19 / 04 / 2024

Manisa'da tarihi binalar yeniden canlanıyor!

Manisa'da tarihi binalar yeniden canlanıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil ile birlikte Kurşunlu Han ve Cumhuriyet Hamamı civarında devam eden sokak sağlıklaştırması çalışmalarını inceledi.




Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil ile birlikte Kurşunlu Han ve Cumhuriyet Hamamı civarında devam eden sokak sağlıklaştırması çalışmalarını inceledi. Çalışmaları yürüten firmadan bilgi alan Gençoğlu ve Açıkdil bölge esnafıyla görüştü. Çatısı akan bazı binaların yeniden elden geçtiğini belirten Başkan Danışmanı Mimar Açıkdil, çalışmalarla ilgili şu anda herhangi bir sıkıntı olmadığını vurguladı.

Manisa’nın Turistik Değeri Artacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin dükkanlarında başlattığı çalışmalardan memnun olduğunu belirten esnaflar, yapılan restorasyon çalışmalarının Manisa’nın turistik değerini arttıracağını söylediler. Ayrıca bölgenin canlanacağını ve modern bir hale geleceğini ifade eden dükkân sahipleri çalışmaların yakın zamanda bitmesi noktasında görüş bildirdiler.

Anıtlar Kurulu İle Ortak Yürütülüyor

Bölgede devam eden sokak sağlıklaştırmalarının Anıtlar Kurulu ile ortak yürütüldüğüne dikkat çeken Açıkdil, “Anıtlar kurulu ile müşterek çalışıldığından inşaat esnasında çıkan değişiklikler kurula danışılıyor ve kurul onayı olmadan çalışmalar yeniden başlamıyor. Bu nedenle restorasyon çalışmalarında gecikmeler yaşadığımız doğru. Ama biz bunları dikkate alarak yüklenici firmaya belirli bir süre verdik. Yüklenici firmanın süresi dolmadı ve çalışmalarını sürdürüyor” şeklinde konuştu. 



Manisa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön