28 / 03 / 2024

manavgat Sinanhoca HES

manavgat Sinanhoca HES

Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu’na göre, Üzümdere Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içine yapılmak istenen Sinanhoca HES projesi hem yaban yaşamı hem arkeolojik buluntuları hem de yerel hayatı yok oluşa sürükleyecek.

Manavgat Değirmenözü Köyü'ne 2'nci HES geliyor!

Manavgat’ta balık ölümleriyle sık sık gündeme gelen Köprüçay’daki Değirmenözü Köyü’ne Hidro Elektrik Santrali (HES) inşaatının ardından ikinci proje kapıda. Değirmenözü halkı, yeri sır gibi saklanan Mercan 2 regülatörünün de aynı köye yapılmaya başlandığını fark edince isyan etti.

Antalya Sinanhoca'da HES'in iptali istendi!

Antalya'nın Akseki ilçesine bağlı Sinanhoca iklim nedeniyle dünyanın 200 önemli doğa alanı olarak biliniyor. Bölgeye yapılması planlanan HES projesinin iptali isteniyor.

Manavgat Sinanhoca HES projesi yaşamı etkileyecek mi?

Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu’na göre, Üzümdere Yaban Hayatı Geliştirme Sahası içine yapılmak istenen Sinanhoca HES projesi hem yaban yaşamı hem arkeolojik buluntuları hem de yerel hayatı yok oluşa sürükleyecek.

Danıştay'dan Antalya Ahmetler Kanyonu HES projesi kararı!

Antalya’nın Akseki ve Manavgat ilçelerindeki Ahmetler Kanyonu Karpuz Çayı üzerinde yapılması planlanan Kanyon Regülatörü ve HES projesine ait ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporunu iptal eden yerel mahkeme kararını, Danıştay 14′üncü Dairesi onadı.

Manavgat Karpuzçay’da HES yine mahkemelik oldu!

Manavgat'ta Karpuzçay üzerinde birinci kısmı tamamlanan 3 hidroelektrik santralı (HES) projesi için verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporu yine adliyelik oldu.

Manavgat HES ihalesinde Kibar Holding en yüksek teklifi verdi!

Kibar Holding, Manavgat Hidroelektrik Santrali ile santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi vererek, ipi önde göğüsledi.

Manavgat HES ihalesine en yüksek teklif Kibar Holding'den!

Manavgat HES ile santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi veren Kibar Holding, bu sayede mevcut operasyonlarında maliyet avantajı sağlamayı ve grubu bulunduğu sektörlerde üst seviyeye çıkarmayı amaçlıyor.

Kibar Holding, Manavgat HES ihalesine en yüksek teklifi verdi!

Kibar Holding, Manavgat Hidroelektrik Santrali’nin işletme hakkı için girdiği ihalede en yüksek teklifi veren şirket oldu. İhalede 370 milyon lira ile en yüksek teklifi verdi

Manavgat HES ihalesine hangi şirketler katılacak?

Manavgat Hidroelektrik Santrali ile santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesine katılacak şirketler belirlendi. ÖİB'den yapılan açıklamaya göre, ihaleye önyeterlilik ve teklif için şu şirketler başvurdu.

Manavgat Köprüçayı'na HES mi yapılacak?

Her yıl 1 milyon turistin rafting yaptığı Köprüçayı'na HES yapılması vatandaşı ayağa kaldırdı. Her yıl binlerce turistin doğa turlarına çıktığı Manavgat'ın Değirmenözü Mahallesi sakinleri 'Köprüçayı Nehri'ne HES yapılmasın' imza kampanyası başattı.

Antalya Çenger Çayı'nda iki HES kurulacak!

Kanyon Yenilenebilir Enerji Üretim Şirketi Manavgat, Gündoğmuş ve Akseki arasında yer alan Çenger Çayı üzerinde önceki yıl kurduğu Çenger 1 Regülatörü ve HES’in ardından Çenger 2 ve 3 Regülatörü ve HES’i de yapacak.

Kasımlar Barajı ve HES projesine 1.2 milyon TL ceza!

Yukarı Köprüçay havzasında yapımı devam eden Kasımlar Barajı ve HES projesinin Değirmenözü'ndeki tünel ve santral binası inşaatları, imar planı onaylanmadan yapıldığı gerekçesiyle Manavgat Belediyesi'nce mühürlendi.

Manavgat Değirmenözü HES imar planı kabul edildi!

Manavgat'ta bulunan Türkiye'nin 40 milli parkından biri Köprülü Kanyon 'a komşu Değirmenözü'nde projelendirilen HES 'e ilişkin imar planlan, Büyükşehir Belediye Meclisi'nce kabul edildi.

manavgat Sinanhoca HES Haberi

manavgat Sinanhoca HES

Derelerin Kardeşliği Akdeniz Platformu önceki gün Antalya’da düzenlediği toplantıda, Manavgat’ın kollarını oluşturan dereler üzerinde yapılmaya hazırlanan HES projelerinin, yerel yaşam ile doğa varlıklarını sokacağı yok oluş rotasını anlattı.


Sinanhoca Köyü yakınlarına yapılması planlanan kapsamlı HES projesinin, Antalya’nın Akseki ve İbradı ilçelerinde onu izleyecek 5 HES projesinin ilk adımı olduğunu aktaran Platform sözcüleri, kültürel varlıkların, koruma altına alınmış Üzümdere bölgesinin ve geleneksel yaşamın HES projesiyle alınacağı baskıyı madde madde anlattı. Platform, mart ayında İbradı’da düzenlenen Kardelen Festivali sırasında, Manavgat kolları üzerine planlanan HES sayısının 29 olduğunu aktarmıştı. Dedegöl Enerji Yatırım A.Ş. tarafından yapılmak istenen ve hakkında Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu kararı alınan Sinanhoca HES projesi, regülatör, HES , konkasör kırma eleme tesisi (Taş ocaklarından çıkartılan taşın piyasada ve yapılarda kullanıma...