talep eden 65 vatandaşımız var. Kura kapsamında değerlendirilen 130 vatandaşımıza...