20 / 04 / 2024

Maltepedeki cemevi sorunu

Maltepedeki cemevi sorunu

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yeni cemevi için mevcut cemevini yıkma ısrarı tepkilere neden oluyor. Alevi kurumları ve önderleri 2 cemevi olmasını istiyor.

Karşıyaka Örnekköy Sanayi Sitesi'nde 20 yıllık ruhsat sorunu çözüldü!

Karşıyaka, Örnekköy Sanayi Sitesi'ndeki 200'ü aşkın dükkânın, 20 yıldır süren ruhsat sorunu çözüldü. Yasal prosedürlerin ve teknik eksiklerin tamamlanmasının ardından 50'ye yakın dükkân sahibi ruhsatlarına kavuştu.

Ümraniye Kazım Karabekir Cemevi davasında keşif yapıldı!

Ümraniye Kazım Karabekir Cemevi arazisi üzerinde, "Orman alanlarının işgali, ormandan faydalanma ve orman içinde yerleşilmesi" gerekçesiyle açılan davaya ilişkin keşif yapıldı.

Muş Yeşilova'nın kanalizasyon sorunu çözülüyor!

Muş’un Yeşilova beldesinin yıllardır süren kanalizasyon sorunu çözüme kavuşuyor. 3 milyon TL’lik bir finansmana sahip projenin yüzde 50’sinin AB’den hibe destekli olduğu açıklandı. İşte ayrıntılar...

Esenyurt’ta 30 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Esenyurt ’ta yaklaşık 30 yıldır çözüm bekleyen tapu sorunu, pürüzlerin giderilmesinin ardından çözüme kavuşturuldu. Tapularına kavuşmanın heyecanını yaşayan onlarca vatandaş, tapularını Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun elinden aldı.

Beylikdüzü Belediyesi cemevi mimari proje yarışması başladı!

Beylikdüzü Belediyesi Cemevi ve Kültür Merkezi, ulusal mimari proje yarışması düzenliyor. Cemevi ve Kültür Merkezi’nin çevre düzenlemeleri ile beraber tasarlanacağı yarışmanın birincisine 60 bin TL para ödülü verilecek.

Altınordu'nun ilk cemevi açılıyor!

Altınordu ilçesinin ilk ve tek cemevi olma özelliğini taşıyan, Nizamettin Mahallesi’nde çalışmaları devam eden Ordu Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi açılışa hazır hale geldi.

Necip Nasır: İzmir kimlik sorunu yaşıyor!

Gaziemir 'de esnafla bir araya gelen AK Parti İzmir Milletvekili adayı Necip Nasır, İzmir'in kimlik sorunu yaşadığını söyledi.

Antalya Karagöl'ün su sorunu çözüldü!

Kumluca Karagöl Yaylası’nın 100 yıllık su sorunu çözüldü. Kumlucalıların verdiği şükür yemeğine katılarak mutluluklarını paylaşan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, “Bu sorunu çözmek boynumuzun borcuydu” dedi.

Kahramanmaraş Maliye Kompleksi binasının yer sorunu çözüldü!

Kahramanmaraş'ta yapılacak olan Maliye Kompleksi için yeni hizmet binasına yönelik yer sorunu çözüldü ve tahsis-proje işlemlerine başlanıldı.

Türkiye'nin birinci sınıf cemevi yüreğir'de yapılacak!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Yüreğir Cemevi’ni ve Akkapı Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği’ni ziyaret ederek, Alevi camiasının temsilcileriyle bir araya geldi, sorunları dinledi.

Sultanbeyli'de mülkiyet sorunu çözüldü!

Sultanbeyli'nin 35 yıldır devam eden tapu sorunu AK Parti hükümeti tarafından sona erdirildi. Hükümetin trampa yasası ile işgalcilikten kurtulup mülkiyet hakkına kavuşan Sultanbeyli, kentsel dönüşümle İstanbul'un parlayan yıldızı haline gelecek.

Sultanbeyli'de mülkiyet sorunu bu yıl çözülecek!

İlçede 22 hisseli parselde mülkiyet sorunu bulunurken, anlaşma çerçevesindeki hisse devri sonucunda parsel toplamının yüzde 63'ünün sorunu çözülmüş ve geriye kalan yüzde 37'lik kısmı da 2015 sonuna kadar çözülecek.

Kula Balıbey'in su sorunu çözülüyor!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kula ilçesine bağlı Balıbey Mahallesi’nin 15 aydır su sorunu çektiği yönünde bazı haber sitelerine servis edilen haberle ilgili açıklama yaptı...

Maltepedeki cemevi sorunu Haberi

Maltepedeki cemevi sorunu

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yeni cemevi yapmak için mevcut cemevini yıkma ısrarı Alevilerin tepkisine neden oluyor. Kılıç'ın yeni cemevi için yaptığı proje yarışmasına harcadığı yaklaşık 820 bin lirayla ikinci bir cemevinin rahatça yapılabileceği belirtiliyor. 


Kılıç 2 cemevini Alevilere çok mu görüyor?


Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın yeni cemevi yapmak için mevcut cemevini yıkmayı dayatması Alevilerin tepkisine neden oluyor. Alevi kurumları 200'ün üzerinde caminin, 2 kilise ve 2 sinagogun bulunduğu ilçede cemevi yapılması için şu anda bulunan cemevinin yıkılması şartının ileri sürülmesine karşı çıkıyor. 


'Zorbalıkla dayatıyor'


Maltepe Cem Evi ve Derneği sosyal medya üzerinden Ali Kılıç'ın bu dayatmasına karşı çağrıda bulundu. Cemevi yönetimi tarafından yapılan çağrıda şöyle denildi:


“Cem Evimizin mevcut inşaatının 3 katını yıkmaya yönelik talebine karşılık bulmayan ve halkın büyük çoğunluğunun karşı...