20 / 04 / 2024

mamak kentsel dönüşümde yıkım

mamak kentsel dönüşümde yıkım

Mamak'ta yıkım işlemi gerçekleştirilen bina, çevrede yaşayan vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bina, sokakla bitişik olduğu için yıkım işlemi oldukça zor gerçekleştirildi. Vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Mamak kentsel dönüşümle yeniden inşa ediliyor!

Başkent Ankara’da kentsel dönüşümde öncü ilçe olan Mamak’ta, yedi ayrı kentsel dönüşüm projesi uygulanıyor. Mamak Belediyesi ilçede uyguladığı kentsel dönüşüm projeleriyle Mamak’ı adeta baştan inşa ediyor.

Mamak kentsel dönüşümde rekora koşuyor!

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak Belediyesi kentsel dönüşümde attığı büyük adımlarla rekora koşuyor. Başkent Ankara'da kentsel dönüşümde öncü ilçe olan Mamak'ta, yedi ayrı kentsel dönüşüm projesi uygulanıyor" dedi.

Mamak kentsel dönüşümde Ankara'ya örnek oldu!

Kentsel dönüşüm projeleriyle gecekondu sorununu çözen Mamak Belediyesi, Ankara'ya örnek bir yer haline geldi. Belediye Başkanı Mesut Akgül; "Mamak'ta sembolleşen ve birbiriyle bütünleşen projeler gerçekleştiriyoruz" dedi.

Mamak kentsel dönüşümde aslan payı yeşil alana ayrıldı!

Hazırladığı kentsel dönüşüm ve yenileme projeleriyle ilçeyi baştan sona imar eden Mamak Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerinde aslan payını yeşil alana ayırıyor. Üstü açık dev bir şantiye haline gelen Mamak adım adım yeşile bürünüyor.

Mamak kentsel dönüşümde yeşil alan ihmal edilmiyor!

Hazırladığı kentsel dönüşüm ve yenileme projeleriyle ilçeyi baştan sona imar eden Mamak Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerinde aslan payını yeşil alana ayırıyor.

Mamak kentsel dönüşümde 1056 konutun kurası çekildi!

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında hak sahipleri için üretilen 1056 konutun kura çekim törenine katıldı.

Mamak kentsel dönüşümde anlaştı!

Başkentin en büyük ilçelerinden biri olan Mamak, kentsel dönüşüm, spor ve sosyal yatırımlarıyla büyük bir dönüşüm yaşıyor. Mamak'ın gecekondulaşmasıyla sıkıntılı bölgelerinden Gülseren-Anayurt'ta kentsel dönüşüm sürüyor

Kentsel dönüşümün lideri Mamak!

Kentsel dönüşümün lideri Mamak. KENTSEL dönüşümde olduğu kadar sosyal dönüşümde de marka atılımlar gerçekleştirdiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül kentsel yenileme ile ilgili değerlendirme yaptı.

Mamak kentsel dönüşümün lideri!

KENTSEL dönüşümde olduğu kadar sosyal dönüşümde de marka atılımlar gerçekleştirdiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak'ı marka kentler arasına sokma hedefiyle yola çıkarak emin adımlarla ilerliyoruz.

Kentsel dönüşümde acele kamulaştırma!

Kentsel dönüşümde inşaat firmaları ile anlaşamayan hak sahiplerinin mülkleri için uygulanması beklenen acele kamulaştırma süreci başladı. Dönüşümdeki kamulaştırmada ilk örnek Fikirtepe’de uygulandı, değer tespiti yapıldı.

Kentsel dönüşümde plan revizyonu şart!

Kentsel dönüşümde plan revizyonu şart. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ' Ulaşım planını da düşünüyoruz. Halkımız endişe etmesin.Başlattığımız çalışmayı yakında kamuoyuyla paylaşacağız" şeklinde konuştu.

İdris Güllüce kentsel dönüşümde Ümraniye'yi örnek gösterdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, NTV’ de katıldığı canlı yayın programında, Türkiye’de gerçekleştirilen kentsel dönüşümü anlattı. Bakan Güllece; Ümraniye Belediyesi’nin kentsel dönüşümde yaptığı çalışmaları da örnek gösterdi...

Kentsel dönüşümde tahliye süresi!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlarda yer alan riskli binalar yıkılarak yerine yeni ve sağlam binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tahliye süresi kaç gündür? İşte kanun esasları..

mamak kentsel dönüşümde yıkım Haberi

mamak kentsel dönüşümde yıkım

Mamak'ta bulunan Peyami Safa Mahallesi 338. Sokak'ta bulunan 40 yıllık bina Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında, oturmaya elverişli olmadığı için yıkını işlemi gerçekleştirildi. Yıkımı yapılan bina sokağa çok yakın olduğu için, yıkını işlemi büyük zorluluklarla gerçekleştirildi. Çevreye vereceği tehlikeden dolayı üst kattan başlanarak kat kat yıkılması gereken bina, iş makinesi ile parça parça yıkılmasından dolayı çevreye biiyük telılike yaşattı. 


YIKIM BÜYÜK ZORLUKLARLA GERÇEKLEŞTİ 


Yıkımı gerçekleştirilen binanı sokağa yakın kısmı uzun süre trafiğe kapatılarak, olabilecek bir kazanın önüne geçilmeye çalışıldı. Fakat vatandaşlar duruma tepki gösterdiler. Kazanın anlık bir ilaların bir birinde çok yakın olmasından dolayı, kontrolsüz bir şekilde gerçekleştirilen yıkını işlemi, çevredeki binalara büyük bir zarar verebilirdi. Binanın bir kısmı yıkılırken, binanın sokağa yakın tarafında kalan kısım yıkma işlemi gerçekleştirilirken büyük zorluk yaşandı. 


Yıkma...