26 / 04 / 2024

Manisa Gavur Hamamı

Manisa Gavur Hamamı

Manisa'da bulunan 400 yıllık Gavur Hamamı olarak bilinen tarihi yapı yapılacak restorasyon çalışmasının ardından çocuk kütüphanesi olarak hizmet verecek. 

Manisa'daki Gavur Hamamı kütüphane olacak! 

Manisa'da bulunan 400 yıllık Gavur Hamamı olarak bilinen tarihi yapı yapılacak restorasyon çalışmasının ardından çocuk kütüphanesi olarak hizmet verecek. 

Konya Tarihi Ermeni Kilisesi ve Gavur Hamamı restore edilecek mi?

Konya Akşehir’de yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan Tarihi Ermeni Kilisesi ve Gavur Hamamı yıllardır turizme kazandırılacağı günü bekliyor.

Manisa'da tarihi binalar yeniden canlanıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil ile birlikte Kurşunlu Han ve Cumhuriyet Hamamı civarında devam eden sokak sağlıklaştırması çalışmalarını inceledi.

Manisa Gülgün Hatun Hamamı yenileniyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Gülgün Hatun Hamamı’nda gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarında son noktaya gelindi. Tarihi hamamın mekanik yerden ısıtma tesisatı ve mermer kaplama çalışmaları tamamlandı.

Manisa Tarihi Gülgün Hatun Hamamı restore ediliyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarihi Gülgün Hatun Hamamı’nda gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarında son noktaya gelindi.

Cengiz Ergün Gülgün Hatun Hamamı’ndaki çalışmaları inceledi!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Gülgün Hatun Hamamı’ndaki çalışmaları inceledi. Ergün hamamın Manisalıların kullanacağı bir cazibe merkezi olacağını belirtti

Manisa'da restorasyon çalışmaları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Gülgün Hatun Hamamı’nda devam eden restorasyon çalışmalarını inceledi. Yılmaz Gençoğlu “Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi doku canlandırılacak” dedi.

Manisa Alaca Hamamı çalışmaları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi Alaca Hamamı’nı gün yüzüne çıkarmak amacıyla önceki dönem başlattığı kamulaştırma çalışmaları, hamamın batı cephesiyle devam etti. Bu kapsamda imar planında yeşil alanda kalan 3 katlı bina ile ön tarafında bulunan a

Manisa'da Tarihe Saygı Projesi devam ediyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi Alaca Hamamı'nı gün yüzüne çıkarmak amacıyla önceki dönem başlattığı kamulaştırma çalışmaları, hamamın batı cephesiyle devam etti. Projede 3 katlı bina ve arsanın da kamulaştırması gerçekleşti.

Manisa İshakpaşa Hamamı'nda tadilat başladı!

Ulucami Külliyesi’nde yer alan Manisa İshakpaşa (Çukur) Hamamı’na Şehzadeler Belediyesi sahip çıktı. Uzun yıllar harap vaziyette bulunan hamamı Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden kiralanan tarihi yapı bundan sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılacak.

Emre Köyü'ndeki 500 yıllık hamam ve çeşmenin restorasyonu sürüyor!

Manisa Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın Kula'ya bağlı Emre Köyü'nde 500 Yıllık tarihe bir geçmişe sahip olan Hamam ve Çeşme Restorasyonu kazı çalışmalarını yerinde inceledi..

TOKİ Manisa Turgutlu'da 125 bin TL'ye!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Manisa Turgutlu Toplu Konut Uygulaması kapsamında 1 adet konut; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile Açık Satışa sunulacak

İzmir Manisa arasındaki Sabuncubeli Tüneli'nin temeli atıldı!

İzmir-Manisa arasındaki yolu 10 dakikaya indirecek olan Sabuncubeli  Tüneli 'nin temeli, yolun İzmir bölümünde atıldı. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 'Bu  millete, bu ülkeye hizmet etmek ibadettir' dedi

Manisa Gavur Hamamı Haberi

Manisa Gavur Hamamı

Manisa Turgutlu'da bulunan 400 yıllık tarihi yapının çocuk kütüphanesi olarak hizmet vermesi için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; 1600'lü yıllarda inşa edilen ve bölgede Gavur Hamamı olarak bilinen yapının rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri onaylandı. Tarihi hamamda restorasyon çalışmalarına yakın zamanda başlanacak. Ayrıca, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak ile AK Parti Turgutlu İlçe Başkanı Kazım Dilek, tarihi yapılarda incelemelerde...