26 / 04 / 2024

mamakta kaç metruk bina yıkıldı

mamakta kaç metruk bina yıkıldı

Mamak Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele ederken kullanılmaz haldeki terk edilmiş yapıları da gerekli önlemlerin alınmasının ardından yıkmaya devam ediyor.

Muratpaşa'da kaçak metruk binanın yıkımı gerçekleşti!

Antalya Muratpaşa Belediyesi, ilçede bulunan metruk kaçak binaların yıkımına devam ediyor. 

TİKA Afganistan'da tarihi metruk binayı yeniden turizme kazandırdı!

TİKA tarafından Afganistan'ın batısında bulunan Herat vilayetinde metruk haldeki tarihi bir binanın tadilatını yaparak turizme kazandırdı.

Bursa Yıldırım'daki 9 kaçak yapı yıkıldı!

Bursa Yıldırım Belediyesi ekipleri, ilçede bulunan metruk binaların yıkımı tamamlanıyor. Bölgede kaçak olduğu tespit edilen 9 yapı hakkında yıkım işlemi tamamlandı.

Bingöl'deki metruk binalar yıkılıyor!

Bingöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından kaçak yapı ve uyuşturucu madde kullananların meskeni haline gelen metruk binaların yıkımı devam ediyor.

Darıca'daki kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Darıca Belediyesi, bölgede tehlikeye neden olan ve görüntü kirliliğine yol açan kaçak, metruk ve riskli yapılarla mücadeleye devam ediyor. Sırasöğütler Mahallesi'nde bulunan kaçak yapımının yıkımı tamamlandı.

Kocaeli'de kaçak yapıya geçit yok!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kartepe ve Karamürsel ilçelerindeki kaçak ve ruhsatsız binaların yıkımını tamamladı. Yıkım Sapanca Gölü mutlak alanı sınırlarında olan ve yıllardır çirkin görüntüler oluşturan metruk binalarda gerçekleştirildi.

Bursa Yıldırım'da 20 ayda 226 metruk bina yıkıldı!

İlçenin çehresini değiştirmek için Türkiye’nin en kapsamlı kentsel dönüşüm projelerinden birisini hayata geçiren Yıldırım Belediyesi, son 20 ayda, vatandaşların güvenliğini tehdit eden ve şehir estetiğine zarar veren 226 kaçak ve metruk binayı yıktı.

Çankaya'da kaçak yapılar yıkılmaya devam ediyor!

Çankaya Belediyesi boş metruk yapıları ve kaçak inşaatları yıkmaya devam ediyor. Ekipler, yapılan son çalışma ile Ata Mahallesi'ndeki gecekonduları da yıkarak bölgeyi tamamen temizlemiş oldu

Osmangazi'de 38 metruk yapı yıkıldı!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi’yi Türkiye’nin parlayan yıldızı yapmak için gerek kaçak yapı, gerekse metruk ve harabe haldeki yapılarla olan mücadeleyi kesintisiz bir şekilde sürdürdüklerini ifade etti.

Bursa İnegöl ilçesinde metruk binalar yıkılıyor!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde metruk binalar yıkılıyor. 250 metruk binanın yıkımı için karar alınacağı bildirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Kaşıkçıoğlu İlkokulu mevkiinde bulunan metruk binanın yıkılmasını yerinde inceledi.

Bursa İnegöl'de 250 metruk bina yıkılacak!

Bursa İnegöl'de 250 metruk binanın yıkımı için karar alınacağı bildirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Kaşıkçıoğlu İlkokulu mevkiinde bulunan metruk binanın yıkılmasını yerinde inceledi.

İnegöl'de 250 metruk bina yıkılacak!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde metruk binalar yıkılıyor.250 metruk binanın yıkımı için karar alınacağı bildirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, Kaşıkçıoğlu İlkokulu mevkiinde bulunan metruk binanın yıkılmasını yerinde inceledi.

Gemlik Belediyesi kaçak yapıya taviz vermiyor!

Gemlik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri kaçak yapıya taviz vermiyor. Belediye ekipleri metruk ve tehlike saçan binaların yıkımı ve çevrede alınacak tedbirler konusunda da titiz çalışmalarını sürdürüyorlar.

mamakta kaç metruk bina yıkıldı Haberi

mamakta kaç metruk bina yıkıldı

Kentsel dönüşümde attığı dev adımlarla ilçeyi yeni yaşam merkezlerine kavuşturan Mamak Belediyesi, kaçak yapılaşmaya karşı mücadele ederken kullanılmaz haldeki terk edilmiş yapıları da gerekli önlemlerin alınmasının ardından yıkmaya devam ediyor. Yapı Kontrol Müdüıiüğü'ne bağlı ekipler bu kapsamda, her gün bölge taramaları ve vatandaş şikâyetlerini değerlendirip, yasal zemin oluşturarak bu yıl içinde 197 sahipsiz viranenin tespitini gerçekleştirdi. Metruk yapıların 182 adeti yıkıldı.


SON 4 YILDA YAKLAŞIK 4 BİN 400 GECEKONDU YIKILDI 

Uyuşturucu ve bonzai tehlikesinden gençleri ve çocukları uzak tutmayı hedefleyen Mamak Belediyesi, son 4 yılda yaklaşık 4 bin 400 gecekondu yıktı. Kentsel dönüşüm projelerinin uygulandığı alanlar, virane yapılar ve kamusal alanlar başta olmak üzere tespit edilen metruk yapıların 3 bin 194 sayılı İmar Kaııunu'nun 39'uncu maddesi gereğince de yıkımları gerçekleştiriliyor. Kanunlar...