25 / 04 / 2024

Diyarbakır'da inşaat sektörü canlanıyor!

Diyarbakır'da inşaat sektörü canlanıyor!

Diyarbakır'da terör olayları nedeniyle durma noktasına gelen emlak ve inşaat sektörü, yeniden canlanıyor. Kentte inşaatlar kaldığı yerden devam ederken, ev ve arsa ticareti de hareketlendi.



Diyarbakır'da, 7 Haziran seçimlerinin ardından başlayan terör olayları yüzünden durma noktasına gelen emlak ve inşaat piyasası yeniden hareketlenmeye başladı. Kentteki belirsizlik nedeniyle ara verilen inşaatlara ticareti de canlandı. 


DAİRELER İLGİ GÖRÜYOR 


Gayrimenkul Uzmanı Çağla Kızılay, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki olaylardan dolayı satışların durma noktasına geldiğini ancak bir hareketlilik olduğunu söyledi. Konut kredilerinin düşmesiyle de ciddi satışlar beklediklerini aktaran Kızılay," 200 ile 300 bin TL değerindeki daire fiyatları çok rahatlıkla satılıyor. Yatırım yapmak isteyenlere 'Diyarbakır'ı mahrum etmesinler diyorum, yeniden başlanırken, ev ve arsa Şuan her şey iyi gidiyor" dedi. 



Diyarbakır da inşaat sektörü canlanıyor!


SÜREÇTEN UMUTLUYUZ 


Müteahhit Ejder Oruç ise, olaylardan önce piyasanın iyi olduğunu ve dört aylık çatışma sürecinde oldukça etkilendiklerini söyledi. Oruç, "Sadece biz değil tüm Diyarbakır olayların durulmasıyla birlikte etkilendi. Ama şuan ki süreçten dolayı umutluyuz" diye konuştu. 



Diyarbakır da inşaat sektörü canlanıyor!




Güneş




Haber A Gazete'de şu şekilde yer aldı...



Diyarbakır'da terör olayları nedeniyle durma noktasına gelen emlak ve inşaat sektörü, yeniden canlanıyor. Kentte inşaatlar kaldığı yerden devam ederken, ev ve arsa ticareti de hareketlendi. Gayrimenkul Uzmanı Çağla Kızılay "Çok büyük anlamda yatırımlar olmadı şuana kadar. 200 ile 300 bin TL değerindeki daire fiyatları çok rahatlıkla satılıyor. Kredilerin inmesi vatandaşa güven verdi. Piyasalar eski haline dönüyor. Yatırım yapmak isteyenlere 'Diyarbakır'ı mahrum etmesinler' diyorum. Şuan her şey iyi gidiyor" dedi. 




A Gazete


Geri Dön