28 / 03 / 2024

Kentsel dönüşümün lideri Mamak!

Kentsel dönüşümün lideri Mamak!

Kentsel dönüşümün lideri Mamak. KENTSEL dönüşümde olduğu kadar sosyal dönüşümde de marka atılımlar gerçekleştirdiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül kentsel yenileme ile ilgili değerlendirme yaptı.



KENTSEL dönüşümde olduğu kadar sosyal dönüşümde de marka atılımlar gerçekleştirdiklerini belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak'ı marka kentler arasına sokma hedefiyle yola çıkarak emin adımlarla ilerliyoruz. Sosyal donatıları içinde barındıran, alt ve üst yapısı düzgün, sağlıklı kentsel mekânlar oluşturarak, Mamak'a yeni bir imaj kazandırıyoruz. Bizim amacımız bölgenin refahı ve gelismesini biran önce tamamlamak. Kongre merkezinden kent parka, spor tesislerinden kapalı pazar alanlarına, yüzme havuzundan şehir stadına, aile merkezlerinde bilgi evlerine birçok yatırımı Mamaklıların hizmetine sunarak ilçeye sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda katkı sağladık. İlçemizin cazibesini artırdık" diye konuştu. 


MAMAK Belediyesi kentsel dönüşümde attığı dev adımlarla rekora koşuyor. Başkent Ankara'da kentsel dönüşümde öncü ilçe olan Mamak'ta toplam 9.685.000 metrekare alanda 7 farklı kentsel dönüşüm çalışması yürütülüyor. Yürütülen dönüşüm projelerinin etaplarının bir kısmı tamamlanırken kalan etapların yapımı da hızla devam ediyor. Göreve geldiklerinde Mamak'ta yaklaşık 56 bin gecekondunun bulunduğunu ve 21 bin gecekondunun yıkıldığını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Yıllarca çöplüğü, gecekondusu ve cezaeviyle anılan Mamak artık değişen ve gelişen yüzüyle anılıyor. 

Dönüşüm projelerinin içerisinde dev rekreasyon alanlan, iş merkezleri, spor kompleksleri, eğlence ve dinlenme alanları, çocuk oyun alanları ve hastane gibi bir çok sosyal imkan mevcut" dedi. Mamak'ı çarpık yapılaşmadan ve gecekondudan kurtarmak için kollan sıvadıklarını belirten Akgül, "Mamak dönüşümünü günden güne tamamlıyor" dedi. Göreve geldiklerinde belediyenin borçlu ve yatırım yapamayan bir belediye olduğunu kaydeden Akgül, bugün itibarıyla kentsel dönüşüm yatırımları hariç 5 yılda toplam 220 milyonu geçen doğrudan yatırım yapıldı diye konuştu. 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi; Proje,  Ankara  Büyükşehir Belediye ile ortaklaşa yürütülüyor. 

7milyon metrekare proje alanından. 400 gecekondu var. 

Bölgede 50 bin konut, 500 iş merkezi ve dev rekreasyon alanlan yapılacak. 

7.404 hak sahibiyle anlaşıldı ve 3.375 gecekondunun yıkımı tamamlandı. 

1.193 konut hak sahiplerine tes lim edilirken, 3.957 konut ve 1 iş merkezinin inşaatı devam ediyor. 


Star Ek



Geri Dön