29 / 03 / 2024

Ankara Mamak kentsel dönüşüm 2013!

Ankara Mamak kentsel dönüşüm 2013!

Yıllarca çöplüğü, gecekondusu ve cezaeviyle anılan Mamak, dönüşümle birlikte yepyeni bir kimliğe bürünüyor. 7 milyon metrekarelik alan üzerinde yürütülen Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında ilçe 50 bin yeni konut ve 500 iş merkezine kavuşacak…



Nüfus itibariyle Ankara’nın en büyük ilçelerinden biri olan Mamak’ta sessiz sedasız bir dönüşüm gerçekleşiyor. Farklı noktalarda 7 kentsel dönüşüm projesinin hızla devam ettiği ilçe, yeni dev rekreasyon alanları, iş merkezleri, spor kompleksleri, çocuk oyun alanları, hastane ve eğlence alanları ile yepyeni bir görünüme kavuşuyor. 


Dünyanın en büyüğü

7 milyon metrekarelik bir alanda uygulanan ve dünyanın en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında toplam 50 bin konut, 500 iş merkezi ve geniş sosyal olanaklar yer alacak. Yıkımların ve inşaatların etap etap devam ettiği kentsel dönüşüm çalışmalarında tamamlanan konutlar hak sahiplerine teslim ediliyor. 


Ankara Mamak kentsel dönüşüm 2013!


14 mahallede dönüşüm seferberliği başlatıldı


Farklı noktalarda 7 kentsel dönüşüm projesinin devam ettiği  Ankara  Mamak kentsel dönüşüm kapsamında Derbent, Üreğil, Araplar, Dostlar, Köstence, Dutluk, Büyük Kayaş ve Tepecik mahallelerinin tamamı, Boğaziçi, Şirintepe, Akşemsettin, Yeşilbayır, Şahapgürler, Küçük Kayak mahallelerin ise bir bölümü yenilenecek. 


3 mahallede de yenileme var

Mamak’ta ayrıca Altıağaç-Karaağaç, Hüseyin Gazi ve Gülseren-Anayurt mahallelerinde de kentsel yenileme projeleri devam ediyor. 


Ankara Mamak kentsel dönüşüm 2013!


Gülseren ve Anayurt’a 5 bin 450 yeni konut

Ankara Mamak kentsel yenileme kapsamında Gülseren ve Anayurt mahallelerinde toplam 2 bin konutun temelleri atıldı.  TOKİ  işbirliği ile geçtiğimiz Haziran ayında yıkımların başladığı 2 mahallede 437 bin metrekare alan üzerinde toplam 5 bin 450 yeni konut inşa edilecek. 


Ankara Mamak kentsel dönüşüm 2013!


Gecekonduların yerini modern yapılar alıyor

Mamak Altıağaç-Karaağaç ve Hüseyin Gazi Kentsel Yenileme projesi kapsamında ise 5 bin 847 yeni konut yapılacak. 574 bin metrekare alan üzerinde yürütülen çalışma sonunda bölge çarpık yapılaşmadan kurtularak modern bir görünüme kavuşacak. 


Yatık Musluk-Altınevler TOKİ eliyle dönüşecek

220 bin metrekare alan üzerinde yürütülen Yatık Musluk-Altınevler kentsel dönüşüm projesi TOKİ ve belediye ortaklığında devam ediyor. Proje kapsamında toplam 2 bin yeni konut yapılacak. 


Ankara Mamak kentsel dönüşüm 2013!


Sessiz sedasız dönüşüyor

Mamak’ta çarpık yapılaşma ve gecekondudan kurtulmak için kolları sıvadıklarını belirten Ankara Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, yıllarca çöplüğü, gecekondusu ve cezaeviyle anılan Mamak artık gelişen ve değişen yüzüyle anılıyor dedi. 


Ankara Mamak kentsel dönüşüm 2013!


Mamak’ta sessiz sedasız bir dönüşüm gerçekleştirdiklerinin altını çizen Akgül, “Mamak’ta dönüşümü kavgasız ve gürültüsüz bir biçimde gerçekleştiriyoruz. Bunun sebebi ise projeleri Mamaklılarla birlikte hazırlıyoruz. Yaptığımız toplantılarda bizim unuttuğumuz ya da atladığımız bir ayrıntı vatandaşın dikkatini çekiyor. Hemen projede değişiklik yapıyoruz ve vatandaşımızın istediği ayrıntıyı projeye dahil ediyoruz. Böylece vatandaşımızın dilediği istediği dönüşümü uygulamış oluyoruz. Projenin bütün detaylarını vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Yapılacak konutların dayanıklılığını, modernliğini, sosyal donatı alanlarını ve en önemlisi yıllardır kahrını çektikleri bölgenin nasıl kalkınacağını birebir anlatıyoruz. Yani gerçekleştirdiğimiz kentsel dönüşümü vatandaşla el ele yapıyoruz” diye konuştu. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön