16 / 04 / 2024

maliye bakanlığı Gayrimenkul Bilgi Sistemi

maliye bakanlığı Gayrimenkul Bilgi Sistemi

Maliye Bakanlığı gayrimenkulleri takip etmek için Gayrimenkul Bilgi Sistemi kuracak. Sistemde hem kurum içi bilgiler hem de kurum dışı bilgiler toplanarak çapraz kontroller yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Vergi denetmenleri ev ev kontrol edecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı kira gelirini beyan etmeyenleri mercek altına aldı, bu süreçte maliyeciler sokak sokak rastgele kapı zillerini çalmaya başladığı duyuruldu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı 4,5 milyon konut için düğmeye bastı! Kira gelirini beyan etmeyenlere inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira gelirlerinin vergi dışı bırakılmasının önüne geçilmesi amacıyla kira gelirlerini beyan etmeyenlere inceleme başlatılacağını açıkladı.

Güney Kore'de gayrimenkul projeleri daha sıkı denetlenecek!

Güney Kore Maliye Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, finansal istikrarı arttırmak için gayrimenkul projelerinin daha sık izleneceğini açıkladı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığı açıkladı! Bakanlık 300 vergi müfettiş yardımcısı alacak...

Hazine ve Maliye Bakanlığınca yapılan açıklama kapsamında 300 vergi müfettiş yardımcısı alınacağını bildirdi. İşte haberin detayları...

Hazine ve Maliye Bakanlığı 3,6 milyar dolarlık kira sertifikası ihraç etti!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 3 milyar 566 milyon 900 bin liralık kira sertifikası ihracı gerçekleştirildi.

10 ildeki 12 gayrimenkul satış yoluyla özelleştiriliyor! İstanbul, İzmir, Yalova, Bursa da aralarında! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından 10 ildeki 12 gayrimenkul satış yoluyla özelleştirilecek. Peki hangi illerdeki gayrimenkullerin satışı yapılacak? Söz konusu gayrimenkullerin bedelleri ne kadar? 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın binası tahliye ediliyor: ODTÜ ve Bakanlık 'depreme dayanmaz' dedi!

Hazine ve Maliye Bakanlığının binasını inceleyen ODTÜ ve Çevre Şehircilik Bakanlığından depreme dayanıksız raporu çıktı. Binada tahliye çalışmaları başladı. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın binası boşaltılıyor! Riskli raporu verildi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Emek Mahallesi binasından çıkma kararı aldığı ifade edildi. Riskli raporu verildiği ve personele taşınma kararının sözlü olarak iletildiği iddia edildi.

Son dakika: Hazine ve Maliye Bakanlığı 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği tahvil ihalesinde 1 milyar 818,9 milyon lira borçlandı.

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Ödenekte aslan payı Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın!

Genel bütçe kapsamındaki kamu idarelerinin 2024 yılı ödenek teklifi tavanlarının toplamı 10 trilyon 205 milyar TL'yi aşarken, ödenekte aslan payı 4 trilyon 227 milyar TL ile  Hazine ve Maliye Bakanlığı'na ayrıldı.

Ahmet Uğur kimdir? Maliye Bakanlığında ne iş yaptı? Hangi şirketin yönetim kurulu başkanı oldu?

Ahmet Uğur hangi üniversiteden mezun oldu? Maliye Bakanlığında hangi pozisyonlarda çalıştı? Şu an hangi şirkette görev alıyor? İşte Ahmet Uğur ile ilgili merak edilen her şey...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan akaryakıtta ÖTV artışına ilişkin flaş açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, akaryakıtta ÖTV zammına ilişkin önemli bir açıklama yaptı. İşte ayrıntılar...

maliye bakanlığı Gayrimenkul Bilgi Sistemi Haberi

maliye bakanlığı Gayrimenkul Bilgi Sistemi

Maliye Bakanlığı bir süredir Kayıt Dışı Ekonomi ile Mücadele Stratejisi Eylem Planı üzerinde çalışıyor. Kayıt Dışı Eylem Stratejisi'nin ilki 2011-2013 yılları arasında uygulandı. Bu dönemde inşaat sektöründeki aktörlerin takip altına alınması için çalışmalara başlandı. 2015-2017 yıllarına ilişkin Eylem Planı ile ilgili çalışmalar da yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.


Kayıt dışı ekonomide önemli bir paya sahip olan gayrimenkul sektöründe vergi ve harç yönünden oluşabilecek kayıp ve kaçağın önlenmesi için şimdi de Gayrimenkul Bilgi Sistemi oluşturulacak. Maliye, belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu İdaresi gibi kurumların bilgileri belli bir sistemde toplanacak. Daha önce gayrimenkullerle ilgili bilgiler kiralar açısından daha detaylı çalışılıyordu.


Gayrimenkul Bilgi Sistemi'nde bir gayrimenkulün durumu "rant" açısından toplanacak. Bunun için rayiç değerler, imar durumu, emlak vergisi değeri gibi tüm bilgiler sisteme alınacak....